fbpx

Ας (ξανα)συστηθούμε. Του Αντρέα Καυκαλιά

Μέσα στον κυκεώνα προεκλογικών δηλώσεων, ανακοινώσεων, εξαγγελιών, παρερμηνειών και παρεξηγήσεων… Μέσα στον βομβαρδισμό πομπωδών στρατηγικών, γιγαντοαφισών και ενοχλητικών sms…

 

Σε μια εποχή που όλα εξισώνονται και απαξιώνονται, είναι σημαντικό, να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να συστηθούμε ξανά. Να ξαναγνωριστούμε.

Να θυμηθείτε ποιοι είμαστε από πού προερχόμαστε και γιατί λέμε αυτά που λέμε. Αν μη τι άλλο για να ξέρετε και εσείς σε ποιο επίπεδο είναι εύστοχο να μας κουνάτε το δάκτυλο, να θυμώνετε μαζί μας, να μας ασκείτε κριτική, να απογοητεύεστε. 

Εμείς, λοιπόν, είμαστε οι δυνάμεις που θέλουμε να μας αγκαλιάσει η κοινωνία γιατί πολύ απλά είμαστε μέρος της αγκαλιάς της. Δεν είμαστε σεμνότυφοι αλλά είμαστε απλοί και σίγουρα δεν είμαστε απλοϊκοί. 

Είμαστε οι δυνάμεις της γνώσης, της επιστήμης, της δημιουργίας.

Είμαστε αυτοί που ξέρουν να κτίζουν, που δεν έχουν μάθει να αποδομούν.

Δεν είμαστε οι φανατικοί, οι απόλυτοι, οι μιλιταριστές.

Είμαστε οι ευέλικτοι, οι τεχνοκράτες, που δεν φοβόμαστε την δουλειά και σεβόμαστε τον μόχθο.

Είμαστε αυτοί που απεχθανόμαστε τις σκιές, την δολοπλοκία, την διαφθορά γιατί βαρίδια και εξαρτήσεις ούτε έχουμε, ούτε σκοπεύουμε να αποκτήσουμε. 

Είμαστε αυτοί που δεν κάνουν χατίρια αλλά ούτε και χαρίζονται,, που σιχαίνονται τα ρουσφέτια, που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της αξιοκρατίας.

Είμαστε αυτοί που ξέρουμε από πού προέρχονται οι παθογένειες της κοινωνίας, που πιστεύουμε στην κοσμικότητα της Πολιτείας. 

Είμαστε αυτοί που βρίσκουν πλούτο στην πολυπολιτισμικότητα, και σκοτάδι στον ρατσισμό.

Είμαστε αυτοί  που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν ότι η επανένωση του νησιού είναι η μόνη πραγματική λύση του Κυπριακού.

Είμαστε αυτοί που έχουν μάθει να ακούν και να τεκμηριώνουν αυτό που εισηγούνται. 

Είμαστε αυτοί που δεν έχουμε έρθει εδώ ούτε για να μονοπωλήσουμε, ούτε για να καπηλευτούμε. 

Είμαστε αυτοί που έχουμε έρθει εδώ για να σας αποδείξουμε, αν μας δώσετε την ευκαιρία, ότι αυτά που διακηρύττουμε τα εννοούμε.

 

Γράφει: Αντρέας Καυκαλιάς

Κεντρικό Επιτελείο Σταύρου Μαλά


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Θεωρείται το καλύτερο μοσχαρίσιο κρέας του κόσμου με εξαγωγές παντού. Και όμως στην χώρα που δεν νοείται τραπέζι χωρίς ψητό κρέας, την Αργεντινή, οι πωλήσεις έχουν πέσει κατακόρυφα για πρώτη φορά κάνοντας νέο ιστορικό χαμηλό, τόσο εξαιτίας της χαμηλής αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών λόγω της πανδημίας όσο και το άνοιγμα σε φθηνές εισαγωγές χοιρινού και κοτόπουλου στην χώρα. Στην φωτογραφία ζώα κατευθύνονται στην σφαγή στην Hacienda de Liniers Market του Μπουένος Αϊρες. EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

Ήξερες ότι...

Ο Έλβις Πρίσλεϊ είχε δίδυμο αδερφό που πέθανε στη γέννα!

Σήμερα


Δευτέρα
18
Ιανουαρίου
2021

Γιορτάζουν : Αθανάσιος, Αθανασία, Θανάσης, Νάσια, Νάνσυ, Νάσος, Σάκης, Θάνος, Θανάσος, Θανασάκης, Θανασία, Θανασούλα, Σούλα, Νάσα, Κύριλλος, Κυριλλία, Κυρίλλα, Κυρίλλη, Θεόδουλος, Θεοδούλιος, Θεοδούλης, Θεοδουλία, Θεοδούλα, Θεόδουλη

1923
Καθιερώνεται στην Ελλάδα το νέο Γρηγοριανό ημερολόγιο, που θα ίσχυε από 16 Φεβρουαρίου. Έτσι, η 16 Φεβρουαρίου θα ήταν 1 Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
1964
Οι Beatles βρίσκονται για πρώτη φορά στους πίνακες κατάταξης του περιοδικού Μπίλμπορντ
1965
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς
1977
Γίνεται στο Σίδνεϊ το καταστροφικότερο σιδηροδρομικό ατύχημα στην ιστορία της Αυστραλίας, στο οποίο 83 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.
1996
Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός με 86 ψήφους έναντι 75 του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy