fbpx

Παραμύθια και παραμυθάδες. Του Νίκου Τορναρίτη

Ζούμε την εποχή της πολιτικής αμετροέπειας.

 

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που η ηγεσία του ΑΚΕΛ κάνει αντιπολίτευση επιστρατεύοντας χαρακτηρισμούς στον δημόσιο λόγο και μάλιστα από το βήμα της Βουλής. Αυτό δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων αλλά και απουσία πολιτικού πολιτισμού.

Θεωρώ ως θέμα αρχής τη μη καταφυγή σε χαρακτηρισμούς. Ο κόσμος βαρέθηκε αυτού του είδους την πολιτική που το μόνο που εξυπηρετεί είναι πρόσκαιρες σκοπιμότητες. Αυτό δεν στερεί από κανέναν να ασκεί την όποια κριτική θέλει σε χειρισμούς της κυβέρνησης ή του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Κάποια στιγμή, όμως, θα πρέπει να τεθεί μια γραμμή ανάμεσα σε όσα λέγονται και το ύφος που λέγονται και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Τα παραμύθια κοστίζουν ακριβά στην Κύπρο και το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να κομπάζει ότι είναι ο «σωτήρας» του λαού. Δυστυχώς η πενταετία διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ δεν ήταν παραμύθι, αλλά μια πραγματικότητα που κόστισε πολύ ακριβά και ακόμα πληρώνουμε τον λογαριασμό.

Η πατρίδα μας χρειάζεται άλλου είδους πολιτική κατεύθυνση για να βγούμε από τα αδιέξοδα.

Και επειδή πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές, θέλω να σημειώσω ότι ορισμένοι παραμυθάδες, αντί να δουν το μέλλον του τόπου μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να μοιράζουν παραμύθια. Βρίζουν την Ευρώπη, σκορπούν fake news και διχάζουν τους πολίτες, την ώρα που ο τόπος χρειάζεται ξεκάθαρες θέσεις και δυνατή φωνή στην Ευρώπη.

Δεν θα ακολουθήσω την πρακτική των προσωπικών χαρακτηρισμών και λυπούμαι για το χαμηλό επίπεδο του πολιτικού λόγου.


*Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΣΥ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής

Φωτογραφία της ημέρας

skyfunn

Κέφια είχε ο Λιθουανός πιλότος Kairys και με ένα SU-31 έφτιαξε θεϊκά χαμόγελα με φόντο τον καταγάλανο ουρανό. Η φωτογραφία είναι από την επίδειξη Wings Over Baltics στην Λετονία. REUTERS/Ints Kalnins

Ήξερες ότι...

Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή, τα «χρυσά μήλα των εσπερίδων» ήταν ... πορτοκάλια!

Σήμερα


Τρίτη
23
Ιουλίου
2019

Γιορτάζουν : Κανένας

1821
Μετά από συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών στις 21 Ιουλίου, η Μονεμβασιά παραδίδεται στους Έλληνες. Η άλωση του κάστρου συνετέλεσε πολύ στην πτώση του ηθικού των Τούρκων της Τριπολιτσάς.
1903
Η Ford Motor Company πουλά το πρώτο της αυτοκίνητο, μοντέλο Α, το οποίο κοστίζει 750 δολάρια και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα. Σχεδιαστής του ήταν ο Χένρυ Φορντ.
1952
Αιγυπτιακό πραξικόπημα. Ομάδα νεαρών αξιωματικών στρατού και αεροπορίας κατέλαβαν το Κάιρο και μεγάλες πόλεις. Τρεις ημέρες αργότερα το πραξικόπημα χαρακτηρίζεται επανάσταση, (Ιουλιανή επανάσταση), και ο Βασιλεύς Φαρούκ υποχρεώθηκε σε παραίτηση υπέρ του διαδόχου και να εγκαταλείψει την Αίγυπτο.
1974
Αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στην Ελλάδα.
2007
Πτώση αεροσκάφους CL-415 κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης, στα Στύρα Ευβοίας

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy