Αντί ο Κώστας Κληρίδης ο Ιωνάς Νικολάου; Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου


Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να αναρωτηθεί!

Γιατί δυο άνθρωποι, δυο συγκεκριμένοι αξιωματούχοι είναι συνεχώς στο στόχαστρο: Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής.Η απάντηση είναι απλή. Είναι οι μόνοι δυο ανεξάρτητοι αξιωματούχοι που δεν δέχονται εντολές, που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις και οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον δεχόμενοι επιθέσεις από ένα σύστημα που θα δρούσε και θα επιβαλλόταν ανενόχλητο χωρίς τους δυο αυτούς ¨ενοχλητικούς" κυρίους. Οι εκθέσεις του Οδυσσέα Μιχαηλίδη με τα συνήθη επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μιας διεφθαρμένης εξουσίας θα αντιμετωπίζονταν είτε με το να τις αγνοούν , είτε με την επίμονη διάβρωση της προσωπικότητας του Γενικού Ελεγκτή.

Η δυναμική παρουσία ομως του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος οδήγησε τους εκλεκτούς συνεργάτες και φίλους του Νίκου Αναστασιάδη στη φυλακή δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Αυτό γιατι οι εκθέσεις του κ. Μιχαηλίδη προωθούνται στην Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ποινικών ευθυνών. Παρακολουθήσαμε Υπουργούς της κυβέρνησης να έρχονται σε ρήξη με τον Γενικό Εισαγγελέα όταν ακούστηκαν τοποθετήσεις από τη Νομική Υπηρεσία και τον ίδιο τον Κωστα Κληρίδη σε κοινοβουλευτικές επιτροπές τυπου : "ενεργήσατε παράνομα", "δεν υπερασπιστήκατε το δημόσιο συμφέρον , υπογράψατε συμφωνία άκρως προβληματική για το δημόσιο συμφέρον" , "έχετε χάσει τη σοβαρότητα σας κ. Υπουργέ". Και το ιστορικό :" Ντροπή Πρόεδρε". 

Η προτεραιότητα βλέπετε κάποιων δεν ειναι το δημόσιο συμφέρον αλλά το βόλεμα ημετέρων, είτε πρόκειται για συμφωνίες εκατομμυρίων, είτε πρόκειται για πρόσωπα. 

Ποιοι λοιπόν επιχειρούν εξοστρακισμό αυτών των δυο επικίνδυνων αξιωματούχων ; Προφανές ! αυτούς που εμαθαν διαχρονικά να επιβάλλονται , να κάνουν ότι θέλουν ,να μην λογοδοτούν σε κανένα και να αξιοποιούν ένα σύστημα διεφθαρμένο που δεν ευνοεί τα συμφέροντα του πολίτη αλλά της εξουσίας και του περίγυρου αυτής . Αυτό ειναι βέβαιο.  

Σκεφτείται τη Δημοκρατία μας με Γενικό Ελεγκτή τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και Γενικό Εισαγγελέα για παράδειγμα τον Ιωνά Νικολάου. Για ποια σκάνδαλα και καταχρήσεις της κυβέρνησης θα συζητούσαμε τότε; Ο Οδυσσέας θα ήταν περίγελος με τη βοήθεια και κάποιων ΜΜΕ, και ελέγχουν αρκετά απο αυτά, και ο Εισαγγελέας υπερασπιστής των όποιων πεπραγμένων της κυβέρνησης επιχειρώντας να μας πείσει για τη ζωηρή φαντασία του Γενικού Ελεγκτή.  

Και αν ακόμα τοτε, στην αρχή της διακυβέρνησης του ο Αναστασιάδης κρατησε τα προσχηματα , τωρα αυτο που θα θέλουν να διασφαλίσουν, μετα τα τόσα παθήματα, ειναι τον απολυτο ελεγχο. Σε τρια χρονια ο Κώστας Κληριδης αφυπηρετεί...οπως ειπα σκεφτειτε τη Δημοκρατία μας για παράδειγμα , με τον κ. Ιωνα Νικολάου στη Θεση του Κωστα Κληρίδη εχοντας κατα νου τη συμπεριφορά του εν λογω υπουργού στη διαρκεια της θητείας του. Η προοπτικη θα επρεπε να τρομαζει τον καθε Πολίτη.  

Η Δημοκρατία δεν λειτουργεί χωρίς ισχυρους θεσμούς, χωρίς αξιωματουχους που να σεβονται τον ανθρωπο και προπαντων τους εαυτους τους για να φερνουν σε περας το δυσκολο εργο της υπερασπισης της Διαφάνειας και του Δικαίου.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Παρασκευή
3
Μαΐου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας

Γιορτάζουν :Μαύρα, Μαυρούλα, Μαυρίτσα, Μαύρος, Ροδόπη, Ροδώπη

1829
Ο Χριστόφορος Κολόμβος προσεγγίζει τις ακτές της Τζαμάικα.
1837
Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1959
Απονέμονται τα πρώτα βραβεία Γκράμι.
2006
Αεροπορική τραγωδία με 113 νεκρούς στην Μαύρη Θάλασσα, όταν συνετρίβη αεροσκάφος τύπου Airbus 320 των αρμενικών αερογραμμών Armavia, 6 χλμ ανοικτά των νοτίων ακτών της Ρωσίας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy