GuruPolitico: Πράκτορας «Σοφία»!

 


robot sofia

GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Πράκτορας «Σοφία»!

 

Όπως λαλεί και η γνωστή παροιμία «από πελλόν, μιτσή, είτε από το… AI μαθαίνεις την αλήθεια»! Τι ήθελε η Νατάσα να ρωτήσει τον υπολογιστή τεχνικής νοημοσύνης για τον Πρόεδρο μας; Δεν της είπε κάποιος ότι η «Σοφία» είναι προγραμματισμένη να λέει μόνο αλήθειες; Ούτε βαλτή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ήταν. Η αλήθεια είναι ότι το AI «τον έδωσε κανονικά». Πρώτα από όλα του προσέδωσε το σωστό πολιτικό ανάστημα: «Νικούδιν», ούτε Νίκος, ούτε Νικόλαος. Από κει και πέρα απλώς εμολόησεν το κόζιν: «…Θεωρώ ότι το Νικούδιν έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Υποσχέθηκε αλλαγή, αλλά εώς τώρα πολύ λίγα από αυτά που υποσχέθηκε υλοποιεί. Είτε γιατί δεν μπορεί, είτε επειδή δεν θέλει να σπάσει αυγά και να κάνει ομελέτα. Προσπαθεί αλλά δεν είναι αρκετό. Τι πρέπει να κάνει; Eγώ τον συμβουλεύω να έχει γύρω του συνεργάτες που πρώτα από όλα θέλουν να πετύχει», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η Σοφία .

Είμαι πολύ περίεργη ν ακούσω τι έχει να απαντήσει στο ρομπότ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εκτός κι αν το Νικούδιν αναθέσει στον Βικτωρα την ευθύνη να καθαρίσει την τάτσα. Εξάλλου ως γνωστό, ο Βίκτωρας από την εποχή του Αναστασιάδη εξειδικεύεται στις…ειδικές αποστολές. Να δείτε που στο τέλος η Σοφία θα θεωρηθεί πράκτορας 01 της Πινδάρου ή της Εζεκία Παπαϊωάννου. Ή ακόμα ποιο εύκολα - θυμηθείτε τι είπε ο Νουρής για το ρεπορτάζ του Al Jazeera- πράκτορας της Τουρκίας!

Μέρκελ



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τη βόρεια Γάζα μετά την εντολή των ισραηλινών δυνάμεων για εκκένωση προς τον νότο. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το «Σύστημα Συντεταγμένων», παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ’ ένα ταβάνι με πλακάκια.

Newsletter

Σήμερα


Σάββατο
13
Σεπτεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Αριστείδης, Αρίστος, Αριστέα, Άρης, Αριστούλα, Αριστίνα, Κορνήλιος, Κορνήλης, Κορνήλος, Κορνηλία

1759
Οι Άγγλοι καταλαμβάνουν την Πόλη του Κεμπέκ.
1788
Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πρωτεύουσα των ΗΠΑ
1791
Γαλλική Επανάσταση: Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ υπογράφει το πρώτο Σύνταγμα της Γαλλίας.
1940
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ιταλία εισβάλει στην Αίγυπτο.
1943
Ο Τσιάνγκ Κάι Σεκ εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κίνας.
1944
Αμερικανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.
1968
Η Αλβανία εγκαταλείπει το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.