fbpx

Ας (ξανα)συστηθούμε. Του Αντρέα Καυκαλιά

Μέσα στον κυκεώνα προεκλογικών δηλώσεων, ανακοινώσεων, εξαγγελιών, παρερμηνειών και παρεξηγήσεων… Μέσα στον βομβαρδισμό πομπωδών στρατηγικών, γιγαντοαφισών και ενοχλητικών sms…

 

Σε μια εποχή που όλα εξισώνονται και απαξιώνονται, είναι σημαντικό, να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να συστηθούμε ξανά. Να ξαναγνωριστούμε.

Να θυμηθείτε ποιοι είμαστε από πού προερχόμαστε και γιατί λέμε αυτά που λέμε. Αν μη τι άλλο για να ξέρετε και εσείς σε ποιο επίπεδο είναι εύστοχο να μας κουνάτε το δάκτυλο, να θυμώνετε μαζί μας, να μας ασκείτε κριτική, να απογοητεύεστε. 

Εμείς, λοιπόν, είμαστε οι δυνάμεις που θέλουμε να μας αγκαλιάσει η κοινωνία γιατί πολύ απλά είμαστε μέρος της αγκαλιάς της. Δεν είμαστε σεμνότυφοι αλλά είμαστε απλοί και σίγουρα δεν είμαστε απλοϊκοί. 

Είμαστε οι δυνάμεις της γνώσης, της επιστήμης, της δημιουργίας.

Είμαστε αυτοί που ξέρουν να κτίζουν, που δεν έχουν μάθει να αποδομούν.

Δεν είμαστε οι φανατικοί, οι απόλυτοι, οι μιλιταριστές.

Είμαστε οι ευέλικτοι, οι τεχνοκράτες, που δεν φοβόμαστε την δουλειά και σεβόμαστε τον μόχθο.

Είμαστε αυτοί που απεχθανόμαστε τις σκιές, την δολοπλοκία, την διαφθορά γιατί βαρίδια και εξαρτήσεις ούτε έχουμε, ούτε σκοπεύουμε να αποκτήσουμε. 

Είμαστε αυτοί που δεν κάνουν χατίρια αλλά ούτε και χαρίζονται,, που σιχαίνονται τα ρουσφέτια, που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της αξιοκρατίας.

Είμαστε αυτοί που ξέρουμε από πού προέρχονται οι παθογένειες της κοινωνίας, που πιστεύουμε στην κοσμικότητα της Πολιτείας. 

Είμαστε αυτοί που βρίσκουν πλούτο στην πολυπολιτισμικότητα, και σκοτάδι στον ρατσισμό.

Είμαστε αυτοί  που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν ότι η επανένωση του νησιού είναι η μόνη πραγματική λύση του Κυπριακού.

Είμαστε αυτοί που έχουν μάθει να ακούν και να τεκμηριώνουν αυτό που εισηγούνται. 

Είμαστε αυτοί που δεν έχουμε έρθει εδώ ούτε για να μονοπωλήσουμε, ούτε για να καπηλευτούμε. 

Είμαστε αυτοί που έχουμε έρθει εδώ για να σας αποδείξουμε, αν μας δώσετε την ευκαιρία, ότι αυτά που διακηρύττουμε τα εννοούμε.

 

Γράφει: Αντρέας Καυκαλιάς

Κεντρικό Επιτελείο Σταύρου Μαλά


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ο μικρότερος. Ο εικονιζόμενος Laurent Simons από το Βέλγιο θα γίνει σύντομα ο νεαρότερος απόφοιτος πανεπιστημίου στον κόσμο. Το παιδί θαύμα, στην ηλικία των 9 ετών (κανονικά θα ήταν στην τετάρτη δημοτικού) θα έχει στα χέρια του το πτυχίο του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Αϊτχόβεν. REUTERS/Yves Herman

Ήξερες ότι...

Τα αναπαραγωγικά όργανα του σαλιγκαριού βρίσκονται στο κεφάλι του.

Σήμερα


Παρασκευή
22
Νοεμβρίου
2019

Γιορτάζουν : Βαλέριος, Βαλεριανός, Βαλεριάνα, Βαλέρια, Βάλιος, Βάλια, Σεσίλια, Κεκίλια, Κικίλια, Φιλήμων, Φιλήμονας, Φιλημονή, Φιλημόνα, Φλημόνα

1699
Υπογράφεται η Συνθήκη του Πρεομπραζένσκογιε ανάμεσα στη Ρωσία, τη Δανία, τη Σαξονία και την Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία. Σε εφαρμογή της συνθήκης, ξεκινά τρεις μήνες αργότερα ο Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος.
1955
Ιδρύεται το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ν.Ν.Α.). Θεμελιώθηκε το 1948.
2005
Το γερμανικό κοινοβούλιο εκλέγει την Άνγκελα Μέρκελ στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, και πρώτος πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε καγκελάριος της επανενωμένης Γερμανίας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy