Το φιλέτο της Άντρης. Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

ant3493920004

Ντροπή τους!

Κακεντρέχειες.

Σωστά τα λες Αρχιμεσιτικότατε μου.

Που είναι το μεμπτό;

Με μια καθόλα νόμιμη πράξη πούλησες σε μια εξαιρετική τιμούλα ένα εξαιρετικό φιλετάκι στην κύρια Άντρη μας δίπλα στο σπίτι της άτοκα και μισοτιμής! Άλλωστε τα έχεις δουλέψει, δικά σου είναι! Και αμέσως όλοι οι κακεντρεχείς έτρεξαν να πλήξουν τον Πρόεδρο μας.

Τα πράγματα είναι λοιπόν απλά. Το φιλετάκι των 1739 τμ αγοράστηκε με προκαταβολή 40000 ευρώ cash τα οποία η κυρία Άντρη μας φύλαγε καθημερινά στο μαουλούτζιν της. Τρακόσια ευρώ κάθε μέρα, έξω τα καθημερινά της έξοδα περίσσεψε η προκαταβολή. Τα υπόλοιπα σε άτοκες δόσεις! Ότι μπορεί να κάνει δηλαδή κι ο καθένας από εμάς.

Κοιτάξτε όμως διαβολική σύμπτωση! Το νέο φιλετάκι συνορεύει όλως τυχαίως με το παλιό φιλετάκι το οποίο αγοράστηκε το 2002 (αλήθεια από ποιον;) μόλις 100 χιλιάδες. Που με 100 χιλιάδες δεν αγόραζες το 2002, οικόπεδο στα Τριβίλλουρα. Φοβερό! Είναι όμως κάποιοι άνθρωποι που είναι πραγματικά τυχεροί. Ευκαιριούλα τότε για τον Πρόεδρο μας, ευκαιρία και το νέο φιλέτο, ευκαιριούλες και για τον συμπέθερο μία ημέρα πριν το κούρεμα! Αλλοίμονο σε μας τους άτυχους!

Πάντως ένα οικοπεδάκι είναι πάντα χρήσιμο. Μπορεί να θέλει η κυρία Άντρη να μεγαλώσει λίγο την πέρκολα. Μόνο οι διορισμένοι στο Προεδρικό να έρθουν για καφέ, ίσα που θα τους χωρέσει. Χρειάζεται άλλωστε κι ο Λήο ένα σπιτάκι όταν έρχεται διακοπές στη Λεμεσό. Πάντως με τέτοιο μέγεθος κυρία Άντρη μου, χωράει να φτιάξετε και ένα γήπεδο για cross-fit. Να εκτονώνεται ο Πρόεδρος μας όταν είναι εξοργισμένος. Και δεν είναι και λίγες οι φορές!

Εναλλακτικά κυρία Άντρη μπορεί να χτιστεί και μια  διπλοκατοικία για τις θυγατέρες. Κλασσικό και Κυπριακό. Παίρνεις το διπλανό οικόπεδο, χτίζεις μια διπλοκατοικία. Στο μεσότοιχο ανοίγεις το γνωστό καντζελλούδιν. Βολεύει να έρχονται τα εγγόνια χωρίς να βγαίνουν στο δρόμο αλλά και για να πηγαίνει η «μαυρού». Μην πάθετε δηλαδή σαν τον «Χριστόφκια τζιαι τις κόρες του» που αναγκάστηκαν να χτίσουν πάνω από τον παπά τους.  Αλλά Αρχιεπίσκοπε μου αυτά τότε ΔΕΝ ήταν κακεντρέχειες έτσι;

Μήπως είναι για να καλλιεργήσεις κανένα πωρικόν Πρόεδρε; Είναι πολλά ωραίο πράγμα πάντως. Να έχεις το αγγούρι σου, την ντομάτα σου, το ρεπάνι σου μέσα στην αυλή. Θέλεις μαρούλι, βγαίνει έξω το κόβεις. Κάποτε ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «η περιουσία της εκκλησίας είναι στη διάθεση του λαού για να την καλλιεργήσει». Μα το Λήο, δεν είχα καταλάβει ότι αυτό ήταν που εννοούσε ο Αθεόφοβος!    

Για να μην σε αδικούμε όμως Πρόεδρε, μήπως το αγόρασες για κοινωνική πολιτική; Είσαι και ψυχοπονιάρης! Θα μας βάλεις εκεί καμπόσα container με θέα τη θάλασσα και θα μας τα ενοικιάζεις σε εξαιρετική τιμούλα όταν θα έρχεται η τράπεζα να μας παίρνει το σπίτι! Και κοινωνική και στεγαστική η πολιτική λοιπόν! Πάντως δεν θέλουμε πολυτέλειες έτσι; Καμαρούλα μια σταλιά, δύο επί τρία!

Πάντως κυρία Άντρη μου σε περίπτωση που προς το παρόν θα μείνει άδειο προτείνω να το μετατρέψεις σε Κυριακάτικο παζαράκι. Μην πάει ο νους σου σε κανέναν χωρκάτικο παζάρι. Θα είναι πολύ σικ. Είναι και η γειτονιά τέτοια. Θα μαζεύονται οι σοσιαλιτέ της χώρας και θα εκθέτουν προς πώληση τις Yves Saint Laurent κλατς μπαγκ τους και όλα τα ψηλοτάκουνα του Λουμπουτάν! Εννοείται φυσικά όπως πάντα ότι όλα τα έσοδα θα είναι για φιλανθρωπικό σκοπό!

Υστερόγραφο

Ο Πρόεδρος και η κυρία Άντρη μας για τα επόμενα 6 χρόνια δεν θα πληρώσουν ούτε γρόσι σε τόκο για το φιλετάκι τους. Με βάση κάτι πρόχειρους υπολογισμούς για τα επόμενα 6 χρόνια θα πληρώσω 100000 ευρώ και βάλε σε τόκους στεγαστικού. Σωστά λοιπόν τα είπες Αρχιεπίσκοπε μου. Ντροπή τους! Κι εσένα!   

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

metrotrheatro

25 σκηνές. Το «Θέατρο κατεβαίνει στο Μετρό» αποφάσισε το Center Meyerhold και οι ηθοποιοί, χορευτές και τραγουδιστές του στήσαν τις σκηνές τους σε 25 σταθμούς της Ρωσικής πρωτεύουσας. EPA/YURI KOCHETKOV

Ήξερες ότι...

Τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από αστραπή.

Σήμερα


Πέμπτη
20
Ιουνίου
2019
Παγκόσμια ημέρα για τους Πρόσφυγες

Γιορτάζουν : Κανένας

1214
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκτά καταστατικό χάρτη.
1605
Ο πρώτος Ψευδοδημήτριος εισέρχεται θριαμβευτικά στη Μόσχα.
1840
Ο Σάμουελ Μορς κερδίζει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον τηλέγραφο.
1938
Δημιουργείται η Σημαία της Αργεντινής.
1978
Στις 23:05 σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών Ρίχτερ συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 35 χλμ. Α-ΒΑ της Θεσσαλονίκης, στο χωριό Προφήτης στη λίμνη Βόλβη. Είχε διάρκεια 15 δευτερόλεπτα και προκάλεσε πολλές ζημιές στην πόλη με αποκορύφωμα την κατάρρευση της οικοδομής στην Πλατεία Ιπποδρομίου. Ο σεισμός άφησε πίσω του 40 περίπου νεκρούς και μια φοβισμένη πόλη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy