Με Ντβάλι βασικό η Γεωργία κόντρα στην Τουρκία


Με Ντβάλι βασικό η Γεωργία κόντρα στην Τουρκία
Βασικός ο Λάσα Ντβάλι του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο παιχνίδι της Γεωργίας στο EURO 2024. Από την άλλη ο Γκεόργκι Κβιλιτάϊα ξεκινά από τον πάγκο.

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Κρακοβία, Πολωνία: Φιγούρες σε φεστιβάλ συγκομιδής σκόρδου. Τοπικές ποικιλίες σκόρδου έχουν πιστοποιηθεί από την ΕΕ ως προστατευόμενα προϊόντα της Πολωνίας. Dominika Zarzycka/NurPhoto/Rex/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Κατά τον Μεσαίωνα, τα ζώα δικάζονταν ακόμη και με την ποινή του θανάτου. Το 1386, ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό και αφού νωρίτερα του είχαν κόψει τα πόδια, με το αιτιολογικό της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Πριν από την εκτέλεση, είχαν ντύσει το γουρούνι με τα ρούχα του θύματος.

Σήμερα


Τρίτη
30
Ιουλίου
2024
Διεθνής Ημέρα του Διαχειριστή Συστημάτων

Γιορτάζουν : Ανδρόνικος, Ανδρονίκη, Σιλουανός, Σιλουανή, Σιλουάνα, Σιλουάνια

1733
Συστήνεται στη Μασαχουσέτη η πρώτη Μασονική Μεγάλη Στοά των μελλοντικών Η.Π.Α.
1824
Ο Γ. Σαχτούρης καταναυμαχεί τον Τουρκικό Στόλο στη Σάμο, με αποτέλεσμα να κυριευθούν 3 τουρκικά πλοία, να βυθισθούν πολλά και να φονευθούν ή να πνιγούν 12.000 Τούρκοι.
1920
Πραγματοποιείται αποτυχημένη αποπειρα δολοφονίας εναντίον του Ελευθερίου Βενιζέλου στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon, στο Παρίσι, από δύο απότακτους αξιωματικούς του Ναυτικού, τον Γεώργιο Κυριάκη και τον Απόστολο Τσερέπη.
1930
Η Εθνική Ουρουγουάης κατακτά το 1ο Μουντιάλ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy