Μάγδα, ψηλά το κεφάλι! Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

magdaleo

Ντροπή.

Αυτό έπρεπε να νιώθετε. Ντροπή. Κι όχι να ζητάτε και τα ρέστα. Διότι την ώρα που ένας χυδαίος νεοναζί της Χρυσής Αυγής ρωτούσε τη Μάγδα Φύσσα κατά τη δίκη «Που είναι ο Παύλος σου;» εσείς ξεπλένατε το εδώ παράρτημα μιας εγκληματικής οργάνωσης που δικάζεται για δολοφονία και για το μισό ποινικό κώδικα στην Ελλάδα.

Κατάντια.

Δεν κρίνεστε μόνο για την επαναφορά εν έτος 2017, του ενωτικού δημοψηφίσματος με πρόταση του ΕΛΑΜ. Πρωτίστως κρίνεστε για το γεγονός ότι συστρατευτήκατε με το πιο αμόρφωτο, ανιστόρητο κι ακραίο ρατσιστικό μόρφωμα. Ένα ακροδεξιό μόρφωμα που έχει το θράσος να μας διδάσκει ιστορία και να παρεμβαίνει με τη δική σας ψήφο ή αποχή στα της παιδείας του τόπου μας. Με αυτούς που ο αρχηγός τους, παρέλαυνε δίπλα στο Μιχαλολιάκο. Ταυτιστήκατε με αυτούς που έχουν το θράσος να μας διδάσκουν ελληνικότητα, δηλώνοντας ταυτόχρονα παράρτημα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Αυτών που εξυμνούν το Τρίτο Ράιχ και ανυψώνουν τη σβάστικα, το πιο απεχθές σύμβολο του φασισμού το οποίο ο Ελληνικός Λαός πολέμησε όσο κανείς άλλος και πλήρωσε με βαρύ τίμημα.

Θράσος.

Κι αντί να αναγνωρίσετε το λάθος σας, προσπαθείτε μέρες τώρα να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Έχετε το θράσος να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε το πλέον ξεδιάντροπο ξέπλυμα της εγχώριας ακροδεξιάς. Να δικαιολογήσετε την πολιτική νομιμοποίηση του ΕΛΑΜ με ανακρίβειες, εξυπνοβλακείες, σκίτσα, αλλοπρόσαλλες δικαιολογίες, ξεθωριασμένες φωτογραφίες του 1950 και άλλα θαμμένα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ευρήματα.

Για μια εξυπνοβλακεία και για μια χούφτα ψήφους αναδείξατε μέσα σε μερικές μέρες ένα ακροδεξιό ρατσιστικό κόμμα σε πρωταγωνιστή που δίνει και συγχαρίκια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντίδραση του. Την ίδια ώρα, αντί να τα βάλετε με τη δική σας ανυπέρβλητη βλακεία, τα βάζετε με το μοναδικό κόμμα που αντέδρασε, κατηγορώντας το ότι υποθάλπει τον Τουρκικό εξτρεμισμό.

Καμία ανοχή.

 Φταίμε όμως, διότι ανεχτήκαμε πολλά. Ανεχτήκαμε το παπαδαριό να τους ξεπλένει θεωρώντας τους «καλά παιδιά». Ανεχτήκαμε το κάθε φασισταριό να τα βάζει με τους μετανάστες, με κάθε τι ξένο, με το διαφορετικό. Τους ανεχτήκαμε να μαζεύουν τρόφιμα και ρούχα «μόνο για Έλληνες». Αυτοί που τρεις σωστά ορθογραφημένες λέξεις στη σειρά δεν μπορούν να τοποθετήσουν. Αυτούς είναι που ξεπλένετε. Νομίζετε αλήθεια ότι επειδή έβαλαν μαύρα σινιέ κουστούμια και μπήκαν στη βουλή μιλώντας ευγενικά, απέκτησε ξαφνικά ο φασισμός ανθρώπινο πρόσωπο; Ο φασισμός, ουδέποτε είχε ούτε και θα έχει ανθρώπινο πρόσωπο.

Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται ούτε με σύνεση, ούτε με νηφαλιότητα. Τα περί «δημοκρατίας και σεβασμού στην αντίθετη άποψη» δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα προσπάθεια δικαιολόγησης τους. Διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Περί προστασίας της δημοκρατίας και της αντίθετης άποψης. Ο φασισμός αντιμετωπίζεται με οργανωμένη αντίδραση. Με συστράτευση και απομόνωση τους. Με ανάδειξη του πραγματικού τους προσώπου. Αλλά πρωτίστως αντιμετωπίζεται με σωστή μόρφωση και παιδεία. Αλλιώς θα κλαίμε επί ερειπίων.

Υστερόγραφο.

Μάγδα Φύσσα, άστους να σε ρωτάνε που είναι ο Παύλος σου. Μη μασάς. Εσύ να είσαι περήφανη για τον Παύλο σου. Γιατί όσο ζούσε δεν συμβιβάστηκε και δε φοβήθηκε. Με τη μουσική του μίλησε για τους πρόσφυγες, για τους μετανάστες. Για τον Αλέξανδρο και τον Κάρλο. Με τη μουσική του πολέμησε το φασισμό και δεν συνθηκολόγησε μαζί του. Γι’ αυτό να είσαι περήφανη. 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Νουούκ, Γροιλανδία: Το βόρειο σέλας φωτίζει τον ουρανό πάνω από την πρωτεύουσα του νησιού. Emilio Morenatti/AP

Ήξερες ότι...

Οι άνθρωποι και τα δελφίνια είναι τα μόνα είδη που κάνουν σεξ για ευχαρίστηση.

Σήμερα


Τετάρτη
19
Φεβρουαρίου
2025

Γιορτάζουν : Φιλοθέη, Φιλοθέα, Φιλοθεούλα, Φιλόθεος

1674
Αγγλία και Ολλανδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Ουέστμινστερ τερματίζοντας τον Τρίτο Αγγλο-Ολλανδικό Πόλεμο. Η Συνθήκη προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παράδοση της Ολλανδικής αποικίας του Νέου Άμστερνταμ στους Άγγλους και τη μετονομασία της σε Νέα Υόρκη.
1952
Η Ελλάδα επικυρώνει το Σύμφωνο του ΝΑΤΟ.
1959
Υπογράφεται στο Λονδίνο η τελική συνθήκη ιδρύσεως ανεξαρτήτου Κυπριακού Κράτους, μεταξύ Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας.
1971
Ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ κινείται νομικά ενάντια των Beatles

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy