Αρχιεπίσκοπε μου, σπλατς! Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

leotommypool

Λέω κι εγώ, που χάθηκε αυτό το παιδί;

Εκεί που είχε άποψη για όλα, εδώ και μερικές ημέρες που έχει αναποδογυριστεί το Κυπριακό Σύμπαν αυτός τηρεί σιγήν ιχθύος. Μα να έρχονται τα ύστερα του κόσμου και αυτός τίποτα;

Ανησύχησα.

Μέχρι που έσκασε σαν βόμβα. Υδροβόμβα για να ακριβολογούμε. Διότι κατασκεύασε λέει πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής για να μπορεί να επιδίδεται σε υδροθεραπεία. 

Πλατσουρίζει.

Πες το κι εσύ όμως Χρυσόστομε. Να μην σε ψάχνουμε. Αμαρτία εξομολογημένη ζήλεψα. Πισίνα στο κέντρο της παλιάς Λευκωσίας. Και μάλιστα ontheroof. Και με τι θέα! Εγώ πάντα το έλεγα. Θεός είσαι λεβέντη μου, Θεός!  

Απορίες.

Κι αμέσως μετά, μου γεννήθηκαν ένα σωρό απορίες.

Μαγιό. Βγαίνουν τα Ιερά Άμφια σε μαγιό; Ας πούμε σε μαύρο μέχρι το γόνατο, χρυσό σεμνό ολόσωμο, μνημοσυνί (ναι ντε, αυτό το μωβ της κηδείας) σε speedo και πάει λέγοντας; Μήπως βγαίνουν και σε στολισμένα; Εσείς δηλαδή οι Δεσποτάδες έχετε πιο luxury μαγιό σαν και τα άμφια σας;  

Θερμαινόμενη. Σε έχω για προνοητικό. Αλλιώς θα ήταν κρίμα. Στα σίγουρα το έχω. Να είναι χειμώνας, βράδυ και να κολυμπάς αγναντεύοντας τη Λευκωσία. Νόμιζε Αρχιεπίσκοπε και ο Jean Nouvel ότι θα μας μπει στο μάτι όταν έφτιαχνε εκεί στην Πλατεία Ελευθερίας το Λευκό Πύργο με τις πεζουνότρυπες. Κοντράρει τώρα;

Μπαράκι; Έλα τώρα. Τρέλανε με. Από τότε που το Kennedy Hotel εκεί στην Πλατεία Σολωμού είχε πισίνα στην οροφή έχει να δει η Πρωτεύουσα poolbarμε θέα. Να θυμηθούμε τα νιάτα μας. Σκέψου μόνο για τι businessμιλάμε. Να κάνουμε εκεί events, βαφτίσεις. Θα το πλασάρουμε μάλιστα και με theme. Θα σερβίρουμε Holy Mojito,  Caipirinha Spirit, Trinity Rock, θα έχουμε showμε περπάτημα στο νερό και τους κλείσαμε όλους. Zoo eat our dust.   

Θα χρειαστούμε όμως κι ένα πιασάρικο όνομα Αρχιεπίσκοπε μου. Έχουν οι πισίνες Προστάτη Άγιο; Αν όχι να σκεφτούμε κάτι άλλο. Tommy’s Pool; Holy Pool μήπως; Μπα. Να σε πω; Από εκεί φαίνεται και η κατεχόμενη Λευκωσία έτσι; Άρα θα μπορούσαμε τιμής ένεκεν και στο χορηγό της πισίνας να την πούμε Trahonas Pool. Μια χαρά μου ακούγεται. Μην πάει τζάμπα και η επιδρομή στο παγκάρι.

Κράτηση please.

Κι αφού Αρχιεπίσκοπε μου όλη η περιουσία της εκκλησίας ανήκει στο λαό (όπως και τα χωράφια που είχες τάξει για να καλλιεργούμε τα πωρικά μας)  κράτα μου μια σεζ λογκ με θέα την Αγιά Σοφιά για την ερχόμενη Κυριακή. Μετά τη λειτουργία πάντα. Και καλά μας μπάνια. Σπλατς. 

Υστερόγραφο.

Έχε λίγη έγνοια. Διότι τώρα που μαθεύτηκε και οι μισοί Λευκωσίατες είναι άλουτοι τους βλέπω να σου κατεβαίνουν με τα κουβαδάκια τους. 

Κατά τα άλλα, με πρόλαβε ο Demetriou. Ναι καλέ μου, αυτός ο αμαρτωλός που μόλις του στείλω άρθρο για σένα παθαίνει σαν μωρό παιδί που ανοίγει το κιντερ έκπληξη. Ιδού λοιπόν τι έγραψε:

«Ας είμαστε λογικοί. Παρά να τον δούμε με ανάλαφρο παρεό με πάνω tribal σχέδιο τον δικέφαλο και να σουλατσάρει στο Fig Tree, καλύτερα ττελιασμένος prive στην Αρχιεπισκοπή.#HolyPool»

Καλύφτηκα. 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Στρατιωτικά άλογα αφηνιάζουν ματωμένα στο κέντρο της πόλης αφού ξέφυγαν κατά τη διάρκεια πρωινής άσκησης. Ένας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε: «Αρκετά μέλη προσωπικού και άλογα έχουν τραυματιστεί και λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη». Jordan Pettitt/PA

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Σήμερα


Πέμπτη
25
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

Γιορτάζουν : Νίκη

1684
Απονέμεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση της δαχτυλήθρας.
1850
Ο βαρόνος Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια προκειμένου να μεταδώσει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Απαρχή του Πρακτορείου Ειδήσεων Ρόιτερ
1901
Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πολιτεία που καθιερώνει διά νόμου τις πινακίδες αδείας στα αυτοκίνητα.
1942
Στη χειρότερη τραγωδία σε ορυχείο, 1.549 εργάτες σκοτώνονται από έκρηξη στη Μαντζουρία της Κίνας

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy