Παραιτήθηκε μεγιστάνας των media


mediaparetisi

Ο γνωστός μεγιστάνας των μίντια, Δημήτρης Δημητρίου, άλλως CyprusNews.eu παραιτήθηκε, προκαλώντας ειδησεογραφικό χάος στην Κύπρο και γενικότερα στη Βόρεια Αφρική.

Σε χειρόγραφο μήνυμά που βρέθηκε στο iPad του έγραψε τα ακόλουθα: «Παραιτούμαι! Δεν μπορώ να είμαι μέρος του καταστημένου που φλομώνει τον απλό λαό με ψέμματα. Ούτε καν ο τίτλος του site μου δεν είναι ακριβής. Κανονικά έπρεπε να είναι HalfCyprusOldNews». Με το μήνυμά του ο Δημητρίου έγινε σύμβολο του αγώνα υπέρ της Eλευθεροτυπίας, του Βήματος και της Καθημερινής.  Άτομα του στενού του κύκλου υποστηρίζουν ότι ο Δημητρίου είχε παραιτηθεί από χτες όμως η είδηση μεταδόθηκε σήμερα για να έχει ψηλότερη τηλεθέαση.

Η παραίτηση Δημήτριου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο, στην Πάφο και στο εξωτερικό. Μαζικές πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου με κεντρικό σύνθημα «Εγλυτώσαμεν», ενώ στην κατεχόμενη Κύπρο παρατηρήθηκε κίνηση του κατοχικού στρατού, ο οποίος εσφαλμένα θεώρησε ότι οι μαζικές πορείες είχαν αντικατοχικό χαρακτήρα.  Ο Πρόεδρος της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν  δήλωσε φανερά ενοχλημένος, από το Αζερμπαιζαν όπου βρίσκεται για την δημιουργία μουσουλμανικού τόξου (βέλη υπάρχουν): «η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να συνομιλήσει για εξεύρεση μια έντιμης λύσης στο κυπριακό, όμως οι ρωμιοί καταστρέφουν το κλίμα με επιθετικές διαδηλώσεις». Αυτό πυροδότησε σειρά δηλώσεων από τους αρχηγούς, υπαρχηγούς και πρώην αρχηγούς κομμάτων οι οποίοι καταδίκασαν μετά βδελυγμίας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. Η Βουλή μάλιστα, αφού ψηφίσει τον 59ο  νόμο για την αφερεγγυότητα, θα ετοιμάσει 13 ψηφίσματα για καταδίκη της δήλωσης Ερτογάν και ακολούθως θα κλείσει για τις διακοπές του καλοκαιριού.

Ο ανταποκριτής μας στην Πάφο Γιάννης Γίγαντας σε αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι οι πλείστοι από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις είχαν συγκεχυμένη εικόνα ως προς το νόημα τους. Όσοι ρωτήθηκαν για το λόγο της συμμετοχής τους δήλωσαν ότι συμμετέχουν για να διατρανώσουν την ικανοποίηση τους που «γλύτωσαν» από τον Βέργα. Σε απομακρυσμένη κοινότητα της Πάφου τελέστηκε δέηση για αποπαραίτηση του Δημητρίου. Στην Ισπανία δημιουργήθηκε εν ριπή οφθαλμού ένα νέο κίνημα με τίτλο «Paretatemas». Ο αρχηγός του κινήματος δήλωσε ότι ο Κυπριακός λαός δείχνει το δρόμο για έξοδο από τη λιτότητα και συμπλήρωσε σε άπταιστα κυπριακά «Τζείνοι εγλιτώσασιν, εμείς; Ττάκκα, ττούκκα, ττάκκα, ττούκκα  θα δόκουμεν του κατεστημένου πας τη κκελλέ». Τα περιοδικό ανδρικής μόδας «Men's Health» θα κυκλοφορήσει με εξώφυλλο selfie του Δημητρίου και δισέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «10+1 λάθη στο ανδρικό ντύσιμο».

Οι αντιδράσεις από την παραίτηση Δημητρίου δεν φαίνεται να έχουν κοπάσει. Ξένοι οίκοι αξιολόγησης εκτιμούν ότι  καταιγιστικές εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα ενδέχεται να επηρεάσουν την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου και συστήνουν τη λήψη προληπτικών μέτρων λιτότητας. Σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση Δημητρίου θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην σύγχρονη κυπριακή ιστορία υποδεικνύοντας μας ότι έχουμε ιερό χρέος να μην παραιτηθούμε από τον τίμιο αγώνα μας μέχρι να πετύχουμε την τελική δικαίωση.

Γράφει: Μάριος Επαμεινώνδας

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Στρατιωτικά άλογα αφηνιάζουν ματωμένα στο κέντρο της πόλης αφού ξέφυγαν κατά τη διάρκεια πρωινής άσκησης. Ένας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε: «Αρκετά μέλη προσωπικού και άλογα έχουν τραυματιστεί και λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη». Jordan Pettitt/PA

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Σήμερα


Πέμπτη
25
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

Γιορτάζουν : Νίκη

1684
Απονέμεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση της δαχτυλήθρας.
1850
Ο βαρόνος Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια προκειμένου να μεταδώσει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Απαρχή του Πρακτορείου Ειδήσεων Ρόιτερ
1901
Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πολιτεία που καθιερώνει διά νόμου τις πινακίδες αδείας στα αυτοκίνητα.
1942
Στη χειρότερη τραγωδία σε ορυχείο, 1.549 εργάτες σκοτώνονται από έκρηξη στη Μαντζουρία της Κίνας

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy