Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 


Η προσωρινή, ελπίζω, απώλεια ευθυκρισίας του κ. Χάρη Γεωργιάδη. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

odysiaxaralam1

Σε γενικές γραμμές εκτιμώ την κρίση του κ Χάρη Γεωργιάδη...

Στην περίπτωση όμως της κας Σάββιας  Ορφανίδου λυπούμαι να παρατηρήσω ότι οι δηλώσεις και οι αντιδράσεις του χαρακτηρίζονται από έλλειψη ευθυκρισίας. Και εξηγούμαι:

Ο έλεγχος είναι απαραίτητος στο δημοκρατικό πολίτευμα

Αποδίδει αντιπολιτευτική διάθεση στον Γενικό Ελεγκτή επειδή διερευνά τη νομιμότητα των διαδικασιών σε σχέση με την τοποθέτηση της κ Ορφανίδου στο Λουξεμβούργο μετά που εμείς θεσαμε θέμα . Μα αυτή είναι η δουλειά των ελεγκτικών αρχών να ελέγχουν κάτι τέτοιο. Όταν δεν το κάνουν, τότε είναι που έχουμε πρόβλημα με τη λειτουργία του πολιτεύματος. Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς έλεγχο!

Η Αντιπολίτευση είναι απαραίτητη στο δημοκρατικό πολίτευμα

Τον ενοχλεί διότι ο έλεγχος ξεκίνησε από καταγγελία βουλευτή της Αντιπολίτευσης ( της υπογράφουσας συγκεκριμένα). Αν νομίζει ότι είναι κακό να κάνει καταγγελίες η Αντιπολίτευση, θα πρέπει να σκεφτεί πως θα ήταν το πολίτευμα μας αν η Αντιπολίτευση δεν είχει τη δυνατότητα να κάνει καταγγελίες. Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς Αντιπολίτευση.

Το Κράτος Δικαίου είναι απαραίτητο στο δημοκρατικό πολίτευμα

Δικαιολογεί την πιθανότητα η κα Ορφανιδου να έχει παραβεί τον νόμο με τη δικαιολογία ότι το κάνουν και άλλοι πολλοί. Αν αυτό ισχύει είναι η δουλειά του να περιορίσει την παρανομία και όχι να της παρέχει δικαιολογητικά.  Διότι πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η δικαιοσύνη όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται τουλάχιστον για ορισμένους; Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς Κράτος Δικαίου.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Η προσωρινή, ελπίζω, απώλεια ευθυκρισίας του κ. Χάρη Γεωργιάδη. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
27
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν : Αλύπιος, Αλυπία

1703
Ο Μέγας Πέτρος ιδρύει την Αγία Πετρούπολη και την ανακηρύσσει πρωτεύουσα της Ρωσίας.
1895
O Όσκαρ Ουάϊλντ φυλακίζεται για σοδομισμό
1995
Ο Αμερικανός ηθοποιός Κρίστοφερ Ρηβ μένει παράλυτος από το λαιμό και κάτω, μετά από πτώση από το άλογό του, σε αγώνα ιππασίας.
2006
Γίνεται σεισμός 6,2 ρίχτερ στην Ιάβα, με 6.600 νεκρούς

Ακολουθήστε μας