Δικαιοσύνη ώρα μηδέν. Του Ανδρέα Κυπριανού

loyketoΣχεδόν δυο χρόνια από την μεγάλη οικονομική καταστροφή του τόπου και καμιά σύλληψη, καμιά προσαγωγή υπόπτου, καμιά διαδικασία εναντίων αυτών που κατά γενική ομολογία ήταν οι κεντρικοί υπεύθυνοι για τα όσα τραγικά βιώνει σήμερα ο λαός μας!

Μια έκθεση της βουλής μέσα από σκληρή δουλειά που δείχνει ξεκάθαρα κατευθύνσεις και πρόσωπα παραμένει στα συρτάρια των ανακριτών!

Η απόφαση της πολιτείας, κυβέρνησης και βουλής για την παραχώρηση κάθε βοήθειας στο ανακριτικό έργο (χρήμα, ανθρώπινους πόρους και ότι άλλο ήθελαν οι ανακριτικές αρχές) δεν φαίνεται να αξιοποιείται επαρκώς!

Οι διαβεβαιώσεις της εισαγγελίας για ποιοτικές έρευνες και αποτελεσματικές προσαγωγές υπόπτων άρχισαν να προκαλούν τον γέλωτα των πολιτών που θεωρούν ότι είναι προφάσεις εν αμαρτίες.

Η κοινή γνώμη έχει διαμορφωθεί ενάντια στους θεσμούς και όχι άδικα! Ο τελευταίος πυλώνας της δημοκρατίας αυτός της δικαιοσύνης σείεται συθέμελα και δεν ξεφεύγει δυστυχώς της κριτικής και της απαξίωσης!

Οι πολίτες απαιτούν τιμωρία των ενόχων! Αντί αυτού βλέπουν αυτούς που θα έπρεπε να λογοδοτούν να απολαμβάνουν τα προνόμια των επιφανών να κυκλοφορούν επιδεικτικά και να συμμετέχουν και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για να βελτιώνουν την εικόνα τους!

Η υπομονή όλων μας εξαντλείται! Η οργή του λαού συσσωρεύεται! Η δημοκρατία καρκινοβατεί!

Η δικαιοσύνη πρέπει να δώσει αποτελέσματα! Τάχιστα!
Ο χρόνος τελειώνει!

ΓράφειΑνδρέας Κυπριανού


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Παρασκευή
26
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Γιορτάζουν :Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα, Γλαφυρός

1607
Οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι αποβιβάζονται στην βόρειο Αμερική, στις ακτές της σημερινής Βιρτζίνια..
1902
Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Νιούτον Χιθ μετονομάζεται σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
1933
Ιδρύεται η Γκεστάπο, η μυστική αστυνομία του ναζιστικού καθεστώτος.
1986
Στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Τσερνόμπιλ, στη Σοβιετική Ένωση, σημειώνεται έκρηξη, με αποτέλεσμα το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην Ιστορία.
1994
Διεξάγονται οι πρώτες πολυφυλετικές εκλογές στη Νότιο Αφρική.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy