Φωτογραφία της ημέρας

tayiiippp 

Τα ταμπούρλα. Παραδοσιακοί μουσικοί χτυπούν τα τύμπανα καλώντας τους πιστούς για το Ιφτάρ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κάλεσμα ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας και ο Τayyip Erdogan κατέφτασε για το γεύμα.Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου, του ηλιακού μας συστήματος είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη.

 


Η προσωρινή, ελπίζω, απώλεια ευθυκρισίας του κ. Χάρη Γεωργιάδη. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

odysiaxaralam1

Σε γενικές γραμμές εκτιμώ την κρίση του κ Χάρη Γεωργιάδη...

Στην περίπτωση όμως της κας Σάββιας  Ορφανίδου λυπούμαι να παρατηρήσω ότι οι δηλώσεις και οι αντιδράσεις του χαρακτηρίζονται από έλλειψη ευθυκρισίας. Και εξηγούμαι:

Ο έλεγχος είναι απαραίτητος στο δημοκρατικό πολίτευμα

Αποδίδει αντιπολιτευτική διάθεση στον Γενικό Ελεγκτή επειδή διερευνά τη νομιμότητα των διαδικασιών σε σχέση με την τοποθέτηση της κ Ορφανίδου στο Λουξεμβούργο μετά που εμείς θεσαμε θέμα . Μα αυτή είναι η δουλειά των ελεγκτικών αρχών να ελέγχουν κάτι τέτοιο. Όταν δεν το κάνουν, τότε είναι που έχουμε πρόβλημα με τη λειτουργία του πολιτεύματος. Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς έλεγχο!

Η Αντιπολίτευση είναι απαραίτητη στο δημοκρατικό πολίτευμα

Τον ενοχλεί διότι ο έλεγχος ξεκίνησε από καταγγελία βουλευτή της Αντιπολίτευσης ( της υπογράφουσας συγκεκριμένα). Αν νομίζει ότι είναι κακό να κάνει καταγγελίες η Αντιπολίτευση, θα πρέπει να σκεφτεί πως θα ήταν το πολίτευμα μας αν η Αντιπολίτευση δεν είχει τη δυνατότητα να κάνει καταγγελίες. Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς Αντιπολίτευση.

Το Κράτος Δικαίου είναι απαραίτητο στο δημοκρατικό πολίτευμα

Δικαιολογεί την πιθανότητα η κα Ορφανιδου να έχει παραβεί τον νόμο με τη δικαιολογία ότι το κάνουν και άλλοι πολλοί. Αν αυτό ισχύει είναι η δουλειά του να περιορίσει την παρανομία και όχι να της παρέχει δικαιολογητικά.  Διότι πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η δικαιοσύνη όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται τουλάχιστον για ορισμένους; Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς Κράτος Δικαίου.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Η προσωρινή, ελπίζω, απώλεια ευθυκρισίας του κ. Χάρη Γεωργιάδη. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
22
Ιουνίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Γιορτάζουν : Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

1824
Αιγυπτιακά στρατεύματα αποβιβάζονται στα Ψαρά για να καταστείλουν την επανάσταση, τα γεγονότα έμειναν στην Ιστορία ως Καταστροφή των Ψαρών
1940
Υπογράφεται η συνθηκολόγηση της Γαλλίας με τη Γερμανία, που την θέτει υπό κατοχή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
1941
Ξεκινάει η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, η εισβολή του γερμανικού στρατού στη Σοβιετική Ένωση.

Ακολουθήστε μας