fbpx

Κάποιος με παραπάνω νου από μένα ας μου εξηγήσει… Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

sizoodyseos

Ακριβώς τη στιγμή που ξεκινούν οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού κι ενώ ο κάθε γνήσιος πατριώτης απαιτεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συστρατευθούν και να συγκεντρώσουν όλη τους την ενέργεια στη διαδικασία των συνομιλιών, ώστε αυτή να καταλήξει σε μια πραγματικά δίκαιη και λειτουργική λύση, που θα επιτρέψει σε τούτο τον τόπο, σ’ εμάς και στα παιδιά μας, να ξεκολλήσουμε από το βάλτο και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο, παρακολουθώ με πραγματική απορία τις κινήσεις της ΕΔΕΚ.

 

Αποφάσισε πριν από μερικές εβδομάδες ότι ως Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να εκαταλείψουμε τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι πρόεδροι Μακάριος, Κυπριανού και Παπαδόπουλος με την Τουρκοκυπριακή πλευρά για ομοσπονδιακή λύση, να πετάξουμε στον κάλαθο τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο και να ζητήσουμε μετά την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για να λύσουμε το Κυπριακό, καταγγέλλοντας την Τουρκία ότι πριν από 41 χρόνια έκανε εισβολή στην Κύπρο κι από τότε κατέχει μεγάλο μέρος του νησιού. Σημειώστε ότι δεν διευκρινίζει η ΕΔΕΚ με ποιο τρόπο η Διεθνής Κοινότητα θα τερματίσει την τουρκική κατοχή της Κύπρου ούτε και τι είδους λύση θέλει. 

Σήμερα, δύο μέρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών, αποφάσισε ότι θα διακόψει κάθε επαφή με τα τουρκοκυπριακά κόμματα, διότι δεν προσφέρουν τίποτα λέει αυτές οι επαφές… 

Δεν θέλω να αναλύσω το γιατί η ΕΔΕΚ πήρε αυτές τις αποφάσεις, για να μην μου πει κάποιος θιγμένος Εδεκίτης ότι είμαι προκατειλημμένος κι ότι προσπαθώ να πλήξω το κίνημα. Θέλω κάποιος Εδεκίτης ή κάποιος άλλος τέλος πάντων που έχει παραπάνω νου από εμένα, να μου εξηγήσει τι σημαίνουν αυτές οι αποφάσεις της ΕΔΕΚ παραμονές των συνομιλιών και πώς αυτές βοηθούν ώστε να φτάσει επιτέλους σε ένα αίσιο τέλος ο αγώνας μας για τερματισμό της κατοχής, με μια για δίκαιη και λειτουργική λύση και να μην διαιωνίζεται η διχοτόμηση και η τουρκοποίηση μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. 

Περιμένω απαντήσεις.

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τα ορφανά. Μωρά καγκουρό και γουάλαμπι που έχουν μείνει χωρίς γονείς από μια σειρά από ατυχή γεγονότα – τροχαία, επιθέσεις σκύλων, ξηρασία και τις πρόσφατες φωτιές- φροντίζονται όλα μαζί στο νοσοκομείο για την Αγρια Ζωή στο Beerwag της Αυστραλίας. AAP Image/Darren England/via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το 1901, ο Τζόσουα Λάιονελ Κόουεν κατασκεύασε, για διαφημιστικούς λόγους, ένα τρένο που εκινείτο με μπαταρίες. Αλλά οι πελάτες ενδιαφέρονταν μονάχα για το τρενάκι και καθόλου για τα προϊόντα που διαφήμιζε, με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγο χρόνο, να γεννηθεί η εταιρεία Λάιονελ Τρέινς.

Σήμερα


Παρασκευή
24
Ιανουαρίου
2020

Γιορτάζουν : Ζωσιμάς, Ζωσιμίνα, Ξένη, Ξένια, Ξένος, Ξένιος, Φίλωνας, Φίλων

1908
Ξεκινά στην Αγγλία το κίνημα των προσκόπων από τον Βρετανό Ρόμπερτ Μπέηντεν Πάουελ.
1924
Η Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας μετονομάζεται σε Λένινγκραντ.
1929
Μια νέα θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν, που ενώνει τη βαρύτητα και τον ηλεκτρομαγνητισμό σε μια ομάδα τύπων, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στον κόσμο των φυσικών.
1935
Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας μετατρέπεται, από την τουρκική κυβέρνηση, από τέμενος σε Μουσείο.
1956
Ο Έλβις Πρίσλεϊ κάνει την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή Stage Show.
1984
Παρουσιάζεται στην αγορά ο υπολογιστής Macintosh.
1994
H 17N δολοφονεί το διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλη Βρανόπουλο και τραυματίζει τον οδηγό του Γρίσπο Νικόλαο

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy