«Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ». Του Λεωνίδα Χατζηλοΐζου

 

anti-nazi77

Αυτός είναι ο πρώτος στόχος που έχει επιλέξει να δώσει έμφαση το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κατά τη σχολική χρονιά 2013 - 2014.

Γνωρίζω ολόκληρη την Κύπρο, δεν ξεχνώ τις κατεχόμενες περιοχές και διεκδικώ την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μου, με ειρηνικά μέσα και στη βάση της εφαρμογής των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει δώσει σαφείς οδηγίες, πως τα παιδιά πρέπει να μάθουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ειρηνικά, με επιχειρήματα και μεθοδευμένα. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί, αυτοί οι οποίοι καλούνται να καλλιεργήσουν αυτή την ικανότητα στους μαθητές τους, κατακρίνονται αλύπητα τη στιγμή που προσπαθούν να κάνουν ακριβώς αυτό, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Το νέο σχέδιο διορισίμων στέλνει με μαθηματική ακρίβεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς στους δρόμους. Εκπαιδευτικούς με 5, 6, 10 χρόνια πείρα, που υπηρετούν τα σχολεία με μόχθο και ζήλο και το μόνο που ζητούν είναι να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο. Δυστυχώς τα επιχειρήματα φτάνουν σε ώτα μη ακουόντων, ο διάλογος διεξάγεται με τυπικές τοποθετήσεις και αναπάντητες επιστολές. Τα χέρια των εκπαιδευτικών είναι δεμένα, ο μόνος τρόπος διεκδίκησης πλέον, αφού έχουν εξαντληθεί όλοι οι άλλοι, είναι μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ας παραδειγματιστούν λοιπόν οι μαθητές από τους δάσκαλους και τους καθηγητές τους και να πάρουν το εξής πολύτιμο μάθημα: όταν έχεις το δίκαιο με το μέρος σου, πρέπει να κάνεις τα πάντα για να το διεκδικήσεις.

Γράφει:  Λεωνίδας Χατζηλοΐζου


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Με κουστούμια δεινοσαύρων διαμαρτυρήθηκαν τα μέλη της Peta στο Λονδίνο για την συνεχόμενη κατανάλωση κρέατος, αβγών και γάλατος, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί πρωτόγονη διατροφική συνήθεια. Σκοπός της οργάνωσης είναι έστω για τον Ιανουάριο να καταφέρουν οι άνθρωποι να στραφούν στην χορτοφαγική διατροφή, όχι μόνο για τον περιορισμό της σφαγής των ζώων αλλά και την μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου αλλά και την βελτίωση της ατομικής υγείας. AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ήξερες ότι...

Κατά τη συντήρηση του Ηρωδείου το 2006, οι αρχαιολόγοι αφαίρεσαν 27 κιλά τσίχλες, που ήταν κολλημένες στα μαρμάρινα καθίσματα των διαζωμάτων, ακόμη και στις σειρές των επισήμων!

Σήμερα


Τετάρτη
1
Φεβρουαρίου
2023

Γιορτάζουν : Τρύφων, Τρύφωνας, Φιλικητάτη, Φιλικήτη, Φιλικήτα, Τρυφωνία

1790
Στη Νέα Υόρκη συγκαλείται για πρώτη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α.
1793
H Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στη Βρετανία και την Ολλανδία.
1814
Η πιο καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου Μαγιόν στις Φιλιππίνες σκοτώνει 1200 άτομα
1924
Η Βρετανία αναγνωρίζει την ΕΣΣΔ.
1926
Εισάγεται το μέτρο αντί του πήχη ως η μόνη μονάδα μέτρησης στην Ελλάδα.
1946
Η Ουγγαρία ανακηρύσσεται Δημοκρατία.
1999
Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) καταργεί τα σήματα μορς, και εισάγει στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα το ψηφιακό Παγκόσμιο Σύστημα Κινδύνου και Ασφάλειας (GMDSS).

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy