And the Oscar goes to... Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

oscarleontios

Oscar για το καλύτερο θρίλερ, στην ταινία The Birds...

Η καθημερινότητα στη μικρή πόλη διαταράσσεται όταν οι κάτοικοι δέχονται ξαφνικά επίθεση από μανιασμένα σμήνη μικρών, λιπαρών, θυμωμένων πουλιών. Οι απρόσμενες επιθέσεις πυκνώνουν θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων. Τη λύση στο πρόβλημα δίνει ο Ευγενής πρωταγωνιστής μας ο οποίος διαπιστώνει ότι τα μικρά αυτά angry birds, εκτός από επιθετικά είναι και νόστιμα. Η συνέχεια κόβει ανάσες, όταν ο ήρωας μας στήνει μια δαιμόνια επιχείρηση παγίδευσης τους με ξώβεργα, μέχρι το χιτσκοκικό τέλος (τους) όταν αυτά καταλήγουν στην πιατέλα του κι από εκεί στον αγύριστο με τον πρωταγωνιστή μας να γνωρίζει την αποθέωση. 

Oscar για την καλύτερη ταινία δράσης στο,

The Fast and the Furious: Limassol Drift 

Τεστοστερόνη, αντρίλα και ταχύτητα, στην απόλυτη ταινία δράσης της χρονιάς. Με επίκεντρο τον ήρωα μας και την αδυναμία του στις υψηλές ταχύτητες, ο οποίος επιστρέφει με ένα ακόμη σίκουελ που κόβει ανάσες. Για ακόμη μια φορά φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Η αγωνία χτυπά κόκκινο στην τελευταία σκηνή, όταν στον τελικό αγώνα δρόμου, στην κούρσα μπαίνει ένας νέος υποσχόμενος ραλίστας. Το πάθος όμως του τελευταίου τον προδίνει στο πιτ στοπ St Theodore αφού για μια ντουζίνα μεζέ χάνει τη συνέχεια του αγώνα με τον πρωταγωνιστή να παραμένει στο θρόνο του. 

Oscar για την καλύτερη αισθησιακή ταινία στο,

Basic Instinct

Πάθος, πολιτική και υπονοούμενα συνθέτουν το ριμέικ της ταινίας με τη Σάρον Στόουν που σημάδεψε τα εφηβικά μας χρόνια. Πρωταγωνιστές, η δυναμική μας ηρωίδα και δύο παθιασμένοι άντρες. Χωρίς ουσιαστικά όπλα για να την αντιμετωπίσουν, ο ένας προτάσσει το δικό του…μέγεθος, ενώ ο άλλος σε μια ανατρεπτική σκηνή προτάσσει το σμάρτφον του σε μια προσπάθεια να απαθανατίσει (ανεπιτυχώς) τα ενδότερα για να διαπιστώσει ότι μόνο με σέλφι στικ θα μπορεί στο μέλλον να ικανοποιήσει τα βασικά του ένστικτα. 

Oscar καλύτερου δράματος στην ταινία, 

Αμάρτησα για τα μαλλιά μου

Μια συγκλονιστική ταινία γύρω από το δράμα της πάντα περιποιημένης πολιτικού. Η οικονομική κρίση που χτύπησε τη χώρα, δεν αργεί να χτυπήσει και την πρωταγωνίστρια μας οδηγώντας την στη φτώχεια και την ανέχεια. Οι 5-6 ψωροχιλιάδες το μήνα δεν αρκούν ούτε για τις βασικές της ανάγκες. Το δράμα κορυφώνεται όταν η ηρωίδα μας αναγκάζεται να εγκαταλείψει την ακριβή βαφή μαλλιών λορεάλ και να στραφεί στη λαϊκή χέννα και τα (σελφ σέρβις) μπικουτί. Η ρήξη με τον Οίκο Μόδας Prince De La Strakka που δεν μπορεί να ανεχτεί την άβαφτη ρίζα αποτελεί και το τελειωτικό χτύπημα για την αχτένιστη πλέον πολιτικό. 

Oscar καλύτερης κωμωδίας, στην αισθηματική κομεντί

My Big Fat Cypriot Wedding

Από τη μια, η νεαρά καλλονή. To πρωινό ξύπνημα, το τζόκινγκ και χυμός πορτοκάλι με σπιρουλίνα. Από την άλλη, ο νεαρός φέρελπις πολιτικός, ο οποίος στο πρωινό κάτσιμο του καταναλώνει 3000 θερμίδες με αυγά τηγανητά, φλαούνες και το (highlight της ταινίας) γάλα τριαντάφυλλο. Το ειδύλλιο ξεκινά σε μια καφετέρια, με την αποτυχημένη προσπάθεια του ήρωα μας ο οποίος αντί να φλερτάρει τη νεαρά, φλερτάρει το σμάρτφον και τους ψηφοφόρους. Happy end ο γκλαμουράτος γάμος, για να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι τα αντίθετα (μπρεκφαστ) έλκονται. 

Υστερόγραφο 

Πριν καλά-καλά μπει το 2016, η ταινία The Psekasmenoi Theory, βάζει γερές βάσεις για τα επόμενα Όσκαρ. Και για να μην το ξεχάσω, επιτέλους ρε Λίο, καιρός ήταν! 

oscarleontios

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy