Απειλές μέσα από το βόθρο… Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

o-vergas-kai-oi-vergoules

Ξεπρόβαλε πάλι το κεφάλι του ο Βέργας μέσα από το βόθρο για να πει ότι “στοχοποιείται” και ρίχνει τον γνωστό εκβιασμό: “δεν θα πάω μόνος μου, θα πάρω κι άλλους μαζί μου”.

Εξηγώ με απλά λόγια τι σημαίνει αυτό το “στοχοποιούμαι” του Βέργα: “είστε όλοι βουτηγμένοι μέσα στο βόθρο και διαλέξατε (στοχοποιήσατε) εμένα, για να πληρώσω τις βρομιές όλων σας;” 

Επενδύει, φαντάζομαι, ο εκλεκτός των δημοτών της Πάφου, στο ότι το σύστημα θα προτιμήσει τελικά να τον καλύψει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, για να μην καρφώσει κι άλλα εκλεκτά μέλη του βαθέως κράτους που διαχρονικά αρμέγει μέχρι εξαντλήσεως εμάς τους μαλάκες (πολίτες=μαλάκες, στο πολιτικό λεξικό της Κύπρου). 

Κι όλα αυτά τα αηδιαστικά φαινόμενα της παρακμής και της σήψης, συμβαίνουν μπροστά στα βοϊδίσια μάτια μας, χωρίς εμείς να αντιδρούμε, χωρίς να βγαίνουμε στους δρόμους, χωρίς να απαιτούμε από αυτό το βρομισμένο συνδικάτο που μας έχει καταστρέψει εθνικά, οικονομικά και ηθικά, να μπει σε ένα καράβι και να πάει να βουλιάξει στο διάολο.

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως




Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Έντμοντον, Καναδάς: Κρυστάλλοι πάγου σχηματίζονται πάνω από ένα αυτοκίνητο, καθώς η ακραία ψύχρα καταλαμβάνει την περιοχή, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν έως -29°C. Artur Widak/Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Τα κιλτ, οι γκάιντες, ο αρνίσιος πατσάς, το βραστό κουάκερ, το ουίσκι και το παραδοσιακό μάλλινο σκοτσέζικο ένδυμα δεν προέρχονται από τη Σκοτία.

Σήμερα


Κυριακή
23
Φεβρουαρίου
2025

Γιορτάζουν : Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα, Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

1455
Ο Γουτεμβέργιος εκδίδει τη Βίβλο.
1820
Οι βρετανικές αρχές ξεσκεπάζουν τη "συνωμοσία της Cato Street", που είχε στόχο τη δολοφονία όλων των Βρετανών υπουργών.
1940
Η Γουόλτ Ντίσνεϊ παρουσιάζει την ταινία κινουμένων σχεδίων «Πινόκιο», που βασίζεται στο ομώνυμο γνωστό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι
1966
Τηλεοπτικοί δέκτες λαμβάνουν για πρώτη φορά το πρόγραμμα του ΕΙΡ, της σημερινής ΕΡΤ
1973
Οι φοιτητές, που έχουν εξεγερθεί κατά της Χούντας των συνταγματαρχών, καταλαμβάνουν τη Νομική.
1987
Οι επιστήμονες παρατηρούν ένα σουπερνόβα στο Μεγάλο Μαγγελανικό Νέφος.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy