fbpx

Αρχιεπίσκοπε, καληνύχτα. Των Λεόντιου Φιλοθέου και Παναγιώτη Σταυρινίδη

 

panikosleontios

 

leoooaΦιλοθέου: Που λες Σταυρινίδη μου, ο Αρχιεπίσκοπος έχει δίκιο. Κι οφείλεις να το παραδεχτείς. Καταρχήν ο Κολυμβητήριος Β’ εκτός από: οικονομολόγος, εκτιμητής ακινήτων, επενδυτής, διεθνολόγος, νομικός, πολιτικός, ξενοδόχος, ιδιοκτήτης spa και κτηματομεσίτης είναι και ψυχολόγος. Φάχτορας. Και καλύτερος σου. Να τα φας τα πτυχία. Οπόταν εσύ, κάτσε στα βραστά σου. Μα γίνεται σιορ να επιτρέψουμε την υιοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια; Σόδομα και Γόμορρα! «Και τον πρώτο άντρα τον είπε Αδαμ και τη γυναίκα του την είπε Εύα». Αυτό δεν λέει η Παλαιά Διαθήκη; Ο Αδάμ και η Εύα έκαναν τον Κάιν και τον Άβελ. Ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ και μετά διασπάστηκε σαν την αμοιβάδα και μας έκανε όλους τους υπόλοιπους. Διάβασες εσύ πουθενά να έκανε τον Αδάμ και τον Γιώρκο;

Και που θα πάμε να σταθούμε Σταυρινίδη μου;

pankkkkΣταυρινίδης: Ωχ, Φιλοθέου, πάλι ψυχαναλύει κόσμο ο αρχιεπίσκοπος; Ξέρεις την παροιμία: δουλειά δεν είχε ο διάβολος, γαμούσε τα παιδιά του. Όχι ότι ο αρχιεπίσκοπος είναι ο διάβολος. Ή ότι... τέλος πάντων. Λέω λοιπόν να πάμε παρέα στο φτωχικό του ή στο τζακούζι του, να του παραδώσουμε διδακτορικό στην ψυχολογία ή στην ανοησία. Ό,τι προτιμά ο άνθρωπος. Και μετά ας έρθει να δίνει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο «περί της μεγίστης βλακείας και άλλων τινών». Κοίτα Φιλοθέου, για τον Αδάμ και τον Γιώρκο δεν ξέρω, κάτι θα ξέρει εκείνος, για τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών όμως, καμιά σοβαρή έρευνα δεν τεκμηριώνει τις θεωρίες του.

leoooaΦιλοθέου: Μα τι λες Σταυρινίδη μου; Είναι δυνατόν ένα ομόφυλο ζευγάρι να βγάλει φυσιολογικό παιδί; Από εδώ ο παπάς μου και από εδώ ο πατέρας μου; Από εδώ η μητέρα μου και από εδώ η μάνα μου; Σωστά τα είπε ο Χρυσόστομος. Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν φυσιολογικά. Με φυσιολογικά ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν έχει καμία σημασία η αγάπη. Δεν έχει καμία σημασία η στοργή. Δεν έχει καμία σημασία αν θέλει ο άλλος παιδί. Δεν παίζει κανένα ρόλο η ενδοοικογενειακή βία. Ούτε και το κέρατο όταν πέφτει σύννεφο. Φτάνει να έχουμε φυσιολογικό ζευγάρι. Μάνα και πατέρα. Πρότυπα σωστά. Για να έχουμε φυσιολογικά παιδιά. Να, πάρε για παράδειγμα τον Αρχιεπίσκοπο μας. Το πλέον τρανό παράδειγμα για την 100% επιτυχία στα παιδιά των ετερόφυλων ζευγαριών. Μην σου αραδιάσω τώρα όλους τους υπόλοιπους. Δες άλλωστε εμένα κι εσένα…

pankkkkΣταυρινίδης: Επιτυχία δεν λες τίποτα ο καλός μας. Πως το έλεγε ο Δαρβίνος ότι τα έξυπνα γονίδια διαιωνίζονται;  Ντάξει, όλο και κάτι ξεφεύγει. Όσο για εμάς, άσε μας εμάς τώρα. Εγώ και εσύ βλαμμένα είμαστε (επιστημονικά μιλώντας). Τώρα για τον αρχιεπίσκοπο θα σε γελάσω. Δώστου παιδιού μικρόφωνο και τηλεοπτικό συνεργείο και είναι ικανός να σου αραδιάσει θεωρίες που να στέλνουν τον Φρόιντ αδιάβαστο. Κοίτα Φιλοθέου, μεταξύ μας, βλακείες λέει όπως σχεδόν για οτιδήποτε ανοίξει το στόμα του. Μαγκιά του βέβαια. Ελευθερία έχουμε, δημοκρατία μια χαρά, γιατί να μην έχει άποψη για τις συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει καλά ή όχι ένα παιδί; Έρευνες θα έχει διαβάσει, διατριβές θα έχει γράψει, σε διεθνή συνέδρια θα έχει παρουσιάσει τις ιδέες του. Ε ναι, καλό παίζουμε; Τίποτα Φιλοθέου, ο σοφός λαός ή ο Πανταζής (θα σε γελάσω) κάτι ήξερε: τα νεύρα μου, τα χάπια μου, και ένα ταξί να φύω.

leoooaΦιλοθέου: Ώστε κι εσύ τέκνο Σταυρινίδη; Κι εσύ άνθρωπος του αντίχριστου; Φίλοι, φίλοι αλλά με το παρδόν θα ζητήσω και τη δική σου παραπομπή. Που; Μα που αλλού; Στην τριμελή Ιερά Εξέταση, αυτή που θα δικάσει και τον Πιτσιλλίδη. Είναι που είναι να μαζευτούν οι Άγιοι αδελφοί, να σας δικάσουν και τους δύο. Τέλος. 

pankkkkΣταυρινίδης: Καλά ρε, εν αντρέπεσαι; Έστειλες με εμένα στο πυρ το εξώτερο και πάεις να την γλυππάρεις. Δεν κατάλαβες Φιλοθέου. Μαζί θα καούμε. Να καούμε στο κάτω κάτω πριν καεί το μυαλουδάκι μας με τις αναλύσεις του αρχιεπισκόπου. Και ξέρεις ε; Κάπου διάβασα ότι το πολύ τζιακούζι ενισχύει το εθνικό φρόνημα και τα αισθήματα πατριωτισμού. Από την άλλη, και η συχνή μαλακία τις ίδιες επιπτώσεις έχει αλλά δεν βαριέσαι. Ετοιμάστου. Τέλος.

Υστερόγραφο

Την ώρα που εμείς εδώ μιλάμε για τα αυτονόητα όπως το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέγει το σύντροφο ή τη σύντροφο του και να δημιουργεί οικογένεια, στο Λουξεμβούργο ο Πρωθυπουργός της χώρας ετοιμάζεται να παντρευτεί το σύντροφο του.

Αρχιεπίσκοπε, καληνύχτα. 

Γράφουν: Λεόντιος Φιλοθέου & Παναγιώτης Σταυρινίδης

Φωτογραφία της ημέρας

paraliilaaa

Ολα με στιλ. Μόνο στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην Ντοβίλ, θα μπορούσαν να υπάρχουν τέτοιες ομπρέλες με τον εκπληκτικό συνδυασμό χρωμάτων. REUTERS/Kevin Coombs

Ήξερες ότι...

Η μαζική παραγωγή ρολογιών ξεκίνησε στις Η.Π.Α. το 1860. Σήμερα, η παγκόσμια παραγωγή ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ρολόγια ετησίως.

Σήμερα


Τετάρτη
24
Ιουλίου
2019

Γιορτάζουν : Χριστίνα, Χριστιάνα, Κριστιάνα, Χρίστα, Κρίστα, Χρίστη, Κρίστη, Αθηναγόρας

1567
Η Μαρία Στιούαρτ, βασίλισσα της Σκωτίας, εξαναγκάζεται σε παραίτηση από το θρόνο προς όφελος του μόλις ενός έτους γιου της, Ιάκωβου, ο οποίος θα στεφθεί βασιλιάς.
1923
Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία χαράχθηκαν στα σημερινά τους όρια. Με το άρθρο 20 της Συνθήκης της Λοζάνης η Τουρκία αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτείται από κάθε δικαίωμα σ αυτή.
1974
Άφιξη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αθήνα με το αεριωθούμενο αεροπλάνο της γαλλικής προεδρίας το οποίο έθεσε στη διάθεση του ο γάλλος πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ Εσταίν, στενός προσωπικός του φίλος. Η άφιξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή σήμανε και το τέλος της 7ετούς στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy