Εκτός κι αν... Της Χαράς Ζυμαρά

 

Η Μελίσσα ήταν από εκείνες τις λίγες γυναίκες που "πρόδωσαν την ιερότητα της ταυτότητάς τους", όπως συνήθιζαν να της καταλογίζουν, για έναν έρωτα. 

Τον μοναδικό, καρμικό της έρωτα. Έζησε στην άλλη πλευρά μαζί του, χωρίς-ευτυχώς- η οικογένειά της να φέρει ιδιαίτερες ενστάσεις. Οι πύλες μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ούτως ή άλλως ανοικτές, ασχέτως κι αν ακόμη κι έτσι η μοναξιά της ήταν μεγάλη.

Όσο κι αν οι εφημερίδες έγραφαν άλλα, μετά την πολιτική λύση, δεν κατάφερε ποτέ της να μιλήσει για την πατρίδα της χωρίς τους αναχρονιστικούς όρους που παρέπεμπαν στο πολιτικό πρόβλημα. "Για εμάς και τα παιδιά μας τίποτε δεν έχει λυθεί...ακόμα", έλεγε με συγκρατημένο παράπονο.

Κατά την πρώτη επίσκεψη της οικογένειάς της στο σπίτι της στην άλλη πλευρά, ένιωσε να την κυριεύει η απογοήτευση όταν συνειδητοποίησε πως το αίσθημα οικειότητας που υπήρχε πάντα μεταξύ τους είχε μάλλον ξεμείνει στο τελωνείο.

Έκλαψε με όλη της την ψυχή καθώς τους κοίταζε να διασταυρώνουν πίσω στο υπόλοιπο της κανονικής τους ζωής. "Όσο διάνοικτοι και να ειν' οι δρόμοι", σκέφτηκε, "τ 'αδέρφια μου δεν θα περάσουν ποτέ απο 'δω απλώς για να μου πουν ένα γεια. Γι' αυτούς, η απόρριψη των νοητών τους συνόρων και η εφεύρεση νέων, θα είναι πάντοτε μια σκληρή δοκιμασία στην οποία θα προτιμούν να μην υποβληθούν. Εκτός κι αν..."

Γράφει: Χαρά Ζυμαρά


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Στην Κορέα βρέθηκε μετά την Ιαπωνία η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και βρήκε φυσικά χρόνο να βγάλει selfie με Αμερικανούς στρατιώτες και να φωτογραφηθεί παράλληλα μαζί τους από τον επίσημο φωτογράφο. Ολα αυτά στην ζώνη που χωρίζει τις δύο Κορέες στο Panmunjom. (Leah Millis/Pool Photo via AP)

Ήξερες ότι...

Οι στρουθοκάμηλοι δεν χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο.

Σήμερα


Κυριακή
2
Οκτωβρίου
2022
Διεθνής Ημέρα Μη Βίας

Παγκόσμια Γιορτή Πουλιών

Γιορτάζουν :Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη, Κυπριανός, Κυπριανή

1947
H FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) καθιερώνει αγώνες grand prix στην κατηγορία της Φόρμουλα 1
1958
Η Γουινέα γίνεται ανεξάρτητη από τη Γαλλία (εθνική εορτή)
1988
Τελειώνουν στη Σεούλ οι 24οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες
1997
Υπογραφή στο Άμστερνταμ, από τους υπουργούς εξωτερικών της Ε.Ε., της ομώνυμης συνθήκης, που αποτελεί αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ
2001
Χρεοκοπεί η ελβετική αεροπορική εταιρεία «Σουισέρ»
2002
Συμβόλαιο ρεκόρ, ύψους 80 εκατομ. στερλινών, υπογράφει στην ΕΜΙ ο Βρετανός αστέρας του τραγουδιού, Ρόμπι Ουίλιαμς

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy