Καταπολέμηση της Χειραγώγησης των Αθλητικών Αγώνων. Του Χρίστου Ορφανίδη

Χθές, στην Ολομέλεια της Βουλής, πρώτο θέμα για ψήφιση ήταν ο «Ο περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμος του 2017», το οποίο κατόπιν εισήγησης του Δημοκρατικού Κόμματος, αναβλήθηκε.

 

 

Με παρέμβαση μου στην Ολομέλεια, ενημέρωσα το σώμα για επιστολή από το Υπουργείο Παιδείας προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ημερομηνίας 8 Νοεμβρίου 2017, όπου το Υπουργείο ενημερώνει ότι «στο παρόν στάδιο δεν θα προωθηθούν οι διαδικασίες κύρωσης της εν λόγω Σύμβασης, γιατί τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν εξουσιοδοτήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να υπογράψει την σύμβαση.»

Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε επί μήνες στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επέμενε να ψηφιστεί άρον – άρον ο προαναφερόμενος νόμος.  

Η καταπολέμηση της χειραγώγησης επιβάλλεται να γίνει, όμως υπό σωστές συνθήκες και προϋποθέσεις.

Σε προσωπικές μου ερωτήσεις τις οποίες υπέβαλα στην Επιτροπή Παιδείας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης με διαβεβαίωσε ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. στηρίζουν το εν λόγω νομοσχέδιο.

Ωστόσο, προσωπικά είχα πληροφορηθεί ότι αρκετές χώρες της Ε.Ε. δεν το στηρίζουν, για παράδειγμα η Μάλτα αρνείται να το συζητήσει, πόσο μάλλον να το υπογράψει.

Ο κ. Ιωνάς διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Για ακόμη μια φορά, ο κ. Ιωνάς Νικολάου πιάστηκε αδιάβαστος. Ας μην ξεχνάμε και το σίριαλ με την Κάρτα Φιλάθλου, που ακόμη δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

Γράφει: Χρίστος Ορφανίδης


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ράφα, Λωρίδα της Γάζας: Εθελοντές του World Central Kitchen μαγειρεύουν φαγητό για τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους. AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στη Βίβλο αναφέρονται 49 διαφορετικά φαγητά, το αλάτι περισσότερες από 30 φορές, ενώ τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι οι μόνοι «βιβλικοί» ξηροί καρποί.

Σήμερα


Σάββατο
4
Μαΐου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος

Γιορτάζουν : Πελαγία, Πελαγής, Πελαγούλα, Πελαγίνα, Πελαγίτσα, Πελάγιος, Πελαγιώ, Μελής, Μέλος, Μέλιος, Μέλας, Μέλια, Μελίτσα

1905
Ηλεκτροφωτίζεται για πρώτη φορά η οδός Αθηνάς.
1924
Έναρξη των 8ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
1932
Ο Αλ Καπόνε μπαίνει στη φυλακή για φοροδιαφυγή.
1953
Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ τιμάται με βραβείο Πούλιτζερ για το έργο του Ο Γέρος και η Θάλασσα.
1979
Η Μάργκαρετ Θάτσερ ορκίζεται πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου με το κόμμα των Συντηρητικών. Είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy