fbpx

Κάποιος με παραπάνω νου από μένα ας μου εξηγήσει… Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

sizoodyseos

Ακριβώς τη στιγμή που ξεκινούν οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού κι ενώ ο κάθε γνήσιος πατριώτης απαιτεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συστρατευθούν και να συγκεντρώσουν όλη τους την ενέργεια στη διαδικασία των συνομιλιών, ώστε αυτή να καταλήξει σε μια πραγματικά δίκαιη και λειτουργική λύση, που θα επιτρέψει σε τούτο τον τόπο, σ’ εμάς και στα παιδιά μας, να ξεκολλήσουμε από το βάλτο και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο, παρακολουθώ με πραγματική απορία τις κινήσεις της ΕΔΕΚ.

 

Αποφάσισε πριν από μερικές εβδομάδες ότι ως Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να εκαταλείψουμε τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι πρόεδροι Μακάριος, Κυπριανού και Παπαδόπουλος με την Τουρκοκυπριακή πλευρά για ομοσπονδιακή λύση, να πετάξουμε στον κάλαθο τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο και να ζητήσουμε μετά την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για να λύσουμε το Κυπριακό, καταγγέλλοντας την Τουρκία ότι πριν από 41 χρόνια έκανε εισβολή στην Κύπρο κι από τότε κατέχει μεγάλο μέρος του νησιού. Σημειώστε ότι δεν διευκρινίζει η ΕΔΕΚ με ποιο τρόπο η Διεθνής Κοινότητα θα τερματίσει την τουρκική κατοχή της Κύπρου ούτε και τι είδους λύση θέλει. 

Σήμερα, δύο μέρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών, αποφάσισε ότι θα διακόψει κάθε επαφή με τα τουρκοκυπριακά κόμματα, διότι δεν προσφέρουν τίποτα λέει αυτές οι επαφές… 

Δεν θέλω να αναλύσω το γιατί η ΕΔΕΚ πήρε αυτές τις αποφάσεις, για να μην μου πει κάποιος θιγμένος Εδεκίτης ότι είμαι προκατειλημμένος κι ότι προσπαθώ να πλήξω το κίνημα. Θέλω κάποιος Εδεκίτης ή κάποιος άλλος τέλος πάντων που έχει παραπάνω νου από εμένα, να μου εξηγήσει τι σημαίνουν αυτές οι αποφάσεις της ΕΔΕΚ παραμονές των συνομιλιών και πώς αυτές βοηθούν ώστε να φτάσει επιτέλους σε ένα αίσιο τέλος ο αγώνας μας για τερματισμό της κατοχής, με μια για δίκαιη και λειτουργική λύση και να μην διαιωνίζεται η διχοτόμηση και η τουρκοποίηση μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. 

Περιμένω απαντήσεις.

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Και κακόγουστοι και άτυχοι. Δεν το ήξεραν φυσικά ότι η φετινή χρονιά θα μαστιζόταν από μια επιδημία, παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Dolce Hanoi Golden Lake hotel άνοιξαν για το κοινό ελπίζοντας να προσελκύσουν κόσμο με την επίχρυση πρόσοψη, την χρυσή πισίνα και τα χρυσά είδη υγιεινής. REUTERS/Kham

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Αίγυπτο, όταν πέθαινε μία γάτα, ο ιδιοκτήτης της ήταν υποχρεωμένος να ξυρίσει τα φρύδια του, σε ένδειξη πένθους.

Σήμερα


Δευτέρα
6
Ιουλίου
2020

Γιορτάζουν : Κανένας

1483
O Ριχάρδος Γ γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1609
Στη Βοημία κατοχυρώνεται η ανεξιθρησκεία.
1785
Το δολάριο επιλέγεται ως η νομισματική μονάδα των Η.Π.Α.
1827
Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη σύσταση ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία επιβάλλεται η αποδοχή της Αυτονομίας της Ελλάδας, η προστασία των Ελλήνων και η διμερής κατάπαυση των εχθροπραξιών. Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy