«Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ». Του Λεωνίδα Χατζηλοΐζου

 

anti-nazi77

Αυτός είναι ο πρώτος στόχος που έχει επιλέξει να δώσει έμφαση το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κατά τη σχολική χρονιά 2013 - 2014.

Γνωρίζω ολόκληρη την Κύπρο, δεν ξεχνώ τις κατεχόμενες περιοχές και διεκδικώ την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μου, με ειρηνικά μέσα και στη βάση της εφαρμογής των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει δώσει σαφείς οδηγίες, πως τα παιδιά πρέπει να μάθουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ειρηνικά, με επιχειρήματα και μεθοδευμένα. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί, αυτοί οι οποίοι καλούνται να καλλιεργήσουν αυτή την ικανότητα στους μαθητές τους, κατακρίνονται αλύπητα τη στιγμή που προσπαθούν να κάνουν ακριβώς αυτό, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Το νέο σχέδιο διορισίμων στέλνει με μαθηματική ακρίβεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς στους δρόμους. Εκπαιδευτικούς με 5, 6, 10 χρόνια πείρα, που υπηρετούν τα σχολεία με μόχθο και ζήλο και το μόνο που ζητούν είναι να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο. Δυστυχώς τα επιχειρήματα φτάνουν σε ώτα μη ακουόντων, ο διάλογος διεξάγεται με τυπικές τοποθετήσεις και αναπάντητες επιστολές. Τα χέρια των εκπαιδευτικών είναι δεμένα, ο μόνος τρόπος διεκδίκησης πλέον, αφού έχουν εξαντληθεί όλοι οι άλλοι, είναι μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ας παραδειγματιστούν λοιπόν οι μαθητές από τους δάσκαλους και τους καθηγητές τους και να πάρουν το εξής πολύτιμο μάθημα: όταν έχεις το δίκαιο με το μέρος σου, πρέπει να κάνεις τα πάντα για να το διεκδικήσεις.

Γράφει:  Λεωνίδας Χατζηλοΐζου


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Στην δημοσιότητα βρέθηκαν και πάλι οι βίσονες για όλους τους λάθος λόγους καθώς δεύτερη επίθεση δέχθηκαν επισκέπτες του Yellowstone από τα τεράστια αυτά ζώα που κάθε λογική λέει να μην τα πλησιάζεις, ιδιαίτερα δε όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. (AP Photo/Matthew Brown)

Ήξερες ότι...

Το 1800, στην Αγγλία, όποιος επιχειρούσε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!

Σήμερα


Τρίτη
5
Ιουλίου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1687
Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας, όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της Μηχανικής και το νόμο της Βαρύτητας.
1943
Η επίθεση τον Γερμανών στο Κουρσκ.
1950
Η Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, παρέχει σε όλους τους Εβραίους με νόμο το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ισραήλ.
1962
H Αλγερία γίνεται ανεξάρτητη από τη Γαλλία.
1975
To Πράσινο Ακρωτήριο γίνεται ανεξάρτητο κράτος από την Πορτογαλία.
1991
Ο Νέλσον Μαντέλα εκλέγεται πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy