Ψηφοφόρε η εξουσία βρίσκετε στα δικά σου χέρια. Του Κωνσταντίνου Χρυσοδόντα

votexrisoΗ ημέρα που ψηφίζουμε δεν είναι μια οποιαδήποτε ημέρα.

 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να αλλάξουμε ότι μας κράτησε δυσαρεστημένους από τους Βουλευτές που εκλέχθηκαν το 2011 και αποτέλεσαν αυτούς που για πέντε χρόνια ψήφιζαν στην Βουλή  νόμους και αποφάσεις.  

Το τελευταίο διάστημα, βγαίνουν στα φώτα της ενημέρωσης πισώπλατες μαχαιριές, τσακωμοί και παρεξηγήσεις μεταξύ πολιτικών του ίδιου ή αντίπαλου κόμματος καταστρατηγήσει των νόμων, φαγοπότια και διαφθορά.   Η κατάσταση αυτή μας δείχνει Φώς  αφού πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές, των οποίων τα αποτελέσματα θα επηρεάσουν και μελλοντικές συμμαχίες στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2018.

Παρόλα αυτά δημιουργούν μια τραγική εικόνα καθώς πολλοί εξ αυτών θα είναι και πάλι υποψήφιοι βουλευτές. Η αρνητική αυτή εικόνα αυξάνει τις πιθανότητες για την επίτευξη ενός νέου ποσοστού αποχής στις βουλευτικές εκλογές.

Η Κύπρος διανύει μια περίοδο σημαντικών εξελίξεων, όπως είναι οι συζητήσεις για λύση του Κυπριακού, καθώς και οι προβληματισμοί και σχέδια που θέτονται ώστε να βελτιωθεί η οικονομία.

Σύμφωνα με τα πιο πάνω η νέα Βουλή που θα εκλεγεί τον ερχόμενο Μάιο θα πρέπει να αποτελείται από βουλευτές οι οποίοι, δεν θα σκέφτονται μόνο την καρέκλα και την τσέπη τους, αλλά θα εργαστούν σκληρά και άξια για να τοποθετήσουν την Κύπρο σε μια καλύτερη θέση, και θα λύσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα προβλήματα και τα θέματα που την απασχολούν.

Οι βουλευτές εκτός από τις αποφάσεις που θα παίρνουν θα πρέπει να ακολουθούν πιστά ένα κώδικα συμπεριφοράς, με τον οποίο θα επιτύχουν των χαρακτήρα του ΣΩΣΤΟΥ βουλευτή και πολιτικού.

Όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές θα πρέπει να τηρούν πρώτοι και αυστηρότερα από όλους, τους νόμους και τις αποφάσεις που ψηφίζονται, χωρίς να εκμεταλλεύονται την σημαντικότητα της θέσης τους για δικούς τους σκοπούς ή για οικογενειακά ή φιλικά τους πρόσωπα.

Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια μιας ολομέλειας ή και παρουσίας τους στα Μέσα, εκτός από το να εκφράζουν την άποψή τους, θα πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των συναδέλφων τους, αφήνοντας τους υπόλοιπους να εκφράσουν τις δικές του απόψεις, ακούγοντάς τες χωρίς να επεμβαίνουν με φωνές και ακατάλληλους χαρακτηρισμούς.

Η δημιουργία μιας νέας και καταλληλότερης Βουλής περνά πρώτα απ’ όλα από τα χέρια των πολιτών, οι οποίοι με την ψήφο τους θα εκλέξουν τους βουλευτές που θα πάρουν μια θέση στη Βουλή καθώς και τα κόμματα που θα κυριαρχήσουν.

Οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στην κάλπες και να ψηφίσουν αυτούς που είναι πραγματικά πρόθυμοι να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, και όχι αυτούς τους οποίους απλά γνωρίζουν και από τους οποίους στο μέλλον θα μπορούν να ζητήσουν μια  χάρη.

Πιθανότατα η λύση να βρίσκεστε στο «χτίσιμο» μια νέας Βουλής που θα την αποτελούν νέα κατάλληλα και άξια πρόσωπα.

Γράφει: Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy