christos mesisΟ Χρίστος Μέσης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 25 Αυγούστου 1957. Είναι νυμφευμένος με τη Λίζα Φλωρίδου και έχει ένα υιό και μία κόρη. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα. Σπούδασε Μηχανολογική μηχανική στο Technische Hochschule Aachen στη Δυτική Γερμανία. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη Δυτική Γερμανία, επέστρεψε στην Κύπρο το 1988. Προσλήφθηκε ως διευθυντικό στέλεχος στην Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων ΛΤΔ. Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΟΦΝΕ από το 1987 μέχρι και το 1991 και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου από το 1994 έως το 2000. Συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διακυβερνητική Επιτροπή Πολιτισμού και Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συμμετείχε επίσης σε ειδικές συνόδους των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Κοινοπολιτείας και σε άλλα διεθνή συνέδρια και διμερείς διακρατικές συναντήσεις. Στις δημοτικές εκλογές του Δεκέμβρη του 2001 εξελέγη δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς και επανεξελέγη για δεύτερη θητεία το 2006. Με την ιδιότητα αυτή είναι μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και γραμματέας του Ιδρύματος Γ.Ν.Καλογερόπουλου. Ακόμη είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Μέσα Γειτονιάς, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου και του Ανοικτού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς. Από το Φεβρουάριο του 2002 μέχρι το 2011 ήταν εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Προεδρείου της Ένωσης Δήμων Κύπρου και το 2004 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, θέση που κατείχε μέχρι το 2011. Το 2008 τερμάτισε την, από το 1998, παρουσία του στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ και αποστασιοποιήθηκε. Από το 2004 μέχρι και το 2011 Εκπροσώπησε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών, που είναι το αρμόδιο όργανο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το 2011 εκλέγεται βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού με το ΑΚΕΛ. Ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας. Είναι επικεφαλής του Εκλογικού Επιτελείου του Υποψηφίου Προέδρου για την Κυπριακή Δημοκρατία, Σταύρου Μαλά.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τορζόκ, Ρωσία: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται το 344ο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικών Πληρωμάτων Στρατιωτικής Αεροπορίας για την εκπαίδευση στη μάχη και την μετάβαση στην περιοχή του Τβερ. Mikhail Metzel/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.

Σήμερα


Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy