Δεν είναι γραμμάτιο τύπου «Κενεβέζου» η Υγεία κ. Πρόεδρε! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου


 

pamporini

Στην προσπάθεια του ο Γιώργος Παμπορίδης να παίξει πολιτικά παιχνίδια με τα προβλήματα στον τομέα της υγείας ομολόγησε μια πικρή αλήθεια: 

Πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε εφαρμογή πολυασφαλιστικού συστήματος και όχι μονοασφαλιστικού ως είχε συμφωνηθεί από τους κοινωνικούς εταίρους. Δεν το είχαν παραδεχτεί μέχρι τώρα .

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ξόδευσε εκατοντάδες χιλιάδες σε εμπειρογνώμονες για να τους βγει η εξίσωση του πολυασφαλιστικού, λεφτά του δημοσίου, σπατάλησαν τρία χρόνια και εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων οδήγησαν τον τομέα της υγείας στην ολοκληρωτική κατάρρευση. Αυτό δεν το λέμε εμείς , το αποδεικνύει η φυγή των γιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια, οι κραυγές απελπισίας νοσηλευτών και ασθενών.

Είναι επόμενο να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους για όλη αυτη την κατάντια ιδιάιτερα τώρα που τους έπιασαν και προεκλογικες εξάρσεις. Να σημειωθεί ότι στο μόνο θέμα που η κυβέρνηση προέβαλε σθεναρή αντίσταση στην Τροικα ήταν για να υπερασπιστεί όχι το συμφέρον του πολίτη, αλλά των ασφαλιστικών εταιριών. Και όλα αυτά όταν Τρόικα , Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έλεγαν πως δεν αντέχει η Κύπρος το πολυασφαλιστικό.

Και ναι κατέθεσε ο Υπουργός μετά από δικές μας πιέσεις και άλλων κομμάτων τα νομοσχέδια με πολλά κενά ‘ομως. Και αυτά τα κενά αφορούσαν πολλά και σημαντικά.Όπως οι συνεισφορές των εργαζομένων. Αυτή η κυβέρνηση ακούει μονίμως τους εργοδότες, το κεφάλαιο και ποτέ το λαό. Γι αυτό και η πρόταση τους, όπως διατυπώθηκε δια στόματος Υπουργού στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ήταν για ισόποσες συνεισφορές εργοδοτών εργαζομένων παραβιάζοντας κάθε συμφωνηθέν πλαίσιο .

Και επιτέλους ας έρθει ο Υπουργός Οικονομικών με τον Υπουργό Υγείας στη Βουλή αντάμα, να λύσουμε και αυτό το θέμα διγλωσσίας. Ο ένας να λέει οτι προχωρά το ΓΕΣΥ, no matter what, και ο άλλος να ζητά κονδύλια μισού εκατομμυρίου και βάλε για να κάνει αναλογιστικές μελέτες που θα ολοκληρωθούν το 2018. ( Είναι στα πρακτικά της βουλής).

Και τώρα στο δια ταύτα.

Στην προσπάθεια της η κυβέρνηση Αναστασιάδη να βολέψει τα συμφέροντα των συνήθη πρωταγωνιστών διέλυσε τον τομέα της υγείας. Έρχονται εκλογές και ξέρουν ότι το ζήτημα αυτό θα ειναι κόλαφος . Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για βόλεμα ημετέρων με διορισμούς στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο, και πλήρωση θέσεων με συνοπτικές και χαριστικές διαδικασίες.

Πρόκειται για την υγεία του κόσμου και η συμπεριφορά τους είναι ασυγχώρητη και εγκληματική. Τι να κάνουν λοιπόν για να το σώσουν; έπιασαν δουλειά οι επικοινωνιολόγοι και επειδή πρόβλεψαν την αντίδραση μας , μας έριξε και το φαιδρό ο Υπουργος υγείας " υπαναχωρείτε στις δεσμευσεις σας λόγω εκλογών".Λες και δεν είναι καταγεγραμμένη η ιστορία του ΓΕΣΥ ή εξαφανίστηκαν τα βίντεο των τελευταίων 5 χρόνων ή τις πήρε ο άνεμος τις προειδοποιήσεις μας και τις ανακοινώσεις για τη διάλυση των νοσοκομείων. Και να ξερει ο κ. Υπουργός οτι αν νομίζει οτι θα μας φιμώσει με αυτή την πρόφαση για να τη βγάλει καθαρή μια κυβερνηση που για τρια χρονια πολεμούσε το ΓΕΣΥ μεχρι να βολέψει τους φίλους του ο πρόεδρος Αναστασιαδης και πάλι λάθος δρόμο ακολουθεί γιατι οπως ειπα υπαρχει και μια προιστορια καταγεγραμμένη.

Κύριε Υπουργέ σας παρακαλώ θυμίστε τον πρόεδρο οτι τα γραμμάτια τυπου ‘Κενεβεζου’ εξοφλούνται με καποιες χιλιαδες επιβαρυνση του δημοσιου , τα γραμματια ομως των ασφαλιστικων εταιριων στοίχισαν την Υγεία του λαού.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy