Φωτογραφία της ημέρας

kladispaingΙσπανικό κρύο. Το θερμόμετρο να δείχνει μείον 12 βαθμούς Κελσίου και αρκετές περιοχές να βλέπουν χιόνι μετά από δεκαετίες, είναι αντιμέτωπη η Ισπανία. Στην φωτογραφία ένα παγωμένο κλαδί στην Zaragoza. EPA/JAVIER DEBOLLADA

Ήξερες ότι...

Μια έρευνα στις Η.Π.Α. έδειξε πως στα αμερικανικά χρήματα υπήρχαν επικίνδυνα βακτηρίδια, όπως ο σταφυλόκοκκος -σε ποσοστό 18% στα νομίσματα και 7% στα χαρτονομίσματα.

 


antonis xajikiriakou

Ο Χρίστος Χριστοφίδης γεννήθηκε στην κατεχόμενη Μόρφου στις 20 Ιουνίου 1974. Μετά την εισβολή βρέθηκε με την οικογένεια του στο συνοικισμό «Στρόβολος 2» όπου και μεγάλωσε. Σήμερα είναι κάτοικος Παλλουριώτισσας. Είναι γιος της Μάρως Τοουλαρά από τη Μόρφου και του Χριστάκη Χριστοφίδη από την Κυρά Μόρφου, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Είναι νυμφευμένος με την ακαδημαϊκό Ρίτα Παναούρα και έχουν δύο παιδιά, τον Μάριο 9 χρόνων και την Ευριδίκη 3 χρόνων. 

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου απέκτησε πτυχίο Επιστημών της Αγωγής και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλία και μεταπτυχιακού τίτλου στην Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Στη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος μέσα από τις γραμμές της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος από το 1992 μέχρι το 1996. Ταυτόχρονα, υπηρέτησε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΝΕ) από το 1997 μέχρι το 1999. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής ΄Ενωσης Πανεπιστημίου Κύπρου (ΦΕΠΑΝ) και του Συνδέσμου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Με την αποπεράτωση των σπουδών του ανέλαβε Γραμματέας του φοιτητικού τμήματος της ΕΔΟΝ και στη συνέχεια Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας και Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και διετέλεσε επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας και Επαναπροσέγγισης του ΑΚΕΛ και μέλος του Μορφωτικού Γραφείου. Υπήρξε επίσης μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας.

Στις 27/8/2010, ο κ. Χριστοφίδης διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και στις 30 Αυγούστου ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του.

Μια κηδεία, ένας πατέρας, ένας γιος και στο βάθος η Κύπρος. Του Χρίστου Χριστοφίδη

xristofidisgiorgk1

Δίνεις άνθρωπο, σου επιστρέφουν μια κασιούα με οστά. Κάποτε ούτε καν όλα....

  Περισσότερα...

 

Τρομοκρατία: Το σκοτεινό τούνελ. Του Χρίστου Χριστοφίδη

 

brusxris

Η γαλλική Liberation κυκλοφόρησε σήμερα με τη συγκλονιστική φωτογραφία μιας ομάδας ανθρώπων, αμέσως μετά τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο, που βαδίζουν καταρρακωμένοι στο σκοτεινό τούνελ του μετρό, ψάχνοντας την έξοδο.

  Περισσότερα...

 

Ο πολιτισμός πνίγεται, ο φασισμός αναδύεται. Του Χρίστου Χριστοφίδη

 

reffxristos

Το παρόν άρθρο στοχεύει να δείξει την πραγματική εικόνα. Και άμα ξέρουμε την πραγματική εικόνα να αναζητήσουμε τη σωστή λύση. Στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Ειδάλλως, όπως ο Σεφέρης κατέγραψε στη γνωστή του δήλωση κατά της Χούντας , στις 28 Μαρτίου 1969, σε σχέση με το φασισμό και τη δικτατορία, «… η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει αναπότρεπτη στο τέλος. Το δράμα αυτού του τέλους μας βασανίζει, συνειδητά ή ασυνείδητα, όπως στους παμπάλαιους χορούς του Αισχύλου. Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό.»...

  Περισσότερα...

 

Μίλησε κανένας για λαϊκισμό κ. Αβέρωφ; Του Χρίστου Χριστοφίδη

 

averofpapakia

Θα ανέμενε κανείς από την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού την ελάχιστη δόση αυτοκριτικής και αυτογνωσίας...

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τετάρτη
25
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Μαργαρίτα

1835
Αρχίζει η ισχύς του Οργανισμού των Δικαστηρίων (εκδόθηκε ως νόμος το 1834).
1935
Ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος δίνει μία ιστορικά σημαντική διάλεξη «Περί συρρεαλισμού» στη Λέσχη Καλλιτεχνών, εισάγοντας ουσιαστικά τον υπερρεαλισμό στον ελληνικό χώρο.
1938
Μονογράφεται η τελική συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Telefunken για την εγκατάσταση Ραδιοφωνικού Σταθμού στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
1947
Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1949
Λαμβάνει χώρα η πρώτη τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ

Ακολουθήστε μας