fbpx

Κυπριακές Αερογραμμές… RIP. Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

cyairodis

Κυπριακές Αερογραμμές. Αιωνία τους η μνήμη!

Κάποτε ήταν το καμάρι μας. Μέχρι που ανέλαβαν τη διαχείρισή τους τα σαΐνια, οι εκλεκτοί των κομμάτων, που διορίζονται στα συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών αναλογικά, σύμφωνα με τον άτυπο κανόνα της τζυπριώτικης κομματοκρατίας. Ενόσω η εταιρία είχε το μονοπώλιο, ήταν εντάξει. Έτρεχε μόνη κι ερχόταν πρώτη! Μόλις μπήκαν στο παιχνίδι κι άλλες αερογραμμές, φαλίρησε.

Οι πολυεπίπεδες σκοπιμότητες της κομματοκρατίας μέσα στα εκάστοτε Δ.Σ. των Κ.Α. σε συνδυασμό με τις ασπόνδυλες πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, μετέτρεψαν την εταιρία σε ένα ασύστολο φαγάνα του δημοσίου χρήματος. Όπως ήταν κι όλοι οι άλλοι ημικρατικοί, πλην τριών που επίσης κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα μονοπωλιακά τους προνόμια.

Τώρα που οι Κυπριακές Αερογραμμές πεθαίνουν, οι θύτες της χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Οι θρασύτεροι από αυτούς μάλιστα απαιτούν η εταιρία να συνεχίσει τη λειτουργία της. Για να συνεχίσει να τρώει δεκάδες εκατομμύρια από την τσέπη μας; Όχι λένε. Θα εξυγιανθεί! Αυτό το «θα εξυγιανθεί» το ακούω από τότε που ήμουν μαθητής. Από τότε λοιπόν μέχρι σήμερα πρέπει να πληρώσαμε ζημιές άνω του ενός δισεκατομμυρίου στην προσπάθεια της εταιρίας να εξυγιανθεί.

Ευτυχώς που οι ντιρεκτίβες της ΕΕ απαγορεύουν στην κυβέρνηση να αρπάζει τα λεφτά από τις τσέπες μας για να συντηρεί ζημιογόνες εταιρίες. Ήταν ο μόνος τρόπος να γλυτώσουμε από τα ετησίως «πεταξούμενα» δεκάδες εκατομμύρια. Φυσικά τίποτα δεν τελείωσε ακόμη κι όλα τα ενδεχόμενα για νέες κρατικές επενδύσεις με … ριάλια του αέρα, παραμένουν ανοικτά. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φτιάξει λέει άλλη εταιρία…

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Το κέντρο μας. Με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε αλλάζει και το κέντρο της Ευρώπης που πια βρίσκεται στο Gadheim κοντά στο Wuerzburg, της Γερμανίας που οριοθετείται με ένα στύλο τρεις σημαίες και ένα παγκάκι. EPA/RONALD WITTEK

Ήξερες ότι...

Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με... αλφαβητική σειρά!

Σήμερα


Τρίτη
21
Ιανουαρίου
2020

Γιορτάζουν : Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής

1789
Τυπώνεται στη Βοστώνη η πρώτη αμερικανική νουβέλα, με τίτλο "The Power of Sympathy: or the Triumph of Nature Founded in Truth".
1830
Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1911
Διεξάγεται για πρώτη φορά στο Μόντε Κάρλο το ράλι αυτοκινήτων της ομώνυμης πόλης.
1924
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος προαναγγέλλει δημοψήφισμα για το πολιτειακό.
1925
Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ανακηρύσσει τη χώρα σε Δημοκρατία. Πρώτος πρόεδρος της είναι ο Αχμέτ Ζόγου.
1989
Η Ελλάδα υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο.
1996
Στην Ελλάδα σχηματίζεται κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy