fbpx

Παραμύθια και παραμυθάδες. Του Νίκου Τορναρίτη


Ζούμε την εποχή της πολιτικής αμετροέπειας.

 

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που η ηγεσία του ΑΚΕΛ κάνει αντιπολίτευση επιστρατεύοντας χαρακτηρισμούς στον δημόσιο λόγο και μάλιστα από το βήμα της Βουλής. Αυτό δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων αλλά και απουσία πολιτικού πολιτισμού.

Θεωρώ ως θέμα αρχής τη μη καταφυγή σε χαρακτηρισμούς. Ο κόσμος βαρέθηκε αυτού του είδους την πολιτική που το μόνο που εξυπηρετεί είναι πρόσκαιρες σκοπιμότητες. Αυτό δεν στερεί από κανέναν να ασκεί την όποια κριτική θέλει σε χειρισμούς της κυβέρνησης ή του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Κάποια στιγμή, όμως, θα πρέπει να τεθεί μια γραμμή ανάμεσα σε όσα λέγονται και το ύφος που λέγονται και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Τα παραμύθια κοστίζουν ακριβά στην Κύπρο και το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να κομπάζει ότι είναι ο «σωτήρας» του λαού. Δυστυχώς η πενταετία διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ δεν ήταν παραμύθι, αλλά μια πραγματικότητα που κόστισε πολύ ακριβά και ακόμα πληρώνουμε τον λογαριασμό.

Η πατρίδα μας χρειάζεται άλλου είδους πολιτική κατεύθυνση για να βγούμε από τα αδιέξοδα.

Και επειδή πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές, θέλω να σημειώσω ότι ορισμένοι παραμυθάδες, αντί να δουν το μέλλον του τόπου μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να μοιράζουν παραμύθια. Βρίζουν την Ευρώπη, σκορπούν fake news και διχάζουν τους πολίτες, την ώρα που ο τόπος χρειάζεται ξεκάθαρες θέσεις και δυνατή φωνή στην Ευρώπη.

Δεν θα ακολουθήσω την πρακτική των προσωπικών χαρακτηρισμών και λυπούμαι για το χαμηλό επίπεδο του πολιτικού λόγου.


*Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΣΥ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Είναι η τρίτη φορά που οι εκατό οικογένειες του Majak Awar στην επαρχία Ghazal του Νοτίου Σουδάν, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρώτη φορά που πλημμύρισε το χωριό της ήταν Ιούνιος, η δεύτερη τον Αύγουστο και τώρα και πάλι, αναγκάζοντας τους κατοίκους να φύγουν καθώς το νερό κατέστρεψε και τις κατοικίες τους. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη οι πλημμυρισμένες περιοχές του Σουδάν επηρεάζουν μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην χώρα. (AP Photo/Adrienne Surprenant)

Ήξερες ότι...

Ο πιο κοντός βρετανός μονάρχης ήταν ο Κάρολος Α'. Είχε ύψος 1,44 μ.

Σήμερα


Δευτέρα
25
Οκτωβρίου
2021
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Γιορτάζουν :Χρυσάνθη, Χρυσάφιος, Χρυσάφης, Χρυσαφένια

1861
Ιδρύεται το Χρηματιστήριο του Τορόντο..
1870
Εμφανίζεται το Βόρειο Σέλας.
1946
Ξεκινά η Δίκη της Νυρεμβέργης, η πρώτη δίκη Ναζιστών εγκληματιών πολέμου.
1963
Τιμάται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Γιώργος Σεφέρης. Είναι ο πρώτος Έλληνας στον οποίο απονέμεται Νόμπελ.
1984
Εντοπίζεται ο ιός της ηπατίτιδας στις ΗΠΑ.
1990
Το Καζακστάν κηρύσσει την ανεξαρτησία του.
2001
Κυκλοφορούν από τη Μάικροσοφτ τα Windows XP.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy