fbpx

Εκτός κι αν... Της Χαράς Ζυμαρά

 

Η Μελίσσα ήταν από εκείνες τις λίγες γυναίκες που "πρόδωσαν την ιερότητα της ταυτότητάς τους", όπως συνήθιζαν να της καταλογίζουν, για έναν έρωτα. 

Τον μοναδικό, καρμικό της έρωτα. Έζησε στην άλλη πλευρά μαζί του, χωρίς-ευτυχώς- η οικογένειά της να φέρει ιδιαίτερες ενστάσεις. Οι πύλες μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ούτως ή άλλως ανοικτές, ασχέτως κι αν ακόμη κι έτσι η μοναξιά της ήταν μεγάλη.

Όσο κι αν οι εφημερίδες έγραφαν άλλα, μετά την πολιτική λύση, δεν κατάφερε ποτέ της να μιλήσει για την πατρίδα της χωρίς τους αναχρονιστικούς όρους που παρέπεμπαν στο πολιτικό πρόβλημα. "Για εμάς και τα παιδιά μας τίποτε δεν έχει λυθεί...ακόμα", έλεγε με συγκρατημένο παράπονο.

Κατά την πρώτη επίσκεψη της οικογένειάς της στο σπίτι της στην άλλη πλευρά, ένιωσε να την κυριεύει η απογοήτευση όταν συνειδητοποίησε πως το αίσθημα οικειότητας που υπήρχε πάντα μεταξύ τους είχε μάλλον ξεμείνει στο τελωνείο.

Έκλαψε με όλη της την ψυχή καθώς τους κοίταζε να διασταυρώνουν πίσω στο υπόλοιπο της κανονικής τους ζωής. "Όσο διάνοικτοι και να ειν' οι δρόμοι", σκέφτηκε, "τ 'αδέρφια μου δεν θα περάσουν ποτέ απο 'δω απλώς για να μου πουν ένα γεια. Γι' αυτούς, η απόρριψη των νοητών τους συνόρων και η εφεύρεση νέων, θα είναι πάντοτε μια σκληρή δοκιμασία στην οποία θα προτιμούν να μην υποβληθούν. Εκτός κι αν..."

Γράφει: Χαρά Ζυμαρά


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

«Να κρυφτεί τέτοια ομορφιά...» Ετσι αναφέρει το σποτάκι για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, κάνοντας χιούμορ αλλά στην Ινδία το πήραν στα σοβαρά. Ετσι ο φωτογράφος του Gandhinagar, στην Ινδία, φωτογραφίζει τους πελάτες του και μετά τυπώνει το πρόσωπό τους στην μάσκα τους. REUTERS/Amit Dave

Ήξερες ότι...

Ο αριθμός των εν ζωή ανθρώπων πάνω στη Γη σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων των νεκρών ανθρώπων στα χρονικά.

Σήμερα


Σάββατο
30
Μαΐου
2020

Γιορτάζουν : Κανένας

1431
Η Ζαν ντ Αρκ, γνωστή και ως Ιωάννα της Λορραίνης, καίγεται στην πυρά από ένα αγγλικό συμβούλιο στη Ρουέν της Γαλλίας
1924
Γίνεται η ιδρυτικη συνέλευση της Α.Ε.Κ. (Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών) στην Αθήνα. Αργότερα η ομάδα άλλαξε το όνομα της σε «Κωνσταντινούπολης» σε μία προσπάθεια να οικειοποιηθεί τους Έλληνες πρόσφυγες εκ Μικράς Ασίας.
1941
Ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και της Νομικής Αθηνών, κατεβάζουν τη γερμανική σημαία από τον ιστό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ως ένδειξη αντίστασης στη γερμανική κατοχή.
1943
Ο Γιόζεφ Μένγκελε διορίζεται γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου όπου στο εξής θα πραγματοποιήσει απάνθρωπα πειράματα με κρατούμενους.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy