fbpx

Όχι την Πανδημία… δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε πολυκατοικία. Του Πέτρου Κλεάνθους


Όταν η πανδημία έκανε την εμφάνιση της τον περασμένο Μάρτιο το μόνο που γνωρίζαμε ήταν ότι πρόκειται για μια πανδημία παγκοσμίων διαστάσεων. Ευθύνη της Κυβέρνησης, ήταν να προσμετρήσει τις δυνατότητες που είχε για να αντιμετωπίσει την πανδημία και να τις αναπροσαρμόσει ώστε να είναι έτοιμη ακόμα και στο χειρότερο σενάριο όπου η εξάπλωση θα γινόταν ραγδαία.

 

Διανύουμε ήδη το 15ο μήνα της πανδημίας και η Κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να λαμβάνει παράλογες αποφάσεις και να κουνάει το δάκτυλο στο λαό καταλογίζοντας του την κύρια ευθύνη για το γεγονός ότι τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται.

Αντί να δημιουργήσουν επιπρόσθετες νοσοκομειακές μονάδες για αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχίζουν να επιβαρύνουν τα ήδη προβληματικά Δημόσια Νοσοκομεία  και λαμβάνουν αποφάσεις για lockdown κάθε φορά που ο αριθμός των ασθενών με covid που χρειάζονται νοσηλεία, πλησιάζει τα όρια της πληρότητας των υφιστάμενων κλινών.

Με πολλή καμάρι κάνουν δηλώσεις ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει φτάσει στο 20% του πληθυσμού. Είναι περισσότερο τραγικό παρά αστείο, αλλά ίσως να μην το έχουν αντιληφθεί πως αν σε 4 μήνες έχουν εμβολιάσει αυτό το ποσοστό, το πρόγραμμα εμβολιασμού θα ολοκληρωθεί λίγο πριν το τέλος του 2022.

Μέσα σε αυτούς τους 15 μήνες έχουν δολοφονήσει την ψυχολογία των παιδιών αφού ανοιγοκλείνουν τα σχολεία και τις απογευματινές τους δραστηριότητες χωρίς να υπολογίζουν τη ζημιά που δημιουργούν στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας.

Εδώ και 15 μήνες δεν έχουν καταφέρει να λειτουργήσουν αποτελεσματικά το πρόγραμμα ιχνηλάτησης και δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτός είναι και ο κυριότερος παράγοντας που η μετάδοση καθίσταται ανεξέλεγκτη.

Από την πρώτη μέρα της εμφάνισης της πανδημίας, η Κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποιους χώρους ο ιός μεταδίδεται ευκολότερα και βάζει στο ίδιο καζάνι τα εστιατόρια, τα σχολεία, τις υπεραγορές, τις εκκλησίες, τα θέατρα, τα γήπεδα, τις παραλίες και τα μονοπάτια της φύσης.

Επιμένουν και επενδύουν στη διενέργεια αναρίθμητων rapid test παρά το γεγονός ότι έχει αποδειχτεί ότι αυτή η πρακτική, δεν αποδίδει από μόνη της. Για το σκοπό αυτό έχουν ξόδεψει τόσα χρήματα από τα ταμεία του κράτους, που θα μπορούσαν να διατεθούν για την ανέγερση τουλάχιστον μίας νοσοκομειακής μονάδας ή για την κάλυψη της μισθοδοσίας 700 περίπου νοσηλευτών για δύο ολόκληρα χρόνια.

Μέσα σε αυτούς τους μήνες, έχουν οδηγήσει ιδιωτικές επιχειρήσεις σε κλείσιμο, τη δημόσια υπηρεσία σε αποδιοργάνωση, επαγγελματίες στην ανεργία ενώ ανταποκρίνονται με καθυστέρηση στην παροχή επιδομάτων. Πέραν τούτου η διαδικασία παροχής επιδομάτων δεν είναι διαφανής.

Αυτούς τους 15 μήνες η Κυβέρνηση έχει εφαρμόσει αντιδημοκρατικές αποφάσεις που συνιστούν κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών με πιο χαρακτηριστική την χρήση στρατιωτικών μεθόδων για των εγκλωβισμό πολιτών στις επαρχίες τους, παρότι επέτρεπε να έρχονται για λόγους εργασίας άτομα από άλλες επαρχίες με αποτέλεσμα τα τοπικά lockdowns να μην έχουν καμία πρακτική σημασία.

Τους μήνες που υπάρχει η πανδημία, η Κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο, αν αναλογιστεί κανείς τις συνέπειες την πανδημίας, ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Όχι μόνο την πανδημία δεν μπορεί να διαχειριστεί, με τα όσα μας έχει δείξει, δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε μια μικρή πολυκατοικία.

*Ο Πέτρος Κλεάνθους είναι υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού με το ΑΚΕΛ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μπορεί στην Σερβία να τους τάζουν δωροκάρτες για ψώνια και ψητά σούβλας, στην Ρουμανία το σκέφτηκαν αλλιώς. Ετσι μετέτρεψαν το κάστρο Bran στην Τρανσυλβανία σε εμβολιαστικό κέντρο με σκοπό να ενισχύσουν και τον τουρισμό μαζί, αγνοώντας κάθε συνειρμό που προκύπτει από το κάστρο του κόμη Δράκουλα. (AP Photo/Andreea Alexandru, File)

Ήξερες ότι...

Τα αντισυλληπτικά χάπια που παίρνουν οι γυναίκες κάνουν και για τους θηλυκούς γορίλες.

Σήμερα


Τετάρτη
12
Μαΐου
2021
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων

Γιορτάζουν : Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία, Θεόδωρος, Θοδωρής, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Θωμάς, Θωμαή

1551
Ίδρυση του Εθνικού Πανεπιστημίου του Σαν Μάρκος στη Λίμα του Περού - το παλαιότερο πανεπιστήμιο της αμερικανικής ηπείρου.
1941
Παρουσίαση της Z3, πρώτης προγραμματίσιμης αυτόματης μηχανής από τον Konrad Zuse στο Βερολίνο.
1942
Αποστολή 1500 εβραίων στους θαλάμους αεριών του Άουσβιτς.
1965
Πτώση του σοβιετικού διαστημικού σκάφους Λουνα 5 στη Σελήνη.
1967
Πρώτη τετραφωνική συναυλία όλων των εποχών από τους Πινκ Φλόυντ στο Λονδίνο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy