maria kolaΗ Μαρία γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου  1990 στο Στρόβολο και κατάγεται από το Παλαιομέτοχο, χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας. Αποφοίτησε το 2008 από το Περιφερειακό Λύκειο Παλαιομετόχου Μ. Κουτσόφτα και Α. Παναγίδη. Στη συνέχεια φοίτησε στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου,  από όπου και απέκτησε επιτυχώς το πτυχίο της το 2014. Το 2017 ξεκινάει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus στον τομέα της Ανάλυσης Δεδομένων.

Από το 2012 είναι ενεργό μέλος στη Νεολαία Οικολόγων, και από το 2014 κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέως, αναλαμβάνοντας περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτική δράση. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Β’ στην Εκτελεστική Γραμματεία του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου το διάστημα 2013-2015. Κατά τη διάρκεια της θητείας της δραστηριοποιήθηκε μεταξύ άλλων στην προώθηση του Διαρθρωμένου Διαλόγου, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης και στην προώθηση της ενεργούς εμπλοκής των νέων στα κοινά. Την περίοδο 2016-2017 διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων  (Federation of Young European Greens - FYEG) έχοντας ως επίκεντρο των δράσεων της, δραστηριότητες που αφορούν την Κλιματική Δικαιοσύνη, την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ ατόμων. Από τα πρώτα σχολικά της χρόνια υπήρξε μέλος του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, σε τοπικό Σύστημα της περιοχής της στο οποίο μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε το Σώμα από τη βαθμίδα της Υπαρχηγού Ομάδας Προσκόπων.

Facebook: @mariakola25

Twitter: @filosofoui

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Στρατιωτικά άλογα αφηνιάζουν ματωμένα στο κέντρο της πόλης αφού ξέφυγαν κατά τη διάρκεια πρωινής άσκησης. Ένας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε: «Αρκετά μέλη προσωπικού και άλογα έχουν τραυματιστεί και λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη». Jordan Pettitt/PA

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Σήμερα


Πέμπτη
25
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

Γιορτάζουν : Νίκη

1684
Απονέμεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση της δαχτυλήθρας.
1850
Ο βαρόνος Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια προκειμένου να μεταδώσει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Απαρχή του Πρακτορείου Ειδήσεων Ρόιτερ
1901
Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πολιτεία που καθιερώνει διά νόμου τις πινακίδες αδείας στα αυτοκίνητα.
1942
Στη χειρότερη τραγωδία σε ορυχείο, 1.549 εργάτες σκοτώνονται από έκρηξη στη Μαντζουρία της Κίνας

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy