GuruPolitico: To φαινόμενο «Φειδίας»


feidias-panagiotou.jpg

GuruPolitico.

 

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

 

To φαινόμενο «Φειδίας»

Βεβαίως και δεν τρελαθήκαμε. Βεβαίως και αντιλαμβανόμαστε ότι ο Φειδίας δεν πληροί έστω και τις ελάχιστες προϋποθέσεις για να εκπροσωπεί τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ε, τότε πως εξηγείται η ψηλή του δημοφιλία; Πως γίνεται ένα παιδί που αγνοεί ακόμη και τα βασικά και από πολιτική κάνει μεσάνυχτα, να παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά ψηλότερα από τα μισά τουλάχιστον πολιτικά σχήματα του τόπου;

Η απάντηση βρίσκεται στις ακόλουθες τέσσερις λέξεις: Απογοήτευση, διαμαρτυρία, απαξίωση και απολιτικοποίηση.

Απογοήτευση, για να μην πω θυμός, για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας - διαφθορά, διαπλοκή, ευνοιοκρατία, φτωχοποίηση, κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα.

Διαμαρτυρία για τον αναποτελεσματικό, προκλητικό τρόπο που οι κάθε λογής κρατούντες τοποθετούνται και χειρίζονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Απαξίωση του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, απαξίωση των θεσμών, των πολιτικών και της πολιτικής.

Απολιτικοποίηση. Από τη στιγμή που οι πολιτικοί και η πολιτική απέτυχαν παταγωδώς, γιατί κάποιος ν’ ασχολείται μαζί τους; Γιατί θα πρέπει να είμαστε μέρος ενός συστήματος που δεν προσφέρει λύσεις; Όλα αυτά μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Γι’ αυτό αφήστε μας ήσυχους στη μοναξιά και στην τρέλα μας.

Κοντολογίς ο Φειδίας δημοσκοπικά προσωποποιεί αυτό που ονομάζουμε αποχή. Συνειδητή ή μή. Επίσης, ένα μέρος των δυνητικών ψηφοφόρων του θεωρεί ότι με την επιλογή του διαδηλώνει την αντισυστημική του συμπεριφορά.

Επί της ουσίας, ο γνωστός YouTuber αποτελεί μια αναγνωρίσιμη καρικατούρα που αντανακλά την κατάντια των πολιτικών μας δρώμενων.

Ω.

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ταϊτή, Γαλλική Πολυνησία: Ο Αμερικανός σέρφερ John John Florence κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στο Teahupo’o ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Ben Thouard/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Μετά την περίφημη εισβολή των Η.Π.Α. στη Γρενάδα, τον Οκτώβριο του 1983, ο αμερικανικός στρατός έκανε 9.000 παρασημοφορήσεις. Αν και στην απόβαση συμμετείχαν μόνο 7.000 άνδρες...

Σήμερα


Παρασκευή
26
Ιουλίου
2024

Γιορτάζουν : Ερμόλαος, Ερμολία, Λία, Έρση, Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βούλα, Παρασκευάς, Πάρης, Πάρις, Βίβιαν, Βιβή, Βέτη, Βέττη, Παρασκευούλα, Ωραιοζήλη, Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια

1469
Πόλεμος των Ρόδων: Διεξάχεται η Μάχη του Έντζκοτ Μουρ ανάμεσα στον Οίκο των Λάνκαστερ και στον Οίκο της Υόρκης.
1822
Μάχη στα Δερβενάκια, κατά την οποία οι μικρές επαναστατικές δυνάμεις υπό το Θ. Κολοκοτρώνη διαλύουν τη Στρατιά του Δράμαλη, τρέποντας τα υπολείμματά της σε άτακτη φυγή.
1876
Αρχίζει η ανασκαφή των Μυκηνών από τον Schliemann.
1953
Το Τάγμα ΕΚΣΕ στην Κορέα αποκρούει ισχυρή κινεζική επίθεση στην τοποθεσία Πικέιομγ Νιόγκ.
1956
Αίγυπτος: Ο Νάσερ εθνικοποιεί την Διώρυγα του Σουέζ.
1974
Οι Τούρκοι, παρά την ανακωχή που υπογράφηκε, συνεχίζουν την ενίσχυση των δυνάμεών τους στην Κύπρο, μέσω του λιμένα της Κερύνειας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy