Νέο ρεκόρ κατέγραψε η μέση θερμοκρασία στη Μεσόγειο — Άγγιξε τους 28,9 °C


Νέο ρεκόρ κατέγραψε η μέση θερμοκρασία στη Μεσόγειο — Άγγιξε τους 28,9 °C

Η κλιματική αλλαγή δείχνει πια το σκληρό αποτύπωμά της σε θάλασσα και στεριά. Σύμφωνα με το βασικό κέντρο θαλασσίων ερευνών της Ισπανίας η μέση ημερήσια θερμοκρασία της επιφάνειας της Μεσογείου στα μέσα Αυγούστου κατέγραψε νέο ρεκόρ φθάνοντας τους 28,9°C και ξεπερνώντας το ρεκόρ του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με το climatebook.gr οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της λεκάνης της Μεσογείου. Η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας σε αυτές

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Όκλαντ, ΗΠΑ: Μια λευκή αράχνη-κάβουρας κρύβεται ανάμεσα στα πέταλα ενός ρόδου με σταγόνες βροχής στον κήπο ενός σπιτιού στη νοτιοδυτική Όρεγκον. Οι αράχνες-κάβουρες είναι θηρευτές ενέδρας και περιμένουν υπομονετικά μέχρι να πλησιάσει το θήραμά τους. Robin Loznak/Zuma Press Wire/Rex/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Η γυναίκα που έχει εμφανιστεί στα περισσότερα εξώφυλλα του περιοδικού ΤΙΜΕ (10 φορές) είναι η Παναγία.

Σήμερα


Τετάρτη
28
Αυγούστου
2024

Γιορτάζουν : Δάμων, Δάμωνας

1521
Οι Οθωμανοί καταλαμβάνουν το Βελιγράδι.
1829
Η Υψηλή Πύλη αποδέχεται τη συνθήκη Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας περί ανεξαρτησίας της Ελλάδος.
1904
Ο Ανθλγός Πυροβολικού Παύλος Μελάς διέρχεται την ελληνοτουρκική μεθόριο και αρχίζει τον αγώνα του κατά των Κομιτατζήδων της Δυτ. Μακεδονίας.
1922
Μικρασιατική Εκστρατεία. Οι Τούρκοι ανακαταλαμβάνουν τη Σμύρνη και επιδίδονται στην εξόντωση του Ελληνικού στοιχείου. Μαρτυρικός θάνατος του Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy