fbpx

Ας (ξανα)συστηθούμε. Του Αντρέα Καυκαλιά

Μέσα στον κυκεώνα προεκλογικών δηλώσεων, ανακοινώσεων, εξαγγελιών, παρερμηνειών και παρεξηγήσεων… Μέσα στον βομβαρδισμό πομπωδών στρατηγικών, γιγαντοαφισών και ενοχλητικών sms…

 

Σε μια εποχή που όλα εξισώνονται και απαξιώνονται, είναι σημαντικό, να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να συστηθούμε ξανά. Να ξαναγνωριστούμε.

Να θυμηθείτε ποιοι είμαστε από πού προερχόμαστε και γιατί λέμε αυτά που λέμε. Αν μη τι άλλο για να ξέρετε και εσείς σε ποιο επίπεδο είναι εύστοχο να μας κουνάτε το δάκτυλο, να θυμώνετε μαζί μας, να μας ασκείτε κριτική, να απογοητεύεστε. 

Εμείς, λοιπόν, είμαστε οι δυνάμεις που θέλουμε να μας αγκαλιάσει η κοινωνία γιατί πολύ απλά είμαστε μέρος της αγκαλιάς της. Δεν είμαστε σεμνότυφοι αλλά είμαστε απλοί και σίγουρα δεν είμαστε απλοϊκοί. 

Είμαστε οι δυνάμεις της γνώσης, της επιστήμης, της δημιουργίας.

Είμαστε αυτοί που ξέρουν να κτίζουν, που δεν έχουν μάθει να αποδομούν.

Δεν είμαστε οι φανατικοί, οι απόλυτοι, οι μιλιταριστές.

Είμαστε οι ευέλικτοι, οι τεχνοκράτες, που δεν φοβόμαστε την δουλειά και σεβόμαστε τον μόχθο.

Είμαστε αυτοί που απεχθανόμαστε τις σκιές, την δολοπλοκία, την διαφθορά γιατί βαρίδια και εξαρτήσεις ούτε έχουμε, ούτε σκοπεύουμε να αποκτήσουμε. 

Είμαστε αυτοί που δεν κάνουν χατίρια αλλά ούτε και χαρίζονται,, που σιχαίνονται τα ρουσφέτια, που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της αξιοκρατίας.

Είμαστε αυτοί που ξέρουμε από πού προέρχονται οι παθογένειες της κοινωνίας, που πιστεύουμε στην κοσμικότητα της Πολιτείας. 

Είμαστε αυτοί που βρίσκουν πλούτο στην πολυπολιτισμικότητα, και σκοτάδι στον ρατσισμό.

Είμαστε αυτοί  που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν ότι η επανένωση του νησιού είναι η μόνη πραγματική λύση του Κυπριακού.

Είμαστε αυτοί που έχουν μάθει να ακούν και να τεκμηριώνουν αυτό που εισηγούνται. 

Είμαστε αυτοί που δεν έχουμε έρθει εδώ ούτε για να μονοπωλήσουμε, ούτε για να καπηλευτούμε. 

Είμαστε αυτοί που έχουμε έρθει εδώ για να σας αποδείξουμε, αν μας δώσετε την ευκαιρία, ότι αυτά που διακηρύττουμε τα εννοούμε.

 

Γράφει: Αντρέας Καυκαλιάς

Κεντρικό Επιτελείο Σταύρου Μαλά


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τα Χριστούγεννα εκτός από γιορτή αγάπης είναι και μια μεγάλη γιορτή της κατανάλωσης. Τα μεγάλα πολυκαταστήματα επενδύουν τεράστια ποσά για την δημιουργία των βιτρινών τους και του γιορτινού τους διάκοσμου, κάνοντας ιδιαίτερα τα μεγάλα μαγαζιά στις μητροπόλεις του κόσμου πραγματική ατραξιόν. Για φέτος ένα τέτοιο κατάστημα το Macy's μόλις ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρχει Αγιος Βασίλης για τα παιδιά στο κατάστημα της Νέας Υόρκης εξαιτίας του κορωνοϊού, σπάζοντας μια αδιάλειπτη παράδοση 160 χρόνων. (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez, File)

Ήξερες ότι...

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 4.500 διαφορετικά είδη ποντικοπαγίδας.

Σήμερα


Σάββατο
24
Οκτωβρίου
2020
Ημέρα του ΟΗΕ

Παγκόσμια Ημέρα Ακτών

Γιορτάζουν :Σεβαστιανή, Σεβαστίνα, Σεβαστιάνα, Σεβαστή, Σέβη, Σεβούλα, Σεβαστούλα

1909
Η Ελληνική κυβέρνηση αγοράζει το Θωρηκτό Αβέρωφ. Τα 8 από τα 24 εκατομμύρια δραχμές είναι δωρεά του Αβέρωφ.
1929
Καταρρέει ο δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, αρχή της διεθνούς οικονομικής ύφεσης. Ο πανικός οδηγεί στην αναγκαστική εκποίηση 19.000.000 μετοχών. Μέσα σε λίγες ώρες χάνεται επενδυμένη υπεραξία 23 δις δολαρίων. Μέσα στη μέρα κλείνουν 50.000 επιχειρήσεις.
1935
Η Ιταλία εισβάλλει στην Αιθιοπία.
1973
Τελειώνει ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy