fbpx

Η προσωρινή, ελπίζω, απώλεια ευθυκρισίας του κ. Χάρη Γεωργιάδη. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

odysiaxaralam1

Σε γενικές γραμμές εκτιμώ την κρίση του κ Χάρη Γεωργιάδη...

Στην περίπτωση όμως της κας Σάββιας  Ορφανίδου λυπούμαι να παρατηρήσω ότι οι δηλώσεις και οι αντιδράσεις του χαρακτηρίζονται από έλλειψη ευθυκρισίας. Και εξηγούμαι:

Ο έλεγχος είναι απαραίτητος στο δημοκρατικό πολίτευμα

Αποδίδει αντιπολιτευτική διάθεση στον Γενικό Ελεγκτή επειδή διερευνά τη νομιμότητα των διαδικασιών σε σχέση με την τοποθέτηση της κ Ορφανίδου στο Λουξεμβούργο μετά που εμείς θεσαμε θέμα . Μα αυτή είναι η δουλειά των ελεγκτικών αρχών να ελέγχουν κάτι τέτοιο. Όταν δεν το κάνουν, τότε είναι που έχουμε πρόβλημα με τη λειτουργία του πολιτεύματος. Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς έλεγχο!

Η Αντιπολίτευση είναι απαραίτητη στο δημοκρατικό πολίτευμα

Τον ενοχλεί διότι ο έλεγχος ξεκίνησε από καταγγελία βουλευτή της Αντιπολίτευσης ( της υπογράφουσας συγκεκριμένα). Αν νομίζει ότι είναι κακό να κάνει καταγγελίες η Αντιπολίτευση, θα πρέπει να σκεφτεί πως θα ήταν το πολίτευμα μας αν η Αντιπολίτευση δεν είχει τη δυνατότητα να κάνει καταγγελίες. Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς Αντιπολίτευση.

Το Κράτος Δικαίου είναι απαραίτητο στο δημοκρατικό πολίτευμα

Δικαιολογεί την πιθανότητα η κα Ορφανιδου να έχει παραβεί τον νόμο με τη δικαιολογία ότι το κάνουν και άλλοι πολλοί. Αν αυτό ισχύει είναι η δουλειά του να περιορίσει την παρανομία και όχι να της παρέχει δικαιολογητικά.  Διότι πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η δικαιοσύνη όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται τουλάχιστον για ορισμένους; Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς Κράτος Δικαίου.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τα ορφανά. Μωρά καγκουρό και γουάλαμπι που έχουν μείνει χωρίς γονείς από μια σειρά από ατυχή γεγονότα – τροχαία, επιθέσεις σκύλων, ξηρασία και τις πρόσφατες φωτιές- φροντίζονται όλα μαζί στο νοσοκομείο για την Αγρια Ζωή στο Beerwag της Αυστραλίας. AAP Image/Darren England/via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το 1901, ο Τζόσουα Λάιονελ Κόουεν κατασκεύασε, για διαφημιστικούς λόγους, ένα τρένο που εκινείτο με μπαταρίες. Αλλά οι πελάτες ενδιαφέρονταν μονάχα για το τρενάκι και καθόλου για τα προϊόντα που διαφήμιζε, με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγο χρόνο, να γεννηθεί η εταιρεία Λάιονελ Τρέινς.

Σήμερα


Σάββατο
25
Ιανουαρίου
2020

Γιορτάζουν : Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Μαργαρίτα

1835
Αρχίζει η ισχύς του Οργανισμού των Δικαστηρίων (εκδόθηκε ως νόμος το 1834).
1935
Ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος δίνει μία ιστορικά σημαντική διάλεξη «Περί συρρεαλισμού» στη Λέσχη Καλλιτεχνών, εισάγοντας ουσιαστικά τον υπερρεαλισμό στον ελληνικό χώρο.
1938
Μονογράφεται η τελική συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Telefunken για την εγκατάσταση Ραδιοφωνικού Σταθμού στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
1947
Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1949
Λαμβάνει χώρα η πρώτη τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy