GuruPolitico: Περί συνθημάτων και πράξης…


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

 

Περί συνθημάτων και πράξης…

Θυμάστε το σύνθημα που φώναζαν οι γονείς και οι παππούδες μας; «Έξω όλοι οι στρατοί, ανεξάρτητο νησί»! Τελικά όχι μόνον δεν έφυγε κανένας στρατός, αλλά μάλλον με τις πολιτικές μας τους αυξήσαμε και τους ενισχύσαμε. Όσο δε αφορά το ανεξάρτητο της χώρας μας, αυτό μόνο σαν ανέκδοτο μπορούμε να το λέμε πλέον!

Και εξηγούμαι: 

Με τα συνεχή «ΟΧΙ» και τα «μη ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα», ο τουρκικός στρατός όχι μόνο μας έμεινε «αγγονί», αλλά στον μισό αιώνα που βρίσκεται εδώ, έκαμε ρίζες βαθιά μέσα στα κατεχόμενα εδάφη μας. 

Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατοχής, η διατήρηση της Εθνικής Φρουράς θεωρείται αναγκαία και ειλικρινά διερωτώμαι για πόσα χρόνια ακόμη τα γιούθκια μας θα πρέπει να «χάνουν» δύο από τα πιο όμορφα και παραγωγικά χρόνια της ζωής τους «φυλάγοντας Θερμοπύλες». (Θυμάστε το περίφημο «ώσπου να έρθει η σειρά σου να πας στρατό το κυπριακό θα είναι λυμένο»;)… Εννοείται βέβαια ότι όσο το κυπριακό δεν λύνεται και ο τουρκικός στρατός δεν φεύγει, δεν φεύγουν ούτε τα ελληνικά στρατεύματα. 

Και να ήταν μόνο αυτά; Στις Βάσεις, τα αγγλικά και νατοϊκά στρατεύματα συνεχίζουν ν’ απολαμβάνουν τα «κυρίαρχα δικαιώματα τους», ενώ, ας είναι καλά ο τέως με τις συμμαχίες του, στη μεγαλόνησο κυκλοφορούν πλέον ανενόχλητα, κάνουν ασκήσεις, απλώνουν κατασκοπευτικά δίχτυα και γενικά κάνουν ό,τι θέλουν, στρατιωτικές μονάδες του Ισραηλινού στρατού…

Σε ό,τι δε αφορά το ανεξάρτητο και κυρίαρχο της Κύπρου, ό,τι και να πω θα ‘ναι λίγο. Ανεξάρτητοι μόνο στα λόγια, διότι στην πράξη είμαστε εξαρτημένοι από χίλιες δυο πάντες. Από Τούρκους, Έλληνες, Άγγλους, Αμερικανούς, Εβραίους, Ευρωπαίους…

Συγκεκριμένα, έχουμε εξαρτήσεις από τα λεγόμενα εθνικά κέντρα: «μαμά Ελλάς σκέπασε κι εμάς», εμείς, «εδώ είναι Τουρκία» οι απ εκεί.

Εξαρτήσεις  πολιτικές: Το «ανήκουμε στη Δύση» δίνει στους Αμερικανούς το δικαίωμα να μας καθορίζουν ποιες χώρες είναι φιλικές και ποιες όχι, σε ποιους θα επιβάλουμε κυρώσεις και σε ποιους όχι, με ποιους θα κάνουμε μπίζνες και με ποιους όχι, σε ποιους θ ανοίγουμε και σε ποιους θα κλείνουμε τραπεζικούς λογαριασμούς, από ποιους θ αγοράζουμε και σε ποιους θα δίνουμε εξοπλισμό κοκ.  Και να μην ξεχνούμε ότι όντας μέλος της ΕΕ, το 80% των νομοθεσιών μας εκπορεύονται από τις Βρυξέλλες, ασχέτως βέβαια αν τις τηρούμε ή όχι.

Εξαρτήσεις…φιλικές: Εσχάτως μας προέκυψαν κι αυτές. Αναστασιάδης και Νετανιάχου έγιναν κολλητάρια και πλέον όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, όλο και κάποιος Ισραηλίτης σε παρακολουθεί. Ας είναι καλά τα μαύρα βαν και τα λογισμικά τους. 

Και εννοείται, πάνω από όλα, πώς μπορεί μια χώρα να δηλώνει ανεξάρτητη, όταν το 40% των εδαφών της είναι κατεχόμενο από μια άλλη χώρα, η οποία, όλως παραδόξως, είναι φίλη και σύμμαχος με τους.. δικούς μας φίλους και συμμάχους;

Γι αυτό σας λέω, ανεξάρτητη κι αποστρατικοποιημένη Κύπρος μόνο στα συνθήματα. Άντε και στα όνειρα μας…

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Qingyuan, Κίνα: Ένα νησί πλημμυρίζει μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια επαρχία Guangdong της Κίνας. Περισσότεροι από 100,000 άνθρωποι έχουν εκκενωθεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των θανατηφόρων πλημμυρών, με την κυβέρνηση να εκδίδει την υψηλότερης βαθμίδας προειδοποίηση για καταιγίδα στην πληγείσα περιοχή. AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους 185.000 χλμ. Τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.

Σήμερα


Τετάρτη
24
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα

Γιορτάζουν :Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλιος, Αχίλλιος, Αχίλειος, Αχίλλειος, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα, Ζέττα, Έλλη, Βέτα, Θαυμαστός, Θαυμαστή

1154 π.Χ.
Θεωρείται ότι οι Αχαιοί καταφέρνουν να μπουν στην Τροία μέσα στον Δούρειο Ίππο..
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος βρίσκει φρικτό θάνατο με ανασκολοπισμό από τους Οθωμανούς οι οποίοι τον είχαν συλλάβει την προηγουμένη στη Μάχη της Αλαμάνας.
1898
Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο στην Ισπανία.
1981
Κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής από την IBM.
2004
Το Σχέδιο Ανάν για λύση του Κυπριακού απορρίπτεται από τους Ελληνοκύπριους με 76%.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy