Εξοχότατε κύριε πρόεδρε, βουλιάζουμε χωρίς σωσίβια! Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

kliridisrikkos

Σε αντεπίθεση με βαρύτατες κατηγορίες εναντίον των Κώστα Κληρίδη, Πέτρου Κληρίδη, Χρυστάλλας και Μαριάννας Γιωρκάτζη, Εφόρου Εταιριών καθώς και συγκεκριμένων δικηγορικών γραφείων προέβη ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, στη δημοσιογραφική του διάσκεψη πριν από λίγη ώρα.

Τους κατηγόρησε ευθέως για κάλυψη της υπόθεσης Providencia και άλλων υποθέσεων και προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε διερεύνηση όλων όσων καταγγέλλει, από τη θέση του ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, θέση από την οποία βεβαίως αρνείται να παραιτηθεί. 

Κατηγόρησε τον νυν και τον τέως Γενικό Εισαγγελέα ότι ανέστειλαν ή παρεμπόδισαν συγκεκριμένες υποθέσεις σε σχέση με την καταστροφή της οικονομίας της Κύπρου, τις οποίες ο κ. Ερωτοκρίτου προσπάθησε (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) να διερευνήσει και να προωθήσει στη δικαιοσύνη. Μάλιστα κατέθεσε και σχετικές γραπτές εισηγήσεις/επιστολές/οδηγίες για να αποδείξει των λόγων του το αληθές. 

Οι κατηγορίες του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, είτε είναι ακριβείς είτε ανυπόστατες, προκαλούν στον πολίτη πίκρα και αγανάκτηση για να μην πω και αηδία, για το πώς έχει καταντήσει την Κύπρο το βρόμικο κατεστημένο που έχει κατασπαράξει τα πάντα κι έχει διαλύσει εντελώς το κράτος, τους θεσμούς και την οικονομία. 

Δυστυχώς, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, όχι μόνο δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε προς το καλύτερο, μετά την καταστροφή του τόπου, αλλά αντίθετα τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία προς το χειρότερο καθώς όλοι όσοι είναι συνένοχοι προσπαθούν να καλύψουν τις βρομιές τους. 

Καθώς διαταράζεται ωστόσο “η ισορροπία του τρόμου” και βγαίνουν στην επιφάνεια τα άπλυτα κάποιου, αυτός βγάζει στην επιφάνεια και τις βρομιές άλλων που τον έχουν εκθέσει. Εύχομαι ότι το πρωτοφανές ρεζιλίκι που παρακολουθούμε, όσο κι αν μας κάνει να αγανακτούμε, θα οδηγήσει το διεφθαρμένο σύστημα στην αυτοκαταστροφή του, διά του αυτοεξευτελισμού. 

Από την άλλη θέλω να στείλω ξανά ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο αυτής της χώρας, τον οποίο πολλοί προειδοποιήσαμε, πριν ακόμη εκλεγεί, ότι έπρεπε να θεραπεύσει τις παθογένειες του συστήματος κι όχι να χορηγήσει στην Κύπρο … πανατόλ! 

Εξοχότατε κύριε πρόεδρε, όλοι οι πρωταγωνιστές της παρούσας φάσης της σκανδαλολογίας είναι δικές σου επιλογές. Τους λούζεσαι διότι, όταν τους διόριζες, δεν είχες στο νου σου ότι έπρεπε να “απολυμάνεις” την χώρα και επομένως έπρεπε να νηστέψεις σαράντα μέρες για να επιλέξεις τους άριστους (όπως είχες υποσχεθεί) για να υπηρετήσουν υψίστης σημασίας θεσμούς, που τους υπέσκαψε η κρίση. Μια κρίση που δεν ήταν ασφαλώς μόνο οικονομική αλλά πρωτίστως ηθική. Αν επιμένεις ότι διάλεξες τους κατά την δική σου αντίληψη καλύτερους, θα μας αναγκάσεις να αμφισβητήσουμε την ευθυκρισία σου. 

Απέτυχες κύριε πρόεδρε και λυπάμαι να πω ότι μέχρι στιγμής ο πολίτης δεν έχει απολύτως κανένα εχέγγυο ότι εσύ θα καταφέρεις να βγάλεις την Κύπρο από το έλος με τα θανατηφόρα κουνούπια. Προσευχόμαστε μόνο στο Θεό να μας σώσει…

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy