GuruPolitico: Κωλοτούμπες με κόστος…


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

 

Κωλοτούμπες με κόστος…

Χαρούμενοι παρουσιάζονται οι «σύμμαχοι» επειδή κατάφεραν να κάμψουν τις αντιρρήσεις του Ερτογάν για ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Για το αντίτιμο όμως, μούγγα…

Για το ότι από τη μια στιγμή στην άλλη έριξαν στον κάλαθο «θέσεις αρχής», ξεχνώντας διακηρύξεις και βαρύγδουπες δηλώσεις για προάσπιση, δήθεν, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών δικαιωμάτων των κατατρεγμένων λαών, δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη.

Ναι, για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ «τη νύμφη» θα την πληρώσουν και πάλι οι Κούρδοι και οι Τούρκοι αντικαθεστωτικοί, οι οποίοι με τη συναίνεση των φιλελεύθερων Ευρωπαίων βαφτίστηκαν «τρομοκράτες». Και αυτό σε πρώτη φάση. Διότι δεν ξέρουμε ακόμη τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες και ποια άλλα ανταλλάγματα εξασφάλισε ο Σουλτάνος για αλλαγή της στάσης του. Καθόλου παράξενο, σύντομα να γίνει γνωστό ότι ανάμεσα στις «παράπλευρες απώλειες» είναι και κάποιες άλλες «πάγιες θέσεις» των συμμάχων μας που αφορούν το κυπριακό πρόβλημα και γενικότερα τα συμφέροντα της δικής μας χώρας…

Πρόεδρε, όλα καλά; Φέτος που θα πάμε διακοπές;

Ζορό

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αστυνομία του νερού: Σε αγρούς και αυλές, σε κήπους και πλυντήρια αυτοκινήτων, οι Γάλλοι αστυνομικοί του περιβάλλοντος καραδοκούν για τους παραβάτες. Οχι αυτούς που φαντάζεστε, που μολύνουν, που βάζουν φωτιές, που χρησιμοποιούν χωρίς έλεγχο εντομοκτόνα. Οχι τουλάχιστον μόνο αυτούς, γιατί τον τελευταίο καιρό οι αστυνομικοί κάνουν αυστηρούς ελέγχους για την χρήση του νερού καταγγέλλοντας κάθε σπατάλη καθώς η Γαλλία βιώνει μια ιστορική περίοδο ξηρασίας. Η φωτό από καλλιέργειες στο Lesigny. REUTERS/Sarah Meyssonnier

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

Σήμερα


Παρασκευή
12
Αυγούστου
2022
Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1323
Υπογράφεται η Συνθήκη του Νέτεμποργκ ανάμεσα στη Σουηδία και τη ρωσική Δημοκρατία του Νόβγκοροντ, που διευθετεί τα μεταξύ τους σύνορα.
1898
Η διοίκηση της Δημοκρατίας της Χαβάης περνά στις ΗΠΑ.
1933
Στην Ελλάδα εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
1942
Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός Τόγιο γλιτώνει από δολοφονική απόπειρα εναντίον του.
1951
Στο Ανατολικό Βερολίνο, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νέοι διαδηλώνουν υπέρ της ειρήνης και του κομμουνισμού.
1953
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ προκαλεί το θάνατο 476 ατόμων σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο.
1964
Η Νότιος Αφρική αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω του (απαρτχάιντ). Ο αποκλεισμός θα λήξει το 1992 με την κατάρρευση του καθεστώτος.
1981
Η ΙΒΜ παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC) στην τιμή των 1.565 δολαρίων.
2004
Παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης), η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα έως τότε στον κόσμο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy