Ademetriou

Υπήρξε Καθηγητής σε διάφορα Πανεπιστήμια, κυρίως στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πρότεινε μια καθολική θεωρία για το νου και την ανάπτυξή του, που επιχειρεί να ενοποιήσει την εξελικτική, την ψυχομετρική, και τη γνωστική παράδοση σε ένα ενιαίο πλαίσιο. Η θεωρία αυτή, πειραματικά τεκμηριωμένη, συνεχίζει να παράγει μέχρι σήμερα νέα πειράματα και ιδέες που διευρύνουν την κατανόσή μας για τον ανθρώπινο νου και τη δυνατότητά μας να τον βελτιώνουμε δια της εκπαίδευσης. Το έργο αυτό είναι δημοσιευμένο σε περισσότερα από 170 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και βιβλία.

 

Στην ακαδημαϊκή διοίκηση υπηρέτησε ή υπηρετεί ακόμη στο Συμβούλιο πολλών Εθνικών και Διεθνών επιστημονικών Εταιρειών και Ιδρυμάτων, όπως είναι το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το European Association for Research on Learning and Instruction, to European Science Foundation, το European University Association και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Ξεχωρίζουν η θητεία του ως Αντιπρύτανης και Πρυτανεύων του Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώτος Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, και Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων. Συνέβαλε στην ίδρυση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και νέων Σχολών και Τμημάτων, όπως το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και του περιοδικού Ψυχολογία. Τώρα είναι Πρόεδρος του Ερευνητικού Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 

Κατά τη θητεία του ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, από το 2008 μέχρι το 2011, ανέπτυξε, επικεφαλής εκατοντάδων ειδικών, το νέο αναλυτικό πρόγραμμα για τη δημοτική και τη μέση εκπαίδευση της Κύπρου που άρχισε ήδη να εφαρμόζεται στα Κυπριακά σχολεία.

 

Η όλη αναγνώριση του επιστημονικού του έργου φαίνεται στη συζήτηση που γίνεται γι αυτό στη διεθνή βιβλιογραφία αλλά και στην ανάδειξή του ως τακτικού μέλους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, της Διεθνούς Ακαδημίας για την Παιδεία, ως Διακεκριμένου η Επίτιμου Καθηγητή σε διάφορα Πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο του Fribourg στην Ελβετία και του Northeastern Normal University στην Κίνα και ως Επίτιμου Διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο του Middlesex του Λονδίνου.

 

Load More


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Κεντ, Ηνωμένο Βασίλειο: Το Folkestone White Horse αποκτά νέα εμφάνιση εμπνευσμένη από τον Ρούντολφ, τον τάρανδο με τη κόκκινη μύτη. Chris J Ratcliffe/Reuters

Ήξερες ότι...

Ο αριθμός των εν ζωή ανθρώπων πάνω στη Γη σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων των νεκρών ανθρώπων στα χρονικά.

Σήμερα


Τετάρτη
25
Δεκεμβρίου
2024

Γιορτάζουν : Γκασπάρ, Γκάσπαρος, Εμμανουήλ, Μανώλης, Μανόλης, Μανουήλ, Μάνος, Μανούσος, Μανουσάκης, Μανουσάκι, Εμμανουέλλα, Μανουέλα, Μανωλία, Μελχιώρ, Μελχιόρ, Μπαλταζάρ, Μπαλτασάρ, Χρήστος, Χριστίνα, Χριστιάνα, Κριστιάνα, Χρίστα, Κρίστα, Χρίστη, Κρίστη, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία

1066
Ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1223
Ο Φραγκίσκος της Ασίζης στήνει την πρώτη Φάτνη της Γεννήσεως.
1911
Με ελληνικό βασιλικό διάταγμα ορίζεται ότι οι Αρεοπαγίτες θα φέρουν τήβεννο, εφόσον βρίσκονταν στην έδρα
1914
Α Παγκόσμιος Πόλεμος: Στην γνωστή ως Ανακωχή των Χριστουγέννων, Γερμανοί και Βρετανοί στρατιώτες στο Δυτικό Μέτωπο προσωρινά διακόπτουν την μάχη.
1989
Ο πρώην δικτάτορας της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου και η γυναίκα του Έλενα, καταδικάζονται σε θάνατο από στρατοδικείο και εκτελούνται για ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών.
1990
Πρώτη επιτυχής δοκιμή του συστήματος που τελικά αποτέλεσε το World Wide Web.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy