Κύπρος: ξενοφοβία, ρατσισμός και θρησκοληψία. Του Στέφανου Δημητρίου

Vladimir-Yegorovich-Makovsky-xx-Bankruptcy-xx-Private-Collection

Έρευνα αναδεικνύει την Κύπρο πρωταθλήτρια σε ξενοφοβία, ρατσισμό και θρησκοληψία. Για όλα φταίνε οι μάσκες μας.

Ο ρατσισμός κρύβεται πίσω από τη μάσκα του "υγιή πατριωτισμού." Όταν οι ελληνικές σημαίες κυματίζουν παντού και χωρίς καμία λογική, το θεωρούμε πατριωτισμό. Η ελληνική εθνική συνείδηση προκαλεί μαζικό κόμπλεξ ανωτερότητας στην κυπριακή κοινωνία, η οποία νομίζει ότι όλος ο πλανήτης συνωμοτεί για να τη φάει, είτε λόγω της γεωπολιτικής της θέσης και της εξεύρεσης υδρογοναθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, είτε λόγω της ανωτερότητάς μας για το λόγο πως οι πρόγονοί μας ανακάλυψαν τη δημοκρατία.

Για την κατάντια μας φταίνε οι ξένοι, φταίει ο Ιμπεριαλισμός, φταίει η Μέρκελ και οι "ψυχροί" Γερμανοί. Ίσως κάποιες φορές να κάνουμε την υπέρβαση και να λέμε ότι ευθύνεται κάποιος Κύπριος, φτάνει αυτός για τον οποίο μιλάμε να είναι πολιτικός ή τραπεζίτης. Συντηρούμε τα πάντα που συντηρεί μία καθώς πρέπει οπισθοδρομική συντηρητική κοινωνία. Φταίνε οι ξένοι που μας κλέβουν τις δουλείες (ξύπνα είσαι μέλος της Ε.Ε.) και φυσικά αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένες "ράτσες" που δεν μπορείς να τις εμπιστευτείς, όπως όλοι οι μαύροι, οι Ρουμάνοι, ή όποιος δεν είναι Χριστιανός. Κάποιες φορές ευθύνεται και ο Χατζηπετρής. Μισούμε φανατικά τους Τούρκους και συντηρούμε ένα οπισθοδρομικό εκπαιδευτικό σύστημα που προωθεί αυτό το μίσος και το ρατσισμό, πάνω σε βάσεις κτισμένες σε μια εγωκεντρική, ημιμαθή αντίληψη της κυπριακής ιστορίας. Η ειρωνεία είναι πως θεωρούμε τον Αττίλα βάρβαρο καθώς εμείς οι πολιτισμένοι θέλουμε να τους σκοτώσουμε. Αφού όμως δε μπορούμε, αρκούμαστε στο να μην ανεμίζουμε την τουρκική σημαία στα γήπεδα και να νομίζουμε ότι έτσι είμαστε σπουδαίοι. Τούρκος κατεβάζει Ελληνική σημαία;Είναι βάρβαρος και ασεβής. Ελληνοκύπριος κατεβάζει Τουρκική σημαία; Είναι ήρωας.

Η θρησκεία κρύβεται πίσω από τη μάσκα του "η πίστη είναι προσωπικό θέμα, βοηθά και γενικά είναι καλό να πιστεύεις". Μεγαλωμένοι με την ηθική αξία του "πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια" εκτιμούμε την τυφλή θρησκευτική πίστη και την θεωρούμε σαν αγαθό και ανθρώπινη αξία αντί της κριτικής σκέψης και της επιστήμης. Πάνω σε αυτό αναπτύσσουμε την κοινωνία μας και ένα κράτος με στοιχεία που ακόμα και ανατολικές Θεοκρατίες θα ζήλευαν. Έχουμε ένα υπουργό παιδείας που επιμένει στην Ελληνοχριστιανική παιδεία, βάζοντας την "εθνική ταυτότητα" πάνω από τη σωστή, αντικειμενική, επιστημονική εκπαίδευση και το δογματικό προσηλυτισμό πάνω από τη νοημοσύνη και την ικανότητα ανάλυσης και κριτικής σκέψης.

Έχουμε ένα κράτος με ηγεσία που επιμένει να καλοπιάνει τον Αρχιεπίσκοπο και να εμπλέκει τη θρησκεία και τη θρησκευτική ηγεσία στη διοίκηση του κράτους. Μέσα σε αυτή την αναστάτωση που δημιουργούν, εμείς ανάβουμε κερί για να μας σώσει ο Θεός από τα προβλήματα που μας δημιούργησαν οι αντιπρόσωποί του.  Για παράδειγμα, μπροστά στην όλη προπαγάνδα της Εκκλησίας που δημιούργησε μια ομοφοβική κοινωνία, θεωρούμε τους εαυτούς μας φιλελεύθερους όταν ισχυριζόμαστε πως είναι εντάξει η ομοφυλοφιλία, φτάνει να μην το γνωρίζουμε και να το βλέπουμε. Ντροπή μας!

Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Η νεολαία να αντιλαμβάνεται ότι η Ευρώπη δε χωρίζεται σε "εμείς" και "εσείς" και να ψάχνει για δουλειά στο εξωτερικό, αφήνοντας πίσω το σάπιο κατεστημένο της φαντασμένης, ανατολικής, μεσαιωνικής Κύπρου. Εσύ όμως ψάξε να βρεις λύση και να αποφασίσεις ποιος πολιτικός είναι πιο άξιος να σε αντιπροσωπεύσει και να σε σώσει από το δικό σου τύραννο που λέγεται Ευρώπη.


Γράφει: Στέφανος Δημητρίου


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Qingyuan, Κίνα: Ένα νησί πλημμυρίζει μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια επαρχία Guangdong της Κίνας. Περισσότεροι από 100,000 άνθρωποι έχουν εκκενωθεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των θανατηφόρων πλημμυρών, με την κυβέρνηση να εκδίδει την υψηλότερης βαθμίδας προειδοποίηση για καταιγίδα στην πληγείσα περιοχή. AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους 185.000 χλμ. Τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.

Σήμερα


Τετάρτη
24
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα

Γιορτάζουν :Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλιος, Αχίλλιος, Αχίλειος, Αχίλλειος, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα, Ζέττα, Έλλη, Βέτα, Θαυμαστός, Θαυμαστή

1154 π.Χ.
Θεωρείται ότι οι Αχαιοί καταφέρνουν να μπουν στην Τροία μέσα στον Δούρειο Ίππο..
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος βρίσκει φρικτό θάνατο με ανασκολοπισμό από τους Οθωμανούς οι οποίοι τον είχαν συλλάβει την προηγουμένη στη Μάχη της Αλαμάνας.
1898
Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο στην Ισπανία.
1981
Κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής από την IBM.
2004
Το Σχέδιο Ανάν για λύση του Κυπριακού απορρίπτεται από τους Ελληνοκύπριους με 76%.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy