GuruPolitico: Ξέφραγο αμπέλι…


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

 

Ξέφραγο αμπέλι…

Μήπως κάποτε ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να μας εξηγήσει ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι λόγοι δημόσιου συμφέροντος που δεν του επιτρέπουν να δημοσιοποιήσει το πόρισμα Στεφάνου για το κατασκοπευτικό βαν; Μήπως κατ’  εντολή κάποιων μεγαλόσχημων τα λογισμικά των Ισραηλινών παρακολουθούσαν πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης όπως έγινε πχ στην Ελλάδα; Μήπως στο στόχαστρο βρέθηκαν δημοσιογράφοι, οικονομικοί παράγοντες, διπλωμάτες ή ακόμη και απλοί πολίτες όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες; 

Η έκθεση της επιτροπής PEGA αφήνει φοβερά εκτεθειμένη τη χώρα μας αφού μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει την Κύπρο ξέφραγο αμπέλι για ξένα κατασκοπευτικά δίκτυα και εξαγωγικό κόμβο για κατασκοπευτικά λογισμικά  ακόμη και σε καταπιεστικά καθεστώτα! Τελικά τα περί φαντασμάτων που με αυστηρό και ενοχλημένο δήθεν ύφος μας αράδιαζε ο τέως Πρόεδρος, αποδεικνύονται εφιάλτης!

Για άλλη μια φορά η Κύπρος κάθεται στο σκαμνί. Ο μόνος τρόπος για ν’ αποκαταστήσει το καλό της όνομα είναι η λήψη συγκεκριμένων μέτρων - νομοθετικών ή άλλων -  και βεβαίως η δημοσιοποίηση του πορίσματος Στεφάνου, όπως εξάλλου μας ζητά και το Ευρωκοινοβούλιο. Οι κινήσεις αυτές σε μια δημοκρατική χώρα θεωρούνται εκ των ουκ άνευ. Εκτός βέβαια κι αν η Κύπρος δεν είναι τόσο δημοκρατική, όσο θέλουν να την παρουσιάζουν οι κυβερνώντες. Ε;

Εκπαιδευτικός 

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Με χάντρες μία μία είναι φτιαγμένος ο Γκανές με το κεφάλι ελέφαντα.Δέκα ημέρες τον γιορτάζουν σε όλη την Ινδία. Αφορμή τα γενέθλιά του όπου είδωλά του κατασκευάζονται λίγο πριν βυθιστούν μαζί με τους πιστούς στο νερό.EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Ήξερες ότι...

Τα εξειδικευμένα μαγαζιά προφυλακτικών εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Άμστερνταμ, το 1700. Μέχρι τα μέσα του αιώνα η μόδα είχε μεταφερθεί στο Λονδίνο, όπου τα πολυτερέστερα καταστήματα πουλούσαν αρωματισμένα προφυλακτικά, σχηματισμένα πάνω σε γυάλινα καλούπια.

Σήμερα


Σάββατο
30
Σεπτεμβρίου
2023
Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης

Γιορτάζουν : Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

1867
Τα νησιά Μίντγουεϊ γίνονται επίσημα αμερικανικό έδαφος.
1877
Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
1938
Οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Γαλλίας, Νέβιλ Τσάμπερλεϊν και Εντουάρ Νταλαντιέ αντίστοιχα, υπογράφουν με τον Χίτλερ τη Συμφωνία του Μονάχου.
1951
Αδιέξοδο δημιουργείται από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, αφού δεν επιτρέπουν σε κανένα κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
1954
Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ καταλήγουν σε συμφωνία για τον επανεξοπλισμό και την είσοδο της Δυτικής Γερμανίας στη συμμαχία.
1961
Στρατιωτική εξέγερση πετυχαίνει τη διάλυση της ένωσης της Συρίας με την Αίγυπτο.
1965
Ταραχές ξεσπούν στην Ινδονησία, με περισσότερο από 1.000.000 νεκρούς, έπειτα από αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος από υποστηρικτές του Κομμουνιστικού κόμματος.
1993
Στη δυτική Ινδία, πάνω από 6.000 είναι οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που διαρκεί πέντε λεπτά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy