fbpx

«Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ». Του Λεωνίδα Χατζηλοΐζου

 

anti-nazi77

Αυτός είναι ο πρώτος στόχος που έχει επιλέξει να δώσει έμφαση το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κατά τη σχολική χρονιά 2013 - 2014.

Γνωρίζω ολόκληρη την Κύπρο, δεν ξεχνώ τις κατεχόμενες περιοχές και διεκδικώ την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μου, με ειρηνικά μέσα και στη βάση της εφαρμογής των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει δώσει σαφείς οδηγίες, πως τα παιδιά πρέπει να μάθουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ειρηνικά, με επιχειρήματα και μεθοδευμένα. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί, αυτοί οι οποίοι καλούνται να καλλιεργήσουν αυτή την ικανότητα στους μαθητές τους, κατακρίνονται αλύπητα τη στιγμή που προσπαθούν να κάνουν ακριβώς αυτό, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Το νέο σχέδιο διορισίμων στέλνει με μαθηματική ακρίβεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς στους δρόμους. Εκπαιδευτικούς με 5, 6, 10 χρόνια πείρα, που υπηρετούν τα σχολεία με μόχθο και ζήλο και το μόνο που ζητούν είναι να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο. Δυστυχώς τα επιχειρήματα φτάνουν σε ώτα μη ακουόντων, ο διάλογος διεξάγεται με τυπικές τοποθετήσεις και αναπάντητες επιστολές. Τα χέρια των εκπαιδευτικών είναι δεμένα, ο μόνος τρόπος διεκδίκησης πλέον, αφού έχουν εξαντληθεί όλοι οι άλλοι, είναι μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ας παραδειγματιστούν λοιπόν οι μαθητές από τους δάσκαλους και τους καθηγητές τους και να πάρουν το εξής πολύτιμο μάθημα: όταν έχεις το δίκαιο με το μέρος σου, πρέπει να κάνεις τα πάντα για να το διεκδικήσεις.

Γράφει:  Λεωνίδας Χατζηλοΐζου


Φωτογραφία της ημέρας

tzitzikikkk

Καλοκαίρι. Τι θα ήταν η καυτή εποχή του χρόνου χωρίς αυτά. Πως θα εννοούσε κανείς το καλοκαίρι χωρίς τον ήχο των τζιτζικιών;. Στην φωτογραφία ένας μεγάλος τζίτζικας από την Γαλλία. EPA/SEBASTIEN NOGIER

Ήξερες ότι...

Ουρουγουάη σημαίνει Ποτάμι των Ζωγραφιστών Πουλιών.

Σήμερα


Παρασκευή
23
Αυγούστου
2019
Παγκόσμια Ημέρα για την Υπενθύμιση του Δουλεμπορίου και της Κατάργησής του

Γιορτάζουν : Κανένας

1572
Η Νύxτα του Αγ. Βαρθολομαίου. Αρχίζουν οι άγριες σφαγές των Ουγενότων στο Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας.
1609
Ο Γαλιλαίος παρουσιάζει το τηλεσκόπιο..
1839
Η Βρετανία καταλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ.
1910
Η Κορέα προσαρτάται υπό την Ιαπωνία.
1916
Α Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Ρουμανία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Αυστροουγγαρίας.
1944
Πτώση αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους σε σχολείο στο Φρέκελτον της Αγγλίας, με 76 νεκρούς.
1969
Πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Γκάνα.
1976
Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε μεγάλο σεισμό στην Κίνα.
1990
Η Αρμενία ζητάει την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ.
1999
Εγκαθίσταται μόνιμα στο Βερολίνο η κυβέρνηση της Γερμανίας.
2004
Τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επιτρέπει τη διακίνηση προϊόντων από και προς την κατεχόμενη Κύπρο μέσω της Πράσινης Γραμμής

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy