antonis xajikiriakou

Ο Χρίστος Χριστοφίδης γεννήθηκε στην κατεχόμενη Μόρφου στις 20 Ιουνίου 1974. Μετά την εισβολή βρέθηκε με την οικογένεια του στο συνοικισμό «Στρόβολος 2» όπου και μεγάλωσε. Σήμερα είναι κάτοικος Παλλουριώτισσας. Είναι γιος της Μάρως Τοουλαρά από τη Μόρφου και του Χριστάκη Χριστοφίδη από την Κυρά Μόρφου, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Είναι νυμφευμένος με την ακαδημαϊκό Ρίτα Παναούρα και έχουν δύο παιδιά, τον Μάριο 9 χρόνων και την Ευριδίκη 3 χρόνων. 

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου απέκτησε πτυχίο Επιστημών της Αγωγής και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλία και μεταπτυχιακού τίτλου στην Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Στη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος μέσα από τις γραμμές της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος από το 1992 μέχρι το 1996. Ταυτόχρονα, υπηρέτησε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΝΕ) από το 1997 μέχρι το 1999. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής ΄Ενωσης Πανεπιστημίου Κύπρου (ΦΕΠΑΝ) και του Συνδέσμου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Με την αποπεράτωση των σπουδών του ανέλαβε Γραμματέας του φοιτητικού τμήματος της ΕΔΟΝ και στη συνέχεια Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας και Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και διετέλεσε επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας και Επαναπροσέγγισης του ΑΚΕΛ και μέλος του Μορφωτικού Γραφείου. Υπήρξε επίσης μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας.

Στις 27/8/2010, ο κ. Χριστοφίδης διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και στις 30 Αυγούστου ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του.

Load More

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy