Κύπρος: Φυγή προς τα εμπρός. Του Λευτέρη Χριστοφόρου

mprostalefterisΔεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συνεχίζουν στην Κύπρο να υπάρχουν προβλήματα, παθογένειες, αγκυλώσεις, γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες, προβλήματα διαφθοράς και πιθανώς αρκετά άλλα ζητήματα και αρνητικά που μας ενοχλούν και οφείλουμε να παλέψουμε για να τα εξαλείψουμε.

Είναι καθήκον μας να μειώσουμε τα αρνητικά και τις κακοδαιμονίες στη πατρίδα μας και να αναδείξουμε τα θετικά της χώρας μας, να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας και να σπρώξουμε τη χώρα μας ακόμη πιο μπροστά.

Καταγράφοντας όλα αυτά επιθυμώ να επισημάνω ότι υπήρξε αξιόλογη προσπάθεια βελτίωσης σε όλους τους τομείς τα τελευταία χρόνια. Έτσι, σε μία χώρα που ήταν χρεωκοπημένη και αποδιοργανωμένη σε όλα τα επίπεδα, πριν μόλις τρία χρόνια, θεωρώ ότι είναι τουλάχιστο άδικο κάποιοι να επιχειρούν να προβάλουν μόνον αρνητικά και να δημιουργούν καθημερινά γενικευμένα γκρίζα εικόνα για τη πατρίδα μας, απ’αφορμή μεμονωμένων αρνητικών συμβάντων.

Δηλώνω απερίφραστα ότι αισθάνομαι περηφάνια όταν στα Ευρωπαϊκά Όργανα και στο εξωτερικό, η πατρίδα μας παίρνει τα εύσημα και αναγνωρίζεται ως το καλό παράδειγμα για την μεγάλη της επιτυχία να εξέλθει από τα Μνημόνια και τη Χρεωκοπία επιτυχώς. Συμφωνώ ότι η προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωσης της οικονομίας πρέπει να συνεχισθεί ακατάπαυστα και εδώ καλούνται όλοι να συμβάλουν και όχι εκ του ασφαλούς οι χθεσινοί δημιουργοί της Χρεωκοπίας της πατρίδας μας να μετατρέπονται και σε τιμητές.

Αισθάνομαι ικανοποίηση πραγματικά για τη τεράστια προσπάθεια της κυβέρνησης να μειωθεί, η καλπάζουσα ανεργία των τελευταίων χρόνων, από 16% σε 11%. Δεν θα ησυχάσουμε φυσικά εάν δεν εξαλειφθεί πλήρως η ανεργία κάτι που απαιτεί τεράστια προσπάθεια ιδιαίτερα εάν παρακολουθήσουμε την εκτόξευση της ανεργίας σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες. Εάν πριν 3 χρόνια λέγαμε ότι η Ανεργία της Κύπρου θα πλησιάσει μονοψήφιους αριθμούς θα ακουόταν ως ανέκδοτο. Κι’ όμως με σοβαρή και υπεύθυνη σκληρή δουλειά, σήμερα, τα καταφέρνουμε. Είναι όμως άδικο και προκλητικό αυτοί που αύξησαν την Ανεργία στη Κύπρο 500%, να δίνουν μαθήματα για την ανεργία και να γνοιάζονται για τους Άνεργους που οι ίδιοι δημιούργησαν και στους οποίους η Κυβέρνηση Αναστασιάδη πασκίζει για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση εντυπωσιάσθηκε από τον ιδιαίτερα σύγχρονο, κοινωνικό και αποτελεσματικό χαρακτήρα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σε βαθμό μάλιστα να σκέφτεται η Ε.Ε. την εφαρμογή του θεσμού σε ολόκληρη την Ε.Ε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες στην εφαρμογή αυτού, του πιο κοινωνικά επαναστατικού κοινωνικού μέτρου, που προσφέρει πραγματικά και ουσιαστικά στον μη προνομιούχο και αδύναμο Κύπριο Πολίτη. Χιλιάδες συμπολίτες μας, που ήταν στο περιθώριο, χωρίς εισόδημα, χωρίς φροντίδα και χωρίς καμία ελπίδα φυσιολογικής και αξιοπρεπούς ζωής, σήμερα όλοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες η Κυβέρνηση δείχνοντας το γνήσιο κοινωνικό της πρόσωπο κάλυψε αυτό το μεγάλο κοινωνικό κενό, κάλυψε την αναλγησία της Πολιτείας που καμία άλλη κυβέρνηση δεν το έπραξε. Λυπούμαι να τονίσω ότι αποτελεί ύβρι και απύθμενο θράσος, κάποιοι που κυβέρνησαν το τόπο για πολλά χρόνια και δεν στήριξαν αυτούς τους ανθρώπους, να ασκούν και κριτική για τη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Υπάρχουν πολλά θέματα, πολιτικές, έργα που μπορούμε να παρουσιάσουμε και να κρίνουμε αντικειμενικά, είτε βρισκόμαστε στην συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση. Κριτήριο μας πρέπει νάναι το συμφέρον της πατρίδας μας και στόχος μας να ανεβάσουμε τη Κύπρο μας ακόμη πιο ψηλά. Είναι καιρός να πολεμήσουμε τη μιζέρια, την γκρίζα εικόνα, τη μαύρη προπαγάνδα και το λαϊκισμό που κάποιοι υψώνουν καθημερινά πάνω από το τόπο μας.

Είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε τις επιτυχίες και τα επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων, να τα αναδείξουμε, να τα επαυξήσουμε και να ωθήσουμε τη πατρίδα μας προς τα εμπρός αφήνοντας πίσω τις σκοπιμότητες, τις μεμψιμοιρίες και τα όσα μας χωρίζουν.

Γράφει:  Λευτέρης Χριστοφόρου


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy