fbpx

Ευρωπαϊκή χώρα η Κύπρος… Τριτοκοσμικές οι καταστάσεις που επικρατούν στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Του Χρίστου Ορφανίδη

Πράξεις και όχι λόγια ζητούν οι κάτοικοι της Λάρνακας.

Επιεικώς απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί στην κουζίνα του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρνακας. Εικόνα μπάχαλου και άθλιες καταστάσεις οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς παρουσιάζονται στο νοσοκομείο της πόλης μας. Ιδιαίτερα στην κουζίνα, όπου γίνεται η παρασκευή των φαγητών. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι τραγικές για ένα νοσοκομείο.

Η κουζίνα παραπέμπει σε νοσοκομείο μη ευρωπαϊκής χώρας και οι αντίξοες συνθήκες μάλλον τρόμο και αναστάτωση προκαλούν παρά αισιοδοξία στους δημότες της επαρχίας μας.

Απόδειξη το πρόσφατο φωτογραφικό υλικό, το οποίο παραπέμπει σε έντονους προβληματισμούς για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας όσον αφορά την ετοιμασία του φαγητού που προορίζεται για τους ασθενείς και υποδεικνύει ότι η κατάσταση που εξακολουθεί να υπάρχει δεν αρμόζει σε μια ανεπτυγμένη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επανειλημμένα όταν γίνεται αναφορά σε ζητήματα που αφορούν το νοσοκομείο της Λάρνακας, η απάντηση από τους αρμόδιους φορείς είναι ότι όλα τα προβλήματα θα επιλυθούν με την κτηριακή επέκταση του νοσοκομείου. Ανάμεσα και το πρόβλημα του φθαρμένου εξοπλισμού. Δεδομένου ότι «όλα πάνε καλά». 

Επιπλέον, για την υπό ανέγερση νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας ακούμε, αλλά δεν βλέπουμε. Αδύνατη παρουσιάζεται η ολοκλήρωση της, παρόλο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Με πρόφαση λοιπόν την αποπεράτωση του νέου κτηρίου, αδιάφορη παραμένει η στάση των εμπλεκόμενων φορέων για την ανανέωση του εξοπλισμού.

Εξαντλημένοι, εξουθενωμένοι, «πνιγμένοι» στις βάρδιες, στον αγώνα να περιθάλψουν τους ασθενείς, να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, παρά τις μεγάλες ελλείψεις υλικών, οι μόνοι που πραγματικά προσπαθούν να διατηρήσουν μια αξιοπρεπή περίθαλψη, είναι οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Έχω ήδη εκφράσει επανειλημμένα την θλίψη σε συνδυασμό με την έντονη διαμαρτυρία μου για τον εμπαιγμό που παρατηρείται εκ μέρους της Κυβέρνησης εις βάρος των Λαρνακέων σχετικά με την παράδοση του έργου. 

Η αναβολή της ημερομηνίας παράδοσης του έργου συνεχίζεται, ο Απρίλιος του 2018 είναι η πέμπτη ημερομηνία παράδοσης που δόθηκε. Ας ελπίσουμε ότι το τέλος του 2018 θα είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Είναι σημαντικό, η νέα Υπουργός Μεταφορών να επισκεφθεί άμεσα το Νοσοκομείο Λάρνακας και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Αγώνας δρόμου έχει καταντήσει η υλοποίηση αυτού του έργου…

Γράφει: Χρίστος Ορφανίδης


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Χρυσάφια. Θα είναι ο μεγαλύτερος της πόλης. Ο Buddha Dhammakaya Thep Mongkol φτιαγμένος από χαλκό με ύψος 69 μέτρα θα κοιτάζει παράγκες και λαμπερά κτίρια από τον ναό Wat Paknam Bhasicharoen της Μπανκόγκ φτιαγμένος αποκλειστικά από δωρεές. EPA/RUNGROJ YONGRIT

Ήξερες ότι...

Σε όλο τον κόσμο τυπώνονται κάθε χρόνο περισσότερα χαρτονομίσματα του παιχνιδιού Monopoly, συγκριτικά με τα αληθινά χαρτονομίσματα.

Σήμερα


Σάββατο
11
Ιουλίου
2020
Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών

Γιορτάζουν : Ευφημία, Εύφη, Εύφημη, Εύφημος, Ευφημούλα, Ευφούλα, Φούλα, Όλγα

1536
Πεθαίνει ο Δεσιδέριος Eρασμος. Φιλόλογος και ανθρωπιστής, πολέμησε κάθε απόλυτο, καυτηρίασε εστεμμένους και κληρικούς και αφοσιώθηκε στον αγώνα για την απελευθέρωση του πνεύματος από τις προκαταλήψεις και τους δογματισμούς. Αριστουργήματα ύφους στη λατινική γλώσσα είναι τα έργα του «Mωρίας εγκώμιο» και «Συνομιλίες». Θεωρείται ότι άνοιξε τον δρόμο για τη μεταρρύθμιση. Γεννήθηκε στο Pότερνταμ της Oλλανδίας το 1467.
1767
Γεννιέται ο Tζον Kουίνσι Άνταμς, Aμερικανός πολιτικός. Έγινε o έκτος πρόεδρος των HΠA από το 1825 και ο μοναδικός έως το 2000 γιος προηγούμενου προέδρου: O πατέρας του, Tζον Aνταμς, ήταν o δεύτερος πρόεδρος το 1797. O πατέρας πέθανε το 1826, ο γιος το 1848.
1865
Γαλλική Επανάσταση: Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ απολύει τον υπουργό Νεκέρ.
1921
H Mογγολία διακηρύσσει την ανεξαρτησία της ως Λαϊκή Δημοκρατία.
2006
Μουσουλμάνοι του Kασμίρ ανατινάσσουν επτά βαγόνια πρώτης θέσης ισάριθμων συρμών στη Bομβάη. Oι νεκροί ξεπερνούν τους διακόσιους και οι τραυματίες τους εξακόσιους.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy