Πρόεδρε, τελικά χάθηκαν πολύ περισσότερα από ένα φάκελο! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

 


 

20050814-0-c-d-5-500

Και εκεί που νόμιζα ότι λόγω γενικής απαξίωσης θα αποφεύγαμε περαιτέρω κατρακύλα μπας και σώσουμε το γόητρο των θεσμών, ο πρόεδρος διορίζει πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα τον Κυριάκο Κενεβέζο.

Με αυτήν την κίνηση μας θύμισε και τις βασικές αιτίες της καταστροφής μας. Τα σάπια θεμέλια στα οποία κτίστηκε αυτό το κράτος: της συνδιαλλαγής, της επιλογής όχι των αρίστων αλλά των αρεστών.

Δεν απέμεινε ίχνος ηθικής.

Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε σε αυτόν τον λαό προσωπικότητες, τους ικανότερους , χρηστή διοίκηση , επιτροπές για να ελέγχουν την εφαρμογή των εκθέσεων της Γενικής Ελέγκτριας και τι στο τέλος έπραξε ο ίδιος; Ενέδωσε σε μια προσβλητική για τούτο το λαό συνδιαλλαγή που όχι μόνο δεν τιμά κανέναν, αλλά αφαιρεί και κάθε ελπίδα.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος αγνόησε έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας η οποία κατέγραφε σωρεία ατασθαλιών και κακών χειρισμών στο Υπουργείο Παιδείας. Αγνόησε επίσης το γεγονός ότι ενα θεσμικό όργανο, μια κοινοβουλευτική επιτροπή, η Ελέγχου στην προκειμένη περίπτωση, παρέπεμψε το θέμα που αφορούσε τους χειρισμούς του τότε Υπουργού Παιδείας για την ψηφιακή βιβλιοθήκη “Αριστοτέλης” στην Νομική Υπηρεσία με παράκληση να εξεταστούν πιθανά ποινικά αδικήματα. 

Πρόεδρε, με αυτή σας την κίνηση μας στερήσατε κάθε ελπίδα - πίστεψα ότι η καταστροφή έφερε γνώση και σύνεση, δυστυχώς… Η εξουσία δεν είναι δύναμη, είναι υποχρέωση να υπηρετάς ένα λαό και όχι να εξυπηρετάς μια χούφτα ανθρώπων... τελικά  Πρόεδρε, χάθηκαν πολύ περισσότερα από ένα φάκελο!

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα: Έλληνες αγρότες απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Αθήνα, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους σε σταθμό διοδίων, περίπου 20 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι Έλληνες αγρότες συνεχίζουν τους αποκλεισμούς σε ολόκληρη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδοτήσεων. Giannis Papanikos/ZUMA Press Wire/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Το Σόχο, στην καρδιά του Λονδίνου, ήταν άλλοτε κυνηγότοπος του Ερρίκου Η’. Κάθε φορά που έβλεπε ελάφι, ο βασιλιάς φώναζε «Τάλυ-Χο!». Όταν έβλεπε κάποιο μικρότερο ζώο, φώναζε «Σο-Χο!».

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
12
Ιανουαρίου
2026

Γιορτάζουν : Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια

1940
Στα πλαίσια του Β Παγκοσμίου Πολέμου η Ρωσία βομβαρδίζει τη Φινλανδία.
1966
Κάνει πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση (στο CBS), ο Batman.
1970
Κάνει την παρθενική του πτήση το Boeing 747.
1989
Απελαύνεται από το Ζαΐρ ο δικτάτορας Αμίν Νταντά.
1993
Η Ιταλία αποποινικοποιεί την κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση
1998
19 ευρωπαϊκά κράτη συμφωνούν να απαγορεύσουν την ανθρώπινη κλωνοποίηση.
2007
Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπολύει επίθεση με ρουκέτα στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας.