GuruPolitico: Παρετάτε μας!


Fam 6.original

 

GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Παρετάτε μας!

Αρέσκει μου που κάθε Αύγουστο θυμούνται ούλοι την Αμμόχωστο. «Χώμα που περπάτησα, γή που νοσταλγώ» ο ένας, «κάμε ακόμη λίγο υπομονή Βασιλεύουσα» ο άλλος, «όρκους επιστροφής» ο τρίτος..

Εκείνο που κανένας απ´ όλους τούτους τους μεγαλόσχημους δεν τόλμησε ακόμη να μας πει είναι, γιατί άφησαν και πήγαν χαμένες τόσες ευκαιρίες για επιστροφή της Αμμοχώστου. Τζιαί μεν μου πείτε ότι δεν είχαμε ευκαιρίες, διότι θα με πιάσει ο πέλλαρος. Είχαμε κύριοι! Όχι μια, αλλά, όπως έγραψε ο κ. Χριστάκης Νικήτα που τις εμέτρησε, είχαμε εφτά ευκαιρίες για να πάμε πίσω - από το 1978 που οι Τούρκοι εδίουσαν μας την προκειμένου να σταματήσει το εμπάργκο όπλων που τους επέβαλαν προσωρινά οι Αμερικανοί, μέχρι και το 2004 με το σχέδιο Ανάν. Εφτά ευκαιρίες, αλλά εμείς κολλήσαμε πάνω στα ηρωικά ΟΧΙ! 

Κάθε φορά που κάποιος μεσολαβητής έριχνε στο τραπέζι κάποια ιδέα για την πόλη του Ευαγόρα, οι σοφοί μας ηγέτες από την Ακροδεξιά μέχρι και την Αριστερά - ούλοι έχουν βρεμένη τη φωλιά τους - επέφταν πάνω του σαν τους γύπες να τον φάνε. Πάντα και παντού εβλέπασιν μηχανορραφίες των ξένων, τουρκικό δάκτυλο και κάμποσες άλλες ψευτο-δικαιολογίες. 

Και τι κατάφεραν; Αφήκαν την πόλη να ερημώσει τζιαι να τουρτζιέψει. Και τώρα χύνουν…κροκοδείλια δάκρυα και φωνάζουν κούφια συνθήματα. Υποκριτές τζιαι φαρισσαίοι πολιτικοί!

Γι αυτό λαλώ σας, να φύει ο Αύγουστος πέρκιμον τζιαι γλιτώσουμε - για λίο - που λόου τους…

Μέρκελ

 



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μπάχα Καλιφόρνια, Μεξικό: Μέλος του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ εργάζεται στην ενίσχυση του συνοριακού τείχους στο El Nido de las Aguilas, στην ανατολική Τιχουάνα, όπως φαίνεται από τη μεξικανική πλευρά των συνόρων Μεξικού-ΗΠΑ. Guillermo Arias/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το γάλα της γαϊδάρας είναι σχεδόν ίδιο με το ανθρώπινο μητρικό γάλα.

Σήμερα


Κυριακή
9
Μαρτίου
2025

Γιορτάζουν : Αέτιος, Αετός, Αέτης, Βιβιανός, Βιβιάνα, Ηλιανός, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ιλιάς Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Σαράντης, Σαράντος, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμαράγδα, Σμάραγδος, Σμαραγδένια, Σμαραγδή, Σμαράγδω, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας

1956
Εξορίζεται στις Σεϋχέλες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ
1959
Η κούκλα Μπάρμπι εμφανίζεται για πρώτη φορά στα αμερικανικά καταστήματα.
1993
Στη Γερμανία, πάνω από το 50% των κατοίκων θεωρεί την άνοδο του νεοναζισμού ως το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση.
1995
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανακοινώνει την παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, 57 μέρες πριν από τη λήξη της θητείας του, συνεπής προς τη δήλωσή του για επιτάχυνση των διαδικασιών εκλογής του διαδόχου του.
2009
Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας επιχείρησε βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της Citibank στην οδό Καποδιστρίου στη Νέα Ιωνία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy