fbpx

«Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ». Του Λεωνίδα Χατζηλοΐζου

 

anti-nazi77

Αυτός είναι ο πρώτος στόχος που έχει επιλέξει να δώσει έμφαση το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κατά τη σχολική χρονιά 2013 - 2014.

Γνωρίζω ολόκληρη την Κύπρο, δεν ξεχνώ τις κατεχόμενες περιοχές και διεκδικώ την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μου, με ειρηνικά μέσα και στη βάση της εφαρμογής των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει δώσει σαφείς οδηγίες, πως τα παιδιά πρέπει να μάθουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ειρηνικά, με επιχειρήματα και μεθοδευμένα. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί, αυτοί οι οποίοι καλούνται να καλλιεργήσουν αυτή την ικανότητα στους μαθητές τους, κατακρίνονται αλύπητα τη στιγμή που προσπαθούν να κάνουν ακριβώς αυτό, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Το νέο σχέδιο διορισίμων στέλνει με μαθηματική ακρίβεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς στους δρόμους. Εκπαιδευτικούς με 5, 6, 10 χρόνια πείρα, που υπηρετούν τα σχολεία με μόχθο και ζήλο και το μόνο που ζητούν είναι να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο. Δυστυχώς τα επιχειρήματα φτάνουν σε ώτα μη ακουόντων, ο διάλογος διεξάγεται με τυπικές τοποθετήσεις και αναπάντητες επιστολές. Τα χέρια των εκπαιδευτικών είναι δεμένα, ο μόνος τρόπος διεκδίκησης πλέον, αφού έχουν εξαντληθεί όλοι οι άλλοι, είναι μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ας παραδειγματιστούν λοιπόν οι μαθητές από τους δάσκαλους και τους καθηγητές τους και να πάρουν το εξής πολύτιμο μάθημα: όταν έχεις το δίκαιο με το μέρος σου, πρέπει να κάνεις τα πάντα για να το διεκδικήσεις.

Γράφει:  Λεωνίδας Χατζηλοΐζου


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Φθινοπωρινό κουτάβι. Οι εργασίες τελείωσαν και οι σκαλωσιές θα φύγουν καθώς το «Τεριέ» μπροστά από το μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο απέκτησε καινούργιο τρίχωμα με λουλούδια για την νέα σεζόν. EPA/Luis Tejido

Ήξερες ότι...

Οι οδοντίατροι συνιστούν οι οδοντόβουρτσες να βρίσκονται 2 μέτρα μακριά από την λεκάνη της τουαλέτας για να αποφεύγεται η μετάδοση σωματιδίων μέσω του αέρα κάθε φορά που τραβιέται το καζανάκι.

Σήμερα


Τετάρτη
16
Οκτωβρίου
2019
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

Παγκόσμια Ημέρα Άρτου

Γιορτάζουν : Κανένας

1906
Η Βρετανική Νέα Γουινέα γίνεται τμήμα της Αυστραλίας.
1912
Πραγματοποιείται ο πρώτος αεροπορικός βομβαρδισμός στην ιστορία, από τους Βουλγάρους πιλότους Ραντούλ Μίλκοφ και Πρόνταν Τοπρακτσίεφ.
1923
Ιδρύεται από το Ουόλτ Ντίσνεϊ η κινηματογραφική εταιρία Disney.
1931
Η Ισπανία νομιμοποιεί το διαζύγιο.
1945
Ιδρύεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων (από τον ΟΗΕ).
1949
Τελειώνει ο Εμφύλιος Πόλεμος. Ο Νίκος Ζαχαριάδης ανακοινώνει προσωρινή εκεχειρία.
1964
Η Κίνα πραγματοποιεί την πρώτη πυρηνική δοκιμή.
1991
Διεξάγονται για πρώτη φορά προεδρικές εκλογές στην Αρμενία.
1994
Σε δημοψήφισμα που γίνεται στη Φιλανδία, οι κάτοικοι τάσσονται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ, με 56,5%.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy