Φωτογραφία της ημέρας

warcolourΧρώματα πολέμου. Για άλλη μια φορά εκατοντάδες ιθαγενείς διαδήλωσαν μπροστά από Κοινοβούλιο στην Brasilia. Αίτημά τους για άλλη μια φορά η ανακατανομή της γης που κάποτε ήταν δική τους. EPA/Joédson Alves

Ήξερες ότι...

Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.

 


antonis xajikiriakou

Ο Χρίστος Χριστοφίδης γεννήθηκε στην κατεχόμενη Μόρφου στις 20 Ιουνίου 1974. Μετά την εισβολή βρέθηκε με την οικογένεια του στο συνοικισμό «Στρόβολος 2» όπου και μεγάλωσε. Σήμερα είναι κάτοικος Παλλουριώτισσας. Είναι γιος της Μάρως Τοουλαρά από τη Μόρφου και του Χριστάκη Χριστοφίδη από την Κυρά Μόρφου, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Είναι νυμφευμένος με την ακαδημαϊκό Ρίτα Παναούρα και έχουν δύο παιδιά, τον Μάριο 9 χρόνων και την Ευριδίκη 3 χρόνων. 

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου απέκτησε πτυχίο Επιστημών της Αγωγής και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλία και μεταπτυχιακού τίτλου στην Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Στη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος μέσα από τις γραμμές της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος από το 1992 μέχρι το 1996. Ταυτόχρονα, υπηρέτησε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΝΕ) από το 1997 μέχρι το 1999. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής ΄Ενωσης Πανεπιστημίου Κύπρου (ΦΕΠΑΝ) και του Συνδέσμου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Με την αποπεράτωση των σπουδών του ανέλαβε Γραμματέας του φοιτητικού τμήματος της ΕΔΟΝ και στη συνέχεια Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας και Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και διετέλεσε επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας και Επαναπροσέγγισης του ΑΚΕΛ και μέλος του Μορφωτικού Γραφείου. Υπήρξε επίσης μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας.

Στις 27/8/2010, ο κ. Χριστοφίδης διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και στις 30 Αυγούστου ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του.

Μια αβάσταχτη πολιτική ελαφρότητα. Του Χρίστου Χριστοφίδη

xristofelafro

Και ξαφνικά η διαδικασία των διαπραγματεύσεων τίθεται μπροστά στον κίνδυνο πλήρους ναυαγίου. .

  Περισσότερα...

 

«Εν με κόφτει εμέναν…». Του Χρίστου Χριστοφίδη

giatiakelxr

ή Γιατί ΑΚΕΛ...

  Περισσότερα...

 

Μια κηδεία, ένας πατέρας, ένας γιος και στο βάθος η Κύπρος. Του Χρίστου Χριστοφίδη

xristofidisgiorgk1

Δίνεις άνθρωπο, σου επιστρέφουν μια κασιούα με οστά. Κάποτε ούτε καν όλα....

  Περισσότερα...

 

Τρομοκρατία: Το σκοτεινό τούνελ. Του Χρίστου Χριστοφίδη

 

brusxris

Η γαλλική Liberation κυκλοφόρησε σήμερα με τη συγκλονιστική φωτογραφία μιας ομάδας ανθρώπων, αμέσως μετά τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο, που βαδίζουν καταρρακωμένοι στο σκοτεινό τούνελ του μετρό, ψάχνοντας την έξοδο.

  Περισσότερα...

 

Ο πολιτισμός πνίγεται, ο φασισμός αναδύεται. Του Χρίστου Χριστοφίδη

 

reffxristos

Το παρόν άρθρο στοχεύει να δείξει την πραγματική εικόνα. Και άμα ξέρουμε την πραγματική εικόνα να αναζητήσουμε τη σωστή λύση. Στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Ειδάλλως, όπως ο Σεφέρης κατέγραψε στη γνωστή του δήλωση κατά της Χούντας , στις 28 Μαρτίου 1969, σε σχέση με το φασισμό και τη δικτατορία, «… η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει αναπότρεπτη στο τέλος. Το δράμα αυτού του τέλους μας βασανίζει, συνειδητά ή ασυνείδητα, όπως στους παμπάλαιους χορούς του Αισχύλου. Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό.»...

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
27
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design)

Γιορτάζουν :Λάζαρος, Λάζος

1810
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise".
1981
Κυκλοφορεί το πρώτο ποντίκι από την Xerox PARC.
1992
Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Ακολουθήστε μας