fbpx

christos mesisΟ Χρίστος Μέσης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 25 Αυγούστου 1957. Είναι νυμφευμένος με τη Λίζα Φλωρίδου και έχει ένα υιό και μία κόρη. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα. Σπούδασε Μηχανολογική μηχανική στο Technische Hochschule Aachen στη Δυτική Γερμανία. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη Δυτική Γερμανία, επέστρεψε στην Κύπρο το 1988. Προσλήφθηκε ως διευθυντικό στέλεχος στην Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων ΛΤΔ. Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΟΦΝΕ από το 1987 μέχρι και το 1991 και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου από το 1994 έως το 2000. Συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διακυβερνητική Επιτροπή Πολιτισμού και Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συμμετείχε επίσης σε ειδικές συνόδους των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Κοινοπολιτείας και σε άλλα διεθνή συνέδρια και διμερείς διακρατικές συναντήσεις. Στις δημοτικές εκλογές του Δεκέμβρη του 2001 εξελέγη δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς και επανεξελέγη για δεύτερη θητεία το 2006. Με την ιδιότητα αυτή είναι μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και γραμματέας του Ιδρύματος Γ.Ν.Καλογερόπουλου. Ακόμη είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Μέσα Γειτονιάς, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου και του Ανοικτού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς. Από το Φεβρουάριο του 2002 μέχρι το 2011 ήταν εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Προεδρείου της Ένωσης Δήμων Κύπρου και το 2004 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, θέση που κατείχε μέχρι το 2011. Το 2008 τερμάτισε την, από το 1998, παρουσία του στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ και αποστασιοποιήθηκε. Από το 2004 μέχρι και το 2011 Εκπροσώπησε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών, που είναι το αρμόδιο όργανο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το 2011 εκλέγεται βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού με το ΑΚΕΛ. Ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας. Είναι επικεφαλής του Εκλογικού Επιτελείου του Υποψηφίου Προέδρου για την Κυπριακή Δημοκρατία, Σταύρου Μαλά.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

poumastompanio

Ενα πούμα στο μπάνιο. Η περίπτωση της οικογένειας στην Καλιφόρνια είναι μάλλον διαφορετική. Την ζέστη θέλησαν να αντιμετωπίσουν και άφησαν τις πόρτες ανοιχτές για να δροσιστούν οι ένοικοι του σπιτιού στη Sonora. Ξαφνικά το βράδυ βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ζώο και έντρομοι (ζώο και άνθρωποι) έτρεξαν να κρυφτούν. Τελικά με την επέμβαση των αστυνομικών ο επισκέπτης έφυγε από το παράθυρο αφού πρώτα είχε κάνει μαντάρα το μπάνιο προς το σπίτι του.(California Department of Fish and Wildlife via AP)

Ήξερες ότι...

Όταν το 1694 πέθανε η βασίλισσα Μαρία Β’, όλοι οι βρετανοί δικηγόροι, σε ένδειξη πένθους, φόρεσαν μαύρες τηβέννους. Τις φορούν μέχρι σήμερα...

Σήμερα


Κυριακή
22
Σεπτεμβρίου
2019
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)

Γιορτάζουν : Ζωγραφιά, Λοίζος, Λουίζα, Φωκάς, Φώκιος, Φώκης, Φωκία, Φωκίνα

1908
Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.
1955
Η τηλεόραση είναι γεγονός στη Βρετανία.Πρώτο εμπορικό κανάλι στη χώρα γίνεται το ITV (Independent Television).
1960
Το Μάλι γίνεται ανεξάρτητο κράτος από τη Γαλλία (εθνική εορτή).
1980
Έναρξη του οκταετούς πολέμου Ιράν-Ιράκ. Το Ιράκ εισβάλλει στο Ιράν.
1996
Στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην εξουσία με 41,4% και 162 έδρες, έναντι 38,1% για τη ΝΔ και 108 έδρες. Επίσης, το ΚΚΕ λαμβάνει 5,6% και 11 έδρες, ο Συνασπισμός 5,1% και 10 έδρες, το ΔΗΚΚΙ 4,4% και 9 έδρες, ενώ η Πολιτική Άνοιξη λαμβάνει το 2,94% και δεν μπαίνει στη Βουλή. Παραιτείται ο πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ. Στις 25 Σεπτεμβρίου ορκίστηκε νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy