GuruPolitico: Μην μας θεωρείτε…βλάκες!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Μην μας θεωρείτε…βλάκες!

Μπορεί ως Κύπριοι να μην φημιζόμαστε για τον ψηλό δείκτη πολιτικής νοημοσύνης, όμως κορόιδα ακόμη δεν γίναμε. Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να σταλεί πρώτα και κύρια στους φιλόδοξους  μνηστήρες της προεδρίας του Κράτους.

Κάποιος λοιπόν από τους παραστεκάμενους ή παρακοιμώμενους θα πρέπει να θυμίσει στον κύριο Φούλη που τώρα χύνει δάκρυ χονδρό επί της ξανθής αμμουδιάς της Αμμοχώστου, ότι είναι η Κυβέρνηση της παράταξης του, η οποία προσπαθούσε να μας πείσει ότι η Τουρκία μπλοφάρει και ότι δεν σκόπευε να υλοποιήσει τις απειλές της για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης. Και δεν είναι μόνο ο τέως ΥΠΕΞ που διατύπωνε τη συγκεκριμένη θέση, αλλά και ο τότε Κυβερνητικός εκπρόσωπος, άρα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη στο σύνολο της. Αν η ηγεσία του ΔΗΣΥ είχε διαφορετική άποψη, όφειλε  να το πει ευθαρσώς, να υψώσει πολιτικό ανάστημα και να υποχρεώσει την Κυβέρνηση να λάβει προληπτικά μέτρα. Δεν το έκανε όμως. Άρα παρά να το παίζει σήμερα  συντετριμμένος και θυμωμένος, ο ηγέτης της Δεξιάς ας ψιθυρίσει έστω και εκ των υστέρων μια σεμνή «συγνώμη» πρωτίστως στους κατοίκους της Αμμοχώστου.

Βέβαια για να μην νομίσει κάποιος ότι «κάνω πλάτες» στον έτερο υποψήφιο της παράταξης, ξεκαθαρίζω ότι εκείνος που πρέπει να βγει δημόσια, ν αυτομαστιγωθεί και να φωνάξει ένα τεράστιο «mea culpa” είναι ο για χρόνια συνοδοιπόρος του Νίκαρου, το «χαμογελαστό» παιδί από την Γεροσκήπου! Κι όταν θα βγει, που εννοείται δεν θα βγει, ας μας πει και πώς τα κατάφερε η Τουρκία να βρει όχι ένα, αλλά πέντε γεωτρύπανα για εξόρυξη φυσικού αερίου. Όπως επίσης πού είναι τα αποτρεπτικά μέτρα και οι κυρώσεις που επέβαλαν στην Τουρκία οι εταίροι μας για τις παράνομες ενέργειες της στην Αμμόχωστο και στην ΑΟΖ μας…

Γι αυτό σας λέω φιλενάδες, λίγο χαζές μπορεί να είμαστε, όμως όχι και θεοπάλαβες…

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy