P1240918 001Ο κ. Κυριάκος Παρπούνας σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου πήρε πτυχίο Μπάτσελορ με διάκριση στον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής και Μάστερ στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έτρεφε πάντοτε μεγάλο ενδιαφέρον για περιβαλλοντικά θέματα και έτσι κατά την διάρκεια των σπουδών του επικεντρώθηκε στη Μηχανική Περιβάλλοντος. Εργάστηκε σε διάφορα διευθυντικά πόστα στις βιομηχανίες κατασκευών και διαχείρισης αποβλήτων  και στις αρχές του 2005 (Μάϊο 2005), επιλέγηκε για να διευθύνει την Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd, το μόνο συλλογικό σύστημα διαχείρισης συσκευασιών και αποβλήτων συσκευασιών στην Κύπρο. Κάτω από την διεύθυνση του το σύστημα αδειοδοτήθηκε τον Αύγουστο του 2006 και άρχισε τη λειτουργία του μέχρι το τέλος του 2006. Μέχρι σήμερα το σύστημα καλύπτει 27 Δήμους και 50 Κοινότητες σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο. Το Σύστημα θα καλύπτει πλέον το 85% του πληθυσμού. Παράλληλα, το Σύστημα αναπτύχθηκε και ενώ άρχισε με τη συνεργασία 30 εταιρειών το 2005, σήμερα εκπροσωπεί 950 περίπου εταιρείες.

 

Η Green Dot Κύπρου επίσης διαχειρίζεται το μόνο συλλογικό σύστημα για τη διαχείριση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (WEEE Electrocyclosis Cyprus Ltd), στην Κύπρο και το μόνο συλλογικό σύστημα για τις οικιακού τύπου μπαταρίες (AFIS Cyprus Ltd). Ο κ. Παρπούνας διευθύνει και τα τρία συλλογικά Συστήματα Διαχείρισης.

 

Ο κ. Παρπούνας είναι από το 2002 Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο των Λατσιών.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Πέμπτη
18
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Γιορτάζουν : Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα

1906
Σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών Ρίχτερ καταστρέφει την πόλη του Σαν Φρανσίσκο.
1946
Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.
1954
Ο Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ καταλαμβάνει την εξουσία στην Αίγυπτο
1980
Ιδρύεται η Δημοκρατία της Ζιμπάμπουε.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy