P1240918 001Ο κ. Κυριάκος Παρπούνας σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου πήρε πτυχίο Μπάτσελορ με διάκριση στον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής και Μάστερ στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έτρεφε πάντοτε μεγάλο ενδιαφέρον για περιβαλλοντικά θέματα και έτσι κατά την διάρκεια των σπουδών του επικεντρώθηκε στη Μηχανική Περιβάλλοντος. Εργάστηκε σε διάφορα διευθυντικά πόστα στις βιομηχανίες κατασκευών και διαχείρισης αποβλήτων  και στις αρχές του 2005 (Μάϊο 2005), επιλέγηκε για να διευθύνει την Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd, το μόνο συλλογικό σύστημα διαχείρισης συσκευασιών και αποβλήτων συσκευασιών στην Κύπρο. Κάτω από την διεύθυνση του το σύστημα αδειοδοτήθηκε τον Αύγουστο του 2006 και άρχισε τη λειτουργία του μέχρι το τέλος του 2006. Μέχρι σήμερα το σύστημα καλύπτει 27 Δήμους και 50 Κοινότητες σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο. Το Σύστημα θα καλύπτει πλέον το 85% του πληθυσμού. Παράλληλα, το Σύστημα αναπτύχθηκε και ενώ άρχισε με τη συνεργασία 30 εταιρειών το 2005, σήμερα εκπροσωπεί 950 περίπου εταιρείες.

 

Η Green Dot Κύπρου επίσης διαχειρίζεται το μόνο συλλογικό σύστημα για τη διαχείριση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (WEEE Electrocyclosis Cyprus Ltd), στην Κύπρο και το μόνο συλλογικό σύστημα για τις οικιακού τύπου μπαταρίες (AFIS Cyprus Ltd). Ο κ. Παρπούνας διευθύνει και τα τρία συλλογικά Συστήματα Διαχείρισης.

 

Ο κ. Παρπούνας είναι από το 2002 Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο των Λατσιών.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy