fbpx

Αντί ο Κώστας Κληρίδης ο Ιωνάς Νικολάου; Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να αναρωτηθεί!

Γιατί δυο άνθρωποι, δυο συγκεκριμένοι αξιωματούχοι είναι συνεχώς στο στόχαστρο: Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής.Η απάντηση είναι απλή. Είναι οι μόνοι δυο ανεξάρτητοι αξιωματούχοι που δεν δέχονται εντολές, που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις και οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον δεχόμενοι επιθέσεις από ένα σύστημα που θα δρούσε και θα επιβαλλόταν ανενόχλητο χωρίς τους δυο αυτούς ¨ενοχλητικούς" κυρίους. Οι εκθέσεις του Οδυσσέα Μιχαηλίδη με τα συνήθη επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μιας διεφθαρμένης εξουσίας θα αντιμετωπίζονταν είτε με το να τις αγνοούν , είτε με την επίμονη διάβρωση της προσωπικότητας του Γενικού Ελεγκτή.

Η δυναμική παρουσία ομως του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος οδήγησε τους εκλεκτούς συνεργάτες και φίλους του Νίκου Αναστασιάδη στη φυλακή δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Αυτό γιατι οι εκθέσεις του κ. Μιχαηλίδη προωθούνται στην Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ποινικών ευθυνών. Παρακολουθήσαμε Υπουργούς της κυβέρνησης να έρχονται σε ρήξη με τον Γενικό Εισαγγελέα όταν ακούστηκαν τοποθετήσεις από τη Νομική Υπηρεσία και τον ίδιο τον Κωστα Κληρίδη σε κοινοβουλευτικές επιτροπές τυπου : "ενεργήσατε παράνομα", "δεν υπερασπιστήκατε το δημόσιο συμφέρον , υπογράψατε συμφωνία άκρως προβληματική για το δημόσιο συμφέρον" , "έχετε χάσει τη σοβαρότητα σας κ. Υπουργέ". Και το ιστορικό :" Ντροπή Πρόεδρε". 

Η προτεραιότητα βλέπετε κάποιων δεν ειναι το δημόσιο συμφέρον αλλά το βόλεμα ημετέρων, είτε πρόκειται για συμφωνίες εκατομμυρίων, είτε πρόκειται για πρόσωπα. 

Ποιοι λοιπόν επιχειρούν εξοστρακισμό αυτών των δυο επικίνδυνων αξιωματούχων ; Προφανές ! αυτούς που εμαθαν διαχρονικά να επιβάλλονται , να κάνουν ότι θέλουν ,να μην λογοδοτούν σε κανένα και να αξιοποιούν ένα σύστημα διεφθαρμένο που δεν ευνοεί τα συμφέροντα του πολίτη αλλά της εξουσίας και του περίγυρου αυτής . Αυτό ειναι βέβαιο.  

Σκεφτείται τη Δημοκρατία μας με Γενικό Ελεγκτή τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και Γενικό Εισαγγελέα για παράδειγμα τον Ιωνά Νικολάου. Για ποια σκάνδαλα και καταχρήσεις της κυβέρνησης θα συζητούσαμε τότε; Ο Οδυσσέας θα ήταν περίγελος με τη βοήθεια και κάποιων ΜΜΕ, και ελέγχουν αρκετά απο αυτά, και ο Εισαγγελέας υπερασπιστής των όποιων πεπραγμένων της κυβέρνησης επιχειρώντας να μας πείσει για τη ζωηρή φαντασία του Γενικού Ελεγκτή.  

Και αν ακόμα τοτε, στην αρχή της διακυβέρνησης του ο Αναστασιάδης κρατησε τα προσχηματα , τωρα αυτο που θα θέλουν να διασφαλίσουν, μετα τα τόσα παθήματα, ειναι τον απολυτο ελεγχο. Σε τρια χρονια ο Κώστας Κληριδης αφυπηρετεί...οπως ειπα σκεφτειτε τη Δημοκρατία μας για παράδειγμα , με τον κ. Ιωνα Νικολάου στη Θεση του Κωστα Κληρίδη εχοντας κατα νου τη συμπεριφορά του εν λογω υπουργού στη διαρκεια της θητείας του. Η προοπτικη θα επρεπε να τρομαζει τον καθε Πολίτη.  

Η Δημοκρατία δεν λειτουργεί χωρίς ισχυρους θεσμούς, χωρίς αξιωματουχους που να σεβονται τον ανθρωπο και προπαντων τους εαυτους τους για να φερνουν σε περας το δυσκολο εργο της υπερασπισης της Διαφάνειας και του Δικαίου.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τα ορφανά. Μωρά καγκουρό και γουάλαμπι που έχουν μείνει χωρίς γονείς από μια σειρά από ατυχή γεγονότα – τροχαία, επιθέσεις σκύλων, ξηρασία και τις πρόσφατες φωτιές- φροντίζονται όλα μαζί στο νοσοκομείο για την Αγρια Ζωή στο Beerwag της Αυστραλίας. AAP Image/Darren England/via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το 1901, ο Τζόσουα Λάιονελ Κόουεν κατασκεύασε, για διαφημιστικούς λόγους, ένα τρένο που εκινείτο με μπαταρίες. Αλλά οι πελάτες ενδιαφέρονταν μονάχα για το τρενάκι και καθόλου για τα προϊόντα που διαφήμιζε, με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγο χρόνο, να γεννηθεί η εταιρεία Λάιονελ Τρέινς.

Σήμερα


Σάββατο
25
Ιανουαρίου
2020

Γιορτάζουν : Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Μαργαρίτα

1835
Αρχίζει η ισχύς του Οργανισμού των Δικαστηρίων (εκδόθηκε ως νόμος το 1834).
1935
Ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος δίνει μία ιστορικά σημαντική διάλεξη «Περί συρρεαλισμού» στη Λέσχη Καλλιτεχνών, εισάγοντας ουσιαστικά τον υπερρεαλισμό στον ελληνικό χώρο.
1938
Μονογράφεται η τελική συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Telefunken για την εγκατάσταση Ραδιοφωνικού Σταθμού στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
1947
Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1949
Λαμβάνει χώρα η πρώτη τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy