Ο κεκαλυμμένος ρατσισμός των αντιομοσπονδιακών. Του Παναγιώτη Σταυρινίδη


 Όχι όλων των αντιομοσπονδιακών. Πολλών όμως πλέον, δυστυχώς.

Γιατί έχει καταντήσει αφόρητα υποκριτική και κουραστική η μόνιμη επωδός πολλών που απορρίπτουν την ομοσπονδία. Με ύφος “αθώο” να μας “εξηγούν” ότι απορρίπτουν την Διζωνική γιατί είναι “ρατσιστική” λύση. Μα βέβαια, απευθύνονται, ή νομίζουν ότι απευθύνονται σε πολιτικά νήπια καθώς και σε πολίτες με δείκτη νοημοσύνης 50.

Στην καλύτερη

Σοβαρά δηλαδή. Ο κ. Σιζόπουλος είναι από την πολλή πολυπολιτισμικότητα του που δεν θέλει την Διζωνική. Μα να μεν ζούμε μιτά τους τζαι τζείνοι μιτά μας σιόρ; Αντροπή. Θέλει λοιπόν η ηγεσία της ΕΔΕΚ να μας πείσει ότι είναι από ουμανιστικές ιδέες που ωθείται η απόρριψη της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ε καλό; Επειδή εν ρατσιστές και θέλουν μόνιμα τους τουρκοκύπριους μειονότητα;

Ναι φυσικά

Και καλά κάνουν να πουν την αλήθεια στα όσα πιστεύουν. Ένα μεγάλο κομμάτι της σημερινής ΕΔΕΚ είναι μισαλλόδοξο, εθνικιστικό και ρατσιστικό. Απλά πράγματα. Μετέτρεψε λοιπόν την ΕΔΕΚ σε εθνοσοσιαλιστικό κόμμα και βγες καθαρά να διεκδικήσεις αυτά που πραγματικά πρεσβεύεις: την υποταγή της κοινότητας των τουρκοκυπρίων σε μειονότητα. Την λύση στην οποία εμείς οι πολλοί θα κάμνουμε ό,τι θέλουμε και εκείνοι οι λίγοι απλά θα υπακούν. Αυτά να διεκδικήσεις. Και εδώ και διεθνώς.

Τα υπόλοιπα αλλού

Γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η Ομοσπονδία διασφαλίζει ότι εμείς που είμαστε οι πολλοί δεν θα κάμνουμε ό,τι μας καπνίσει. Η διζωνικότητα δεν σημαίνει ότι θα απαγορεύεται να ζούμε όπου θέλουμε. Ναι, θα ζούμε όπου θέλουμε. Η διζωνικότητα για όσους δεν τρώμε κόνναρα σημαίνει ότι θα διοικείται μια πολιτεία από Τουρκοκύπριους και μια από Ελληνοκύπριους. Η Ομοσπονδία σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα κράτος, μια ιθαγένεια, μια κυριαρχία, μια διεθνής προσωπικότητα. Τα υπόλοιπα, παραμύθια.

Δεν θέλετε

Πως να το κάνουμε δηλαδή; Δεν είναι γιατί αγαπήσατε τους τουρκοκύπριους και τάχα μου θέλετε να ζείτε μαζί τους. Παραδεχτείτε το καλύτερα να τελειώνουμε. Τους θεωρείτε κατώτερους, λιγότερο Κύπριους, τους θεωρείτε Τούρκους, δεν τους εμπιστεύεστε. Και όχι, δεν θέλετε να ζήσετε μαζί τους. Εκτός και αν θα δεχτούν να είναι δούλοι μας. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η μόνη λύση που θα δεχτείτε. Να γίνουν δούλοι μας.

Ρατσισμός imishimou

Να δεχτώ ότι στην πολιτική ο καθένας μπορεί να πει ότι ό,τι του κατέβει. Και όποιον πάρει ο χάρος. Ακόμα και αν με την απόρριψη της διζωνικής θα μας μείνει η διχοτόμηση στο χέρι. Ε όχι λοιπόν κ. Σιζόπουλε. Σου επιστρέφουμε το επίθετο του ρατσιστή. Εσύ είσαι ρατσιστής γιατί θέλεις μια ολόκληρη κοινότητα να κάμνει ότι γουστάρουμε εμείς. Εσύ είσαι ρατσιστής κ. Σιζόπουλε γιατί δεν πίστεψες ποτέ στην συμφιλίωση, εκδίκηση θέλεις. Εσύ είσαι ρατσιστής και υποκριτής. Γιατί όταν είναι να προστατέψεις τα δικαιώματα του κόμματος σου που είναι μόνιμα στην μειοψηφία, είσαι άξιος να επικαλείσαι την δημοκρατία, την πολυφωνία και την ισονομία. Και καλά κάμνεις. Αλλά όταν είναι να υπερασπιστείς τα κοινοτικά δικαιώματα του 18% των συμπατριωτών σου, θυμάσαι ότι η διζωνική είναι δήθεν ρατσιστική.

Άγια ολάν

Γράφει: Παναγιώτης Σταυρινίδης

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ashkelon, Ισραήλ: Το Iron Dome σε πλήρη λειτουργία στον ουρανό του Ισραήλ αφού το Ιράν εκτόξευσε drones και πυραύλους προς τη χώρα. Amir Cohen/Reuters

Ήξερες ότι...

Ο Mel Blanc (η φωνή του Μπαγκς Μπάνι) ήταν αλλεργικός στα καρότα.

Σήμερα


Τρίτη
16
Απριλίου
2024
Διεθνής Ημέρα κατά του Θορύβου

Γιορτάζουν :Γαλήνη, Γαληνός, Νίκη, Καλλίς, Καλλίδα, Καλλία, Κάλλι, Καλίς, Καλίδα, Καλία, Κάλι, Χιονία, Χιονούλα, Χιονίτσα, Χιονάτη

1705
Ο Ισαάκ Νεύτων χρίζεται ιππότης από τη βασίλισσα Άννα.
1919
Ο Μαχάτμα Γκάντι καθιερώνει τη 16η Απριλίου ως ημέρα νηστείας και προσευχής για τα θύματα της σφαγής του Αμριτσάρ από τις βρετανικές δυνάμεις.
1956
Ο στρατάρχης Χάρντινγκ εξαπολύει στην Κύπρο άγρια εκστρατεία εναντίον της ΕΟΚΑ.
2003
Υπογράφεται στην Αθήνα συνθήκη προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση 10 νέων μελών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy