fbpx

christos mesisΟ Χρίστος Μέσης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 25 Αυγούστου 1957. Είναι νυμφευμένος με τη Λίζα Φλωρίδου και έχει ένα υιό και μία κόρη. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα. Σπούδασε Μηχανολογική μηχανική στο Technische Hochschule Aachen στη Δυτική Γερμανία. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη Δυτική Γερμανία, επέστρεψε στην Κύπρο το 1988. Προσλήφθηκε ως διευθυντικό στέλεχος στην Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων ΛΤΔ. Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΟΦΝΕ από το 1987 μέχρι και το 1991 και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου από το 1994 έως το 2000. Συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διακυβερνητική Επιτροπή Πολιτισμού και Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συμμετείχε επίσης σε ειδικές συνόδους των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Κοινοπολιτείας και σε άλλα διεθνή συνέδρια και διμερείς διακρατικές συναντήσεις. Στις δημοτικές εκλογές του Δεκέμβρη του 2001 εξελέγη δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς και επανεξελέγη για δεύτερη θητεία το 2006. Με την ιδιότητα αυτή είναι μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και γραμματέας του Ιδρύματος Γ.Ν.Καλογερόπουλου. Ακόμη είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Μέσα Γειτονιάς, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου και του Ανοικτού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς. Από το Φεβρουάριο του 2002 μέχρι το 2011 ήταν εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Προεδρείου της Ένωσης Δήμων Κύπρου και το 2004 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, θέση που κατείχε μέχρι το 2011. Το 2008 τερμάτισε την, από το 1998, παρουσία του στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ και αποστασιοποιήθηκε. Από το 2004 μέχρι και το 2011 Εκπροσώπησε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών, που είναι το αρμόδιο όργανο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το 2011 εκλέγεται βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού με το ΑΚΕΛ. Ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας. Είναι επικεφαλής του Εκλογικού Επιτελείου του Υποψηφίου Προέδρου για την Κυπριακή Δημοκρατία, Σταύρου Μαλά.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

skyfunn

Κέφια είχε ο Λιθουανός πιλότος Kairys και με ένα SU-31 έφτιαξε θεϊκά χαμόγελα με φόντο τον καταγάλανο ουρανό. Η φωτογραφία είναι από την επίδειξη Wings Over Baltics στην Λετονία. REUTERS/Ints Kalnins

Ήξερες ότι...

Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή, τα «χρυσά μήλα των εσπερίδων» ήταν ... πορτοκάλια!

Σήμερα


Τρίτη
23
Ιουλίου
2019

Γιορτάζουν : Κανένας

1821
Μετά από συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών στις 21 Ιουλίου, η Μονεμβασιά παραδίδεται στους Έλληνες. Η άλωση του κάστρου συνετέλεσε πολύ στην πτώση του ηθικού των Τούρκων της Τριπολιτσάς.
1903
Η Ford Motor Company πουλά το πρώτο της αυτοκίνητο, μοντέλο Α, το οποίο κοστίζει 750 δολάρια και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα. Σχεδιαστής του ήταν ο Χένρυ Φορντ.
1952
Αιγυπτιακό πραξικόπημα. Ομάδα νεαρών αξιωματικών στρατού και αεροπορίας κατέλαβαν το Κάιρο και μεγάλες πόλεις. Τρεις ημέρες αργότερα το πραξικόπημα χαρακτηρίζεται επανάσταση, (Ιουλιανή επανάσταση), και ο Βασιλεύς Φαρούκ υποχρεώθηκε σε παραίτηση υπέρ του διαδόχου και να εγκαταλείψει την Αίγυπτο.
1974
Αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στην Ελλάδα.
2007
Πτώση αεροσκάφους CL-415 κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης, στα Στύρα Ευβοίας

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy