fbpx

Πρόεδρε, τελικά χάθηκαν πολύ περισσότερα από ένα φάκελο! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου


 

20050814-0-c-d-5-500

Και εκεί που νόμιζα ότι λόγω γενικής απαξίωσης θα αποφεύγαμε περαιτέρω κατρακύλα μπας και σώσουμε το γόητρο των θεσμών, ο πρόεδρος διορίζει πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα τον Κυριάκο Κενεβέζο.

Με αυτήν την κίνηση μας θύμισε και τις βασικές αιτίες της καταστροφής μας. Τα σάπια θεμέλια στα οποία κτίστηκε αυτό το κράτος: της συνδιαλλαγής, της επιλογής όχι των αρίστων αλλά των αρεστών.

Δεν απέμεινε ίχνος ηθικής.

Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε σε αυτόν τον λαό προσωπικότητες, τους ικανότερους , χρηστή διοίκηση , επιτροπές για να ελέγχουν την εφαρμογή των εκθέσεων της Γενικής Ελέγκτριας και τι στο τέλος έπραξε ο ίδιος; Ενέδωσε σε μια προσβλητική για τούτο το λαό συνδιαλλαγή που όχι μόνο δεν τιμά κανέναν, αλλά αφαιρεί και κάθε ελπίδα.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος αγνόησε έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας η οποία κατέγραφε σωρεία ατασθαλιών και κακών χειρισμών στο Υπουργείο Παιδείας. Αγνόησε επίσης το γεγονός ότι ενα θεσμικό όργανο, μια κοινοβουλευτική επιτροπή, η Ελέγχου στην προκειμένη περίπτωση, παρέπεμψε το θέμα που αφορούσε τους χειρισμούς του τότε Υπουργού Παιδείας για την ψηφιακή βιβλιοθήκη “Αριστοτέλης” στην Νομική Υπηρεσία με παράκληση να εξεταστούν πιθανά ποινικά αδικήματα. 

Πρόεδρε, με αυτή σας την κίνηση μας στερήσατε κάθε ελπίδα - πίστεψα ότι η καταστροφή έφερε γνώση και σύνεση, δυστυχώς… Η εξουσία δεν είναι δύναμη, είναι υποχρέωση να υπηρετάς ένα λαό και όχι να εξυπηρετάς μια χούφτα ανθρώπων... τελικά  Πρόεδρε, χάθηκαν πολύ περισσότερα από ένα φάκελο!

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Η εξέδρα στήθηκε, το χαλί στρώθηκε και καλύφθηκε με πλαστικό για να είναι πεντακάθαρο την ημέρα της ορκωμοσίας. Δυο κυρίες ανέλαβαν να παριστάνουν τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο για να περνούν από μπροστά τους οι μπάντες και τα τιμητικά αγήματα. Οι καρέκλες ανά δύο και σε απόσταση μεταξύ τους, ενώ δεν θα μπορέσει να παραστεί καθόλου το κοινό. Η ορκωμοσία του νέου προέδρου αν και με εμπόδια και αναστάτωση προχωρά. EPA/CAROLINE BREHMAN

Ήξερες ότι...

Ο όρος Διαβήτης αποδίδεται στο Έλληνας γιατρό Αρεταίο τον Καππαδόκη, εξαιτίας του ότι το νερό που έπινε ο άρρωστος διάβαινε αναλλοίωτο στα ούρα. Ο Αρεταίος έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται ο τρίτος σπουδαιότερος έλληνας γιατρός της αρχαιότητας, μετά τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό.

Σήμερα


Τρίτη
19
Ιανουαρίου
2021

Γιορτάζουν : Ευφρασία, Ευφρασίτσα, Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

1950
Ο Μάο Τσε Τουνγκ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τη Δημοκρατική Κυβέρνηση του Βιετνάμ.
1952
Χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.
1953
Οι Ελληνίδες ψηφίζουν για πρώτη φορά στις εκλογές της Θεσσαλονίκης
1955
Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Σκραμπλ» κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Εμπνευστής του, ο αρχιτέκτονας Άλφρεντ Μπατς.
1997
O Γιάσερ Αραφάτ γυρνά στη Χεβρώνα μετά από 30 χρόνια, προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς για την παράδοση της τελευταίας πόλης στη Δυτική Όχθη από τους Ισραηλινούς στους Παλαιστίνιους.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy