fbpx

Πανεπιστημιακή Σχολή στη Λάρνακα εδώ και τώρα!. Του Χρίστου Ορφανίδη

“Έργα και ημέραι” εξαγγέλλει ο ΠτΔ όπου και αν βρεθεί.

 

Οι εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμου προς την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών,  για την πόλη της Λάρνακας, αποδεικνύονται χρονοβόρες.

Το κλειδί είναι ο ΠτΔ να πάρει την ευθύνη για τα έργα ουσίας που χρειάζεται η Λάρνακα, κυρίως για το έργο ίδρυσης της Σχολής Επιστημών της Θάλασσας.

Είναι ένα επιτακτικό έργο το οποίο μέσα από την υλοποίηση του, έχει ως απώτερο σκοπό, να ενισχύσει την πόλη της Λάρνακας, ούτως ώστε να μπορέσει επιτέλους να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί ως πόλος έλξης.

Ασαφής εξακολουθούν να παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους αναβάλλονται διαρκώς οι παρατεταμένες διαδικασίες, όσον αφορά τη στέγαση πανεπιστημιακών σχολών.

Η καινούργια τοποθεσία για τις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών της Θάλασσας, αποτελεί η περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους στο Βόρειο Μέρος της Αλικής, εντούτοις, χρειάζεται περισσότερη γη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω περιοχή ανήκει στο τμήμα δασών. Άρα απαραίτητη είναι η ανάλογη επαφή ανάμεσα στα δύο υπουργεία.

Η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Σχολής στην πόλη μας συγκροτεί ένα θέμα μείζονος σημασίας για εμάς τους κατοίκους, αφού με τη δημιουργία της τα θετικά που θα αποκομίσει η Λάρνακα ποικίλουν. Ως επακόλουθο, να γίνει η Λάρνακα πόλη επιλογής για τους νέους, τους εργαζόμενους αλλά και τις οικογένειες, καθιστώντας τους ενεργούς πολίτες και προαγωγούς της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

Παρόλα αυτά, θεμέλιο λίθο και ελπιδοφόρα διαδικασία για τη Λάρνακα αποτελούν οι τελευταίες εξελίξεις των διαβουλεύσεων ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ευοίωνη προοπτική απαρτίζει η φιλοξενία Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών Κέντρων για την πόλη μας, αφού δημιουργεί ευκαιρίες για να ενταχθεί ξανά η Λάρνακα, στον χάρτη της ανάπτυξης.

Τα οφέλη επισημάνθηκαν αρκετές φορές, τώρα όμως  είναι η ώρα που τα λόγια πρέπει να γίνουν επιτέλους πράξεις, ώστε η πόλη μας να αρχίσει να επωφελείται των προνομίων αυτών.

Ως εκ τούτου, η παρέμβαση της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των κατασκευαστικών έργων, όχι απλά είναι απαραίτητη αλλά επιβάλλεται.

Όραμα μας να δούμε την πόλη μας να μετατρέπεται σε Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου, σε θέματα Γαλάζιας Οικονομίας και προώθησης της ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της ΕΕ με τα επακόλουθα ωφελήματα.

Γράφει: Χρίστος Ορφανίδης


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Κύματα πλαστικού. Η ανατριχιαστική φωτογραφία είναι από την Νότια Αφρική και μαρτυρά πολλά για την εικόνα του μέλλοντός μας. LITTERBOOM PROJECT/via REUTER

Ήξερες ότι...

Μία βλεφαρίδα ζει περίπου 5 μήνες.

Σήμερα


Παρασκευή
13
Δεκεμβρίου
2019

Γιορτάζουν : Άρης, Ευστράτιος, Ευστράτης, Στρατής, Στράτος, Ιουβενάλιος, Ιουβεναλία, Ιουβενάλης, Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα

1862
Γίνεται η μάχη του Φρεντέρικσμπουργκ, μία από τις σημαντικότερες για την έκβαση του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.
1937
Οι Ιάπωνες καταλαμβάνουν την πόλη Ναντζίνγκ και επιδίδονται σε σφαγές.
1974
Η Μάλτα ανακηρύσσεται δημοκρατία.
1996
Ο Κόφι Ανάν εκλέγεται Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.
2002
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει να εντάξει την Κύπρο μαζί με άλλες εννέα χώρες.
2007
Υπογράφεται η Συνταγματική Συνθήκη στη Λισαβόνα από τους ηγέτες των 27 χωρών της ΕΕ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy