fbpx

Κάποιος με παραπάνω νου από μένα ας μου εξηγήσει… Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

sizoodyseos

Ακριβώς τη στιγμή που ξεκινούν οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού κι ενώ ο κάθε γνήσιος πατριώτης απαιτεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συστρατευθούν και να συγκεντρώσουν όλη τους την ενέργεια στη διαδικασία των συνομιλιών, ώστε αυτή να καταλήξει σε μια πραγματικά δίκαιη και λειτουργική λύση, που θα επιτρέψει σε τούτο τον τόπο, σ’ εμάς και στα παιδιά μας, να ξεκολλήσουμε από το βάλτο και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο, παρακολουθώ με πραγματική απορία τις κινήσεις της ΕΔΕΚ.

 

Αποφάσισε πριν από μερικές εβδομάδες ότι ως Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να εκαταλείψουμε τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι πρόεδροι Μακάριος, Κυπριανού και Παπαδόπουλος με την Τουρκοκυπριακή πλευρά για ομοσπονδιακή λύση, να πετάξουμε στον κάλαθο τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο και να ζητήσουμε μετά την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για να λύσουμε το Κυπριακό, καταγγέλλοντας την Τουρκία ότι πριν από 41 χρόνια έκανε εισβολή στην Κύπρο κι από τότε κατέχει μεγάλο μέρος του νησιού. Σημειώστε ότι δεν διευκρινίζει η ΕΔΕΚ με ποιο τρόπο η Διεθνής Κοινότητα θα τερματίσει την τουρκική κατοχή της Κύπρου ούτε και τι είδους λύση θέλει. 

Σήμερα, δύο μέρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών, αποφάσισε ότι θα διακόψει κάθε επαφή με τα τουρκοκυπριακά κόμματα, διότι δεν προσφέρουν τίποτα λέει αυτές οι επαφές… 

Δεν θέλω να αναλύσω το γιατί η ΕΔΕΚ πήρε αυτές τις αποφάσεις, για να μην μου πει κάποιος θιγμένος Εδεκίτης ότι είμαι προκατειλημμένος κι ότι προσπαθώ να πλήξω το κίνημα. Θέλω κάποιος Εδεκίτης ή κάποιος άλλος τέλος πάντων που έχει παραπάνω νου από εμένα, να μου εξηγήσει τι σημαίνουν αυτές οι αποφάσεις της ΕΔΕΚ παραμονές των συνομιλιών και πώς αυτές βοηθούν ώστε να φτάσει επιτέλους σε ένα αίσιο τέλος ο αγώνας μας για τερματισμό της κατοχής, με μια για δίκαιη και λειτουργική λύση και να μην διαιωνίζεται η διχοτόμηση και η τουρκοποίηση μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. 

Περιμένω απαντήσεις.

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λίγο πριν το χιόνι. Χρυσό ονομάζεται το φθινόπωρο εξαιτίας των χρωμάτων που παίρνουν τα φύλλα των δένδρων καθώς πέφτουν στο χώμα. Στην φωτογραφία ο οδηγός καθαρίζει το αυτοκίνητό του από τα μικρά φύλλα σε δρόμο της Αγίας Πετρούπολης. REUTERS/Anton Vaganov

Ήξερες ότι...

Καθημερινά, στην Ιαπωνία, σημειώνονται κατά μέσο όρο 90 αυτοκτονίες.

Σήμερα


Τετάρτη
23
Οκτωβρίου
2019

Γιορτάζουν :Ιάκωβος, Ιακωβίνα, Ζακελίνα

1915
Τριάντα πέντε χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν στη Νέα Υόρκη, διεκδικώντας δικαίωμα ψήφου.
1929
Αρχίζει το μεγάλο Κραχ του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και ακολουθεί η κατάρρευση της δυτικής οικονομίας.
1991
Ο Βαρθολομαίος A εκλέγεται Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy