Ευρωπαϊκή χώρα η Κύπρος… Τριτοκοσμικές οι καταστάσεις που επικρατούν στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Του Χρίστου Ορφανίδη

Πράξεις και όχι λόγια ζητούν οι κάτοικοι της Λάρνακας.

Επιεικώς απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί στην κουζίνα του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρνακας. Εικόνα μπάχαλου και άθλιες καταστάσεις οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς παρουσιάζονται στο νοσοκομείο της πόλης μας. Ιδιαίτερα στην κουζίνα, όπου γίνεται η παρασκευή των φαγητών. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι τραγικές για ένα νοσοκομείο.

Η κουζίνα παραπέμπει σε νοσοκομείο μη ευρωπαϊκής χώρας και οι αντίξοες συνθήκες μάλλον τρόμο και αναστάτωση προκαλούν παρά αισιοδοξία στους δημότες της επαρχίας μας.

Απόδειξη το πρόσφατο φωτογραφικό υλικό, το οποίο παραπέμπει σε έντονους προβληματισμούς για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας όσον αφορά την ετοιμασία του φαγητού που προορίζεται για τους ασθενείς και υποδεικνύει ότι η κατάσταση που εξακολουθεί να υπάρχει δεν αρμόζει σε μια ανεπτυγμένη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επανειλημμένα όταν γίνεται αναφορά σε ζητήματα που αφορούν το νοσοκομείο της Λάρνακας, η απάντηση από τους αρμόδιους φορείς είναι ότι όλα τα προβλήματα θα επιλυθούν με την κτηριακή επέκταση του νοσοκομείου. Ανάμεσα και το πρόβλημα του φθαρμένου εξοπλισμού. Δεδομένου ότι «όλα πάνε καλά». 

Επιπλέον, για την υπό ανέγερση νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας ακούμε, αλλά δεν βλέπουμε. Αδύνατη παρουσιάζεται η ολοκλήρωση της, παρόλο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Με πρόφαση λοιπόν την αποπεράτωση του νέου κτηρίου, αδιάφορη παραμένει η στάση των εμπλεκόμενων φορέων για την ανανέωση του εξοπλισμού.

Εξαντλημένοι, εξουθενωμένοι, «πνιγμένοι» στις βάρδιες, στον αγώνα να περιθάλψουν τους ασθενείς, να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, παρά τις μεγάλες ελλείψεις υλικών, οι μόνοι που πραγματικά προσπαθούν να διατηρήσουν μια αξιοπρεπή περίθαλψη, είναι οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Έχω ήδη εκφράσει επανειλημμένα την θλίψη σε συνδυασμό με την έντονη διαμαρτυρία μου για τον εμπαιγμό που παρατηρείται εκ μέρους της Κυβέρνησης εις βάρος των Λαρνακέων σχετικά με την παράδοση του έργου. 

Η αναβολή της ημερομηνίας παράδοσης του έργου συνεχίζεται, ο Απρίλιος του 2018 είναι η πέμπτη ημερομηνία παράδοσης που δόθηκε. Ας ελπίσουμε ότι το τέλος του 2018 θα είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Είναι σημαντικό, η νέα Υπουργός Μεταφορών να επισκεφθεί άμεσα το Νοσοκομείο Λάρνακας και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Αγώνας δρόμου έχει καταντήσει η υλοποίηση αυτού του έργου…

Γράφει: Χρίστος Ορφανίδης


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy