fbpx

Πρόεδρε, τελικά χάθηκαν πολύ περισσότερα από ένα φάκελο! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

 

20050814-0-c-d-5-500

Και εκεί που νόμιζα ότι λόγω γενικής απαξίωσης θα αποφεύγαμε περαιτέρω κατρακύλα μπας και σώσουμε το γόητρο των θεσμών, ο πρόεδρος διορίζει πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα τον Κυριάκο Κενεβέζο.

Με αυτήν την κίνηση μας θύμισε και τις βασικές αιτίες της καταστροφής μας. Τα σάπια θεμέλια στα οποία κτίστηκε αυτό το κράτος: της συνδιαλλαγής, της επιλογής όχι των αρίστων αλλά των αρεστών.

Δεν απέμεινε ίχνος ηθικής.

Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε σε αυτόν τον λαό προσωπικότητες, τους ικανότερους , χρηστή διοίκηση , επιτροπές για να ελέγχουν την εφαρμογή των εκθέσεων της Γενικής Ελέγκτριας και τι στο τέλος έπραξε ο ίδιος; Ενέδωσε σε μια προσβλητική για τούτο το λαό συνδιαλλαγή που όχι μόνο δεν τιμά κανέναν, αλλά αφαιρεί και κάθε ελπίδα.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος αγνόησε έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας η οποία κατέγραφε σωρεία ατασθαλιών και κακών χειρισμών στο Υπουργείο Παιδείας. Αγνόησε επίσης το γεγονός ότι ενα θεσμικό όργανο, μια κοινοβουλευτική επιτροπή, η Ελέγχου στην προκειμένη περίπτωση, παρέπεμψε το θέμα που αφορούσε τους χειρισμούς του τότε Υπουργού Παιδείας για την ψηφιακή βιβλιοθήκη “Αριστοτέλης” στην Νομική Υπηρεσία με παράκληση να εξεταστούν πιθανά ποινικά αδικήματα. 

Πρόεδρε, με αυτή σας την κίνηση μας στερήσατε κάθε ελπίδα - πίστεψα ότι η καταστροφή έφερε γνώση και σύνεση, δυστυχώς… Η εξουσία δεν είναι δύναμη, είναι υποχρέωση να υπηρετάς ένα λαό και όχι να εξυπηρετάς μια χούφτα ανθρώπων... τελικά  Πρόεδρε, χάθηκαν πολύ περισσότερα από ένα φάκελο!

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τα ορφανά. Μωρά καγκουρό και γουάλαμπι που έχουν μείνει χωρίς γονείς από μια σειρά από ατυχή γεγονότα – τροχαία, επιθέσεις σκύλων, ξηρασία και τις πρόσφατες φωτιές- φροντίζονται όλα μαζί στο νοσοκομείο για την Αγρια Ζωή στο Beerwag της Αυστραλίας. AAP Image/Darren England/via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το 1901, ο Τζόσουα Λάιονελ Κόουεν κατασκεύασε, για διαφημιστικούς λόγους, ένα τρένο που εκινείτο με μπαταρίες. Αλλά οι πελάτες ενδιαφέρονταν μονάχα για το τρενάκι και καθόλου για τα προϊόντα που διαφήμιζε, με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγο χρόνο, να γεννηθεί η εταιρεία Λάιονελ Τρέινς.

Σήμερα


Σάββατο
25
Ιανουαρίου
2020

Γιορτάζουν : Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Μαργαρίτα

1835
Αρχίζει η ισχύς του Οργανισμού των Δικαστηρίων (εκδόθηκε ως νόμος το 1834).
1935
Ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος δίνει μία ιστορικά σημαντική διάλεξη «Περί συρρεαλισμού» στη Λέσχη Καλλιτεχνών, εισάγοντας ουσιαστικά τον υπερρεαλισμό στον ελληνικό χώρο.
1938
Μονογράφεται η τελική συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Telefunken για την εγκατάσταση Ραδιοφωνικού Σταθμού στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
1947
Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1949
Λαμβάνει χώρα η πρώτη τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy