Η προσωρινή, ελπίζω, απώλεια ευθυκρισίας του κ. Χάρη Γεωργιάδη. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου


odysiaxaralam1

Σε γενικές γραμμές εκτιμώ την κρίση του κ Χάρη Γεωργιάδη...

Στην περίπτωση όμως της κας Σάββιας  Ορφανίδου λυπούμαι να παρατηρήσω ότι οι δηλώσεις και οι αντιδράσεις του χαρακτηρίζονται από έλλειψη ευθυκρισίας. Και εξηγούμαι:

Ο έλεγχος είναι απαραίτητος στο δημοκρατικό πολίτευμα

Αποδίδει αντιπολιτευτική διάθεση στον Γενικό Ελεγκτή επειδή διερευνά τη νομιμότητα των διαδικασιών σε σχέση με την τοποθέτηση της κ Ορφανίδου στο Λουξεμβούργο μετά που εμείς θεσαμε θέμα . Μα αυτή είναι η δουλειά των ελεγκτικών αρχών να ελέγχουν κάτι τέτοιο. Όταν δεν το κάνουν, τότε είναι που έχουμε πρόβλημα με τη λειτουργία του πολιτεύματος. Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς έλεγχο!

Η Αντιπολίτευση είναι απαραίτητη στο δημοκρατικό πολίτευμα

Τον ενοχλεί διότι ο έλεγχος ξεκίνησε από καταγγελία βουλευτή της Αντιπολίτευσης ( της υπογράφουσας συγκεκριμένα). Αν νομίζει ότι είναι κακό να κάνει καταγγελίες η Αντιπολίτευση, θα πρέπει να σκεφτεί πως θα ήταν το πολίτευμα μας αν η Αντιπολίτευση δεν είχει τη δυνατότητα να κάνει καταγγελίες. Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς Αντιπολίτευση.

Το Κράτος Δικαίου είναι απαραίτητο στο δημοκρατικό πολίτευμα

Δικαιολογεί την πιθανότητα η κα Ορφανιδου να έχει παραβεί τον νόμο με τη δικαιολογία ότι το κάνουν και άλλοι πολλοί. Αν αυτό ισχύει είναι η δουλειά του να περιορίσει την παρανομία και όχι να της παρέχει δικαιολογητικά.  Διότι πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η δικαιοσύνη όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται τουλάχιστον για ορισμένους; Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς Κράτος Δικαίου.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Oswiecim, Πολωνία: Η ετήσια Πορεία της Ζωής πραγματοποιείται από το 1988 και ακολουθεί τον 'δρόμο του θανάτου' από το Auschwitz I στο Auschwitz II-Birkenau, για να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Jarek Praszkiewicz/EPA

Ήξερες ότι...

Το 1800, στην Αγγλία, όποιος επιχειρούσε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!

Σήμερα


Δευτέρα
13
Μαΐου
2024

Γιορτάζουν :Γλυκερία, Σέργιος, Σεργία, Σεργιανή, Σεργιούλα

1909
Διοργανώνεται ο πρώτος Ποδηλατικός γύρος της Ιταλίας.
1940
Η Γερμανία εισβάλλει στη Γαλλία.
1950
Διοργανώνεται ο πρώτος αγώνας Φόρμουλα 1, στο Σίλβερστοουν, της Βρετανίας.
1981
Πραγματοποιείται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy