fbpx

christos mesisΟ Χρίστος Μέσης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 25 Αυγούστου 1957. Είναι νυμφευμένος με τη Λίζα Φλωρίδου και έχει ένα υιό και μία κόρη. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα. Σπούδασε Μηχανολογική μηχανική στο Technische Hochschule Aachen στη Δυτική Γερμανία. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη Δυτική Γερμανία, επέστρεψε στην Κύπρο το 1988. Προσλήφθηκε ως διευθυντικό στέλεχος στην Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων ΛΤΔ. Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΟΦΝΕ από το 1987 μέχρι και το 1991 και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου από το 1994 έως το 2000. Συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διακυβερνητική Επιτροπή Πολιτισμού και Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συμμετείχε επίσης σε ειδικές συνόδους των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Κοινοπολιτείας και σε άλλα διεθνή συνέδρια και διμερείς διακρατικές συναντήσεις. Στις δημοτικές εκλογές του Δεκέμβρη του 2001 εξελέγη δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς και επανεξελέγη για δεύτερη θητεία το 2006. Με την ιδιότητα αυτή είναι μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και γραμματέας του Ιδρύματος Γ.Ν.Καλογερόπουλου. Ακόμη είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Μέσα Γειτονιάς, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου και του Ανοικτού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς. Από το Φεβρουάριο του 2002 μέχρι το 2011 ήταν εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Προεδρείου της Ένωσης Δήμων Κύπρου και το 2004 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, θέση που κατείχε μέχρι το 2011. Το 2008 τερμάτισε την, από το 1998, παρουσία του στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ και αποστασιοποιήθηκε. Από το 2004 μέχρι και το 2011 Εκπροσώπησε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών, που είναι το αρμόδιο όργανο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το 2011 εκλέγεται βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού με το ΑΚΕΛ. Ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας. Είναι επικεφαλής του Εκλογικού Επιτελείου του Υποψηφίου Προέδρου για την Κυπριακή Δημοκρατία, Σταύρου Μαλά.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ενα ρομπότ στο μπαρ. Σε πανέμορφο μπαρ στην Σεούλ τοποθέτησαν ένα ρομπότ όχι για να ακούσει τον πόνο σας όταν τα πιείτε αλλά για να λαξεύει ολοστρόγγυλα παγάκια! REUTERS/Kim Hong-Ji

Ήξερες ότι...

Ο Τζον Γουέιν κέρδισε κάποτε από τον ιδιοκτήτη του το κόλεϊ, που ενσάρκωσε τη θρυλική τηλεοπτική Lassie, σε μία παρτίδα πόκερ.

Σήμερα


Κυριακή
7
Ιουνίου
2020

Γιορτάζουν : Κανένας

1494
Ισπανία και Πορτογαλία υπογράφουν τη Συνθήκη της Τορδεσίγιας, μοιράζοντας τις κτήσεις τους στην Αμερική.
1892
Ο J.F. Palmer πατεντάρει το ποδήλατο με μεταλλική αλυσίδα.
1903
Στη Γαλλία ο καθηγητής Πιερ Κιουρί ανακαλύπτει ένα νέο στοιχείο, το πολώνιο.
1923
Ευρύτατη Εθνοσυνέλευση στη Λευκωσία εγκρίνει ψήφισμα υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.
1929
Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος - το μικρότερο στον κόσμο.
1943
Στη ναζιστική Γερμανία, ο καθηγητής Κλάουμπεργκ, αρχηγός τάγματος των Ες Ες, κοινοποιεί στο Χάινριχ Χίμλερ, ότι είχε αναπτύξει μία μέθοδο για την αποτελεσματική στείρωση των γυναικών χωρίς χειρουργική επέμβαση.
1965
Η SONY παρουσιάζει τη νέα εφεύρεση της, το βίντεο. Πρώτη τιμή: 995 δολάρια.
2003
Μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος. Κερδίζει με 1-0 την ομάδα της Ισπανίας στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μέσα στην Ισπανία. Αφετηρία για έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy