fbpx

Εκτός κι αν... Της Χαράς Ζυμαρά

 

Η Μελίσσα ήταν από εκείνες τις λίγες γυναίκες που "πρόδωσαν την ιερότητα της ταυτότητάς τους", όπως συνήθιζαν να της καταλογίζουν, για έναν έρωτα. 

Τον μοναδικό, καρμικό της έρωτα. Έζησε στην άλλη πλευρά μαζί του, χωρίς-ευτυχώς- η οικογένειά της να φέρει ιδιαίτερες ενστάσεις. Οι πύλες μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ούτως ή άλλως ανοικτές, ασχέτως κι αν ακόμη κι έτσι η μοναξιά της ήταν μεγάλη.

Όσο κι αν οι εφημερίδες έγραφαν άλλα, μετά την πολιτική λύση, δεν κατάφερε ποτέ της να μιλήσει για την πατρίδα της χωρίς τους αναχρονιστικούς όρους που παρέπεμπαν στο πολιτικό πρόβλημα. "Για εμάς και τα παιδιά μας τίποτε δεν έχει λυθεί...ακόμα", έλεγε με συγκρατημένο παράπονο.

Κατά την πρώτη επίσκεψη της οικογένειάς της στο σπίτι της στην άλλη πλευρά, ένιωσε να την κυριεύει η απογοήτευση όταν συνειδητοποίησε πως το αίσθημα οικειότητας που υπήρχε πάντα μεταξύ τους είχε μάλλον ξεμείνει στο τελωνείο.

Έκλαψε με όλη της την ψυχή καθώς τους κοίταζε να διασταυρώνουν πίσω στο υπόλοιπο της κανονικής τους ζωής. "Όσο διάνοικτοι και να ειν' οι δρόμοι", σκέφτηκε, "τ 'αδέρφια μου δεν θα περάσουν ποτέ απο 'δω απλώς για να μου πουν ένα γεια. Γι' αυτούς, η απόρριψη των νοητών τους συνόρων και η εφεύρεση νέων, θα είναι πάντοτε μια σκληρή δοκιμασία στην οποία θα προτιμούν να μην υποβληθούν. Εκτός κι αν..."

Γράφει: Χαρά Ζυμαρά


Φωτογραφία της ημέρας

vroximumbai

Εβρεξε και έχουν και στο Μουμπάι το στρούθο τους... Πλημμυρισμένοι δρόμοι μια όχι και τόσο ασυνήθιστη ημέρα στο Μουμπάι της Ινδίας. REUTERS/Francis Mascarenhas

Ήξερες ότι...

Το 1726 ο Σαρλ Σανσόν κληρονόμησε από τον πατέρα του τη θέση του Δημίου του Παρισιού, όντας μόλις επτά ετών.

Σήμερα


Δευτέρα
16
Σεπτεμβρίου
2019
Διεθνής Ημέρα για τη Διατήρηση της Στιβάδας του Όζοντος

Γιορτάζουν : Ευφημία, Εύφη, Εύφημη, Εύφημος, Φούλα, Λουντμίλλα, Λουντμίλα, Μελίνα, Μελιτίνη, Μελιτίνος, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα

1795
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατακτά το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.
1810
Το Μεξικό γίνεται ανεξάρτητο από την Ισπανία (εθνική εορτή).
1848
Καταργείται η δουλεία σε όλα τα γαλλικά εδάφη.
1908
Ιδρύεται η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors από τον Γουίλιαμ Ντιράντ.
1920
Βόμβα στη Γουόλ Στριτ των ΗΠΑ, με 300 τραυματίες.
1922
Στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στα χρονικά σχηματίζεται κυβέρνηση, η οποία διαρκεί λιγότερο από 24 ώρες (Πρωθυπουργός για μία ημέρα διορίζεται ο Αναστάσιος Χαραλάμπης και σε λίγες ώρες σχηματίζεται νέα κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό το Σωτήριο Κροκιδά).
1957
Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη.
1975
Η Παπούα Νέα Γουινέα γίνεται ανεξάρτητη από τη διοίκηση της Αυστραλίας (εθνική εορτή).
1978
Σεισμός 7 Ρίχτερ στο ανατολικό Ιράν, με περισσότερους από 11.000 νεκρούς.
1999
Σε δημοψήφισμα στην Αλγερία το 98,6% εγκρίνει τη χορήγηση αμνηστίας σε ισλαμιστές (πρόταση του Προέδρου Μπουτεφλίκα).

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy