fbpx

maria kolaΗ Μαρία γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου  1990 στο Στρόβολο και κατάγεται από το Παλαιομέτοχο, χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας. Αποφοίτησε το 2008 από το Περιφερειακό Λύκειο Παλαιομετόχου Μ. Κουτσόφτα και Α. Παναγίδη. Στη συνέχεια φοίτησε στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου,  από όπου και απέκτησε επιτυχώς το πτυχίο της το 2014. Το 2017 ξεκινάει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus στον τομέα της Ανάλυσης Δεδομένων.

Από το 2012 είναι ενεργό μέλος στη Νεολαία Οικολόγων, και από το 2014 κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέως, αναλαμβάνοντας περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτική δράση. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Β’ στην Εκτελεστική Γραμματεία του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου το διάστημα 2013-2015. Κατά τη διάρκεια της θητείας της δραστηριοποιήθηκε μεταξύ άλλων στην προώθηση του Διαρθρωμένου Διαλόγου, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης και στην προώθηση της ενεργούς εμπλοκής των νέων στα κοινά. Την περίοδο 2016-2017 διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων  (Federation of Young European Greens - FYEG) έχοντας ως επίκεντρο των δράσεων της, δραστηριότητες που αφορούν την Κλιματική Δικαιοσύνη, την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ ατόμων. Από τα πρώτα σχολικά της χρόνια υπήρξε μέλος του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, σε τοπικό Σύστημα της περιοχής της στο οποίο μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε το Σώμα από τη βαθμίδα της Υπαρχηγού Ομάδας Προσκόπων.

Facebook: @mariakola25

Twitter: @filosofoui

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

poumastompanio

Ενα πούμα στο μπάνιο. Η περίπτωση της οικογένειας στην Καλιφόρνια είναι μάλλον διαφορετική. Την ζέστη θέλησαν να αντιμετωπίσουν και άφησαν τις πόρτες ανοιχτές για να δροσιστούν οι ένοικοι του σπιτιού στη Sonora. Ξαφνικά το βράδυ βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ζώο και έντρομοι (ζώο και άνθρωποι) έτρεξαν να κρυφτούν. Τελικά με την επέμβαση των αστυνομικών ο επισκέπτης έφυγε από το παράθυρο αφού πρώτα είχε κάνει μαντάρα το μπάνιο προς το σπίτι του.(California Department of Fish and Wildlife via AP)

Ήξερες ότι...

Όταν το 1694 πέθανε η βασίλισσα Μαρία Β’, όλοι οι βρετανοί δικηγόροι, σε ένδειξη πένθους, φόρεσαν μαύρες τηβέννους. Τις φορούν μέχρι σήμερα...

Σήμερα


Παρασκευή
20
Σεπτεμβρίου
2019

Γιορτάζουν : Ευστάθιος, Στάθης, Ευσταθία, Σταθούλα, Σταθάς, Σταθάκος, Σταθία, Ευσταθούλα, Θεοπίστη

1378
Παπικό Σχίσμα. Ομάδα καρδιναλίων που αντιτίθενται στον Πάπα Ουρβανό ΣΤ συναντώνται στο Φόντι και εκλέγουν τον Κλήμη Ζ αντιπάπα.
1644
Ο Αυτοκράτορας Σουντζί της Κίνας μεταφέρει την πρωτεύουσα από την Σενγιάνγκ στο Πεκίνο.
1697
Συνθήκη του Ράισβικ. Τελειώνει ο πόλεμος της Μεγάλης Συμμαχίας.
1904
Πτήση του αεροπλάνου «Φλάειρ ΙΙ» των αφών Ράιτ.
1946
Διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Καννών
1960
Διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.
1979
Πραξικόπημα. Ανατρέπεται ο Ζαν Μπεντέλ Μποκάσα από τον Νταβίντ Ντακό. Ανακηρύσσεται η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
1981
Με στρατιωτικό πραξικόπημα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ανατρέπεται ο Πρόεδρος Ντακό.
1999
Από σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ταϊβάν σκοτώνονται 2.295 άτομα .
2003
Σε δημοψήφισμα που γίνεται στη Λετονία, εγκρίνεται η ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Το 67% ψήφισε υπέρ της ένταξης και μόνο το 32% κατά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy