adreas-kyprianouΟ Ανδρέας Κυπριανού γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1962 στην Λεμεσό.
Αποφοίτησε από το Λανίτειο γυμνάσιο Λεμεσού με άριστα και υπηρέτησε ευδόκιμα στην εθνική φρουρά με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στh μηχανική κατασκευών και διεύθυνση έργων και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με πολλές διακρίσεις.

Επέστρεψε στην Κύπρο το 1986.

Εργάστηκε ως μελετητής μηχανικός και το 1994 ίδρυσε τη δική του εταιρεία η οποία ανέπτυξε μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ανέπτυξε πλούσια κομματική, πολιτική και κοινωνική δράση, υπηρέτησε και υπηρετεί την κοινωνία και την πολιτεία από πολλές επάλξεις.

Ο Ανδρέας Κυπριανού διετέλεσε επί σειρά ετών οικονομικός διαχειριστής του Δημοκρατικού Συναγερμού Λεμεσού, μέλος του επαρχιακού και ανωτάτου συμβουλίου.

Διετέλεσε για 2 θητείες δημοτικός σύμβουλος του Δημοκρατικού Συναγερμού Λεμεσού, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ, Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού και πρόεδρος της επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος.

Διετέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας.

Διετέλεσε μέλος της ανεξάρτητης επιστημονικής επιτροπής που συστάθηκε με τον περί διατήρησης της φύσης και αγρίας ζωής νόμο του 2003.

Υπηρέτησε ως εκλελεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελετηρίου Λεμεσού.

Διετέλεσε για 3 θητείες εκλελεγμένος πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής.

Γεννημένος Απολλωνίστας υπηρέτησε τον Απόλλωνα από διάφορα συμβούλια ως αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος και αντιπρόεδρος.

Είναι μέλος του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών Λεμεσού και έφεδρος υπολοχαγός.

Είναι μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου.

Το 2006 διεκδίκησε βουλευτικό αξίωμα στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού και κατετάγη 1ος επιλαχών με περίπου 6500 σταυρούς προτίμησης.

Τον Ιούνιο του 2009 ορκίζεται βουλευτής Λεμεσού καταλαμβάνοντας την κενωθείσα θέση της κυρίας Ελένης Θεοχάρους η οποία εξελέγη ευρωβουλευτής.

Είναι Επίτροπος Ανάπτυξης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού ΔΗΣΥ και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Υγείας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Περιβάλλοντος και Ίσων Ευκαιριών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών.

Ο Ανδρέας Κυπριανού είναι παντρεμένος με την Παυλίνα το γένος Μελινιώτη και έχει τρία παιδία.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy