GuruPolitico: Βάλτε επιτέλους μια τελεία!

 


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Βάλτε επιτέλους μια τελεία!

«Αν ήταν γίδα θα είχε ήδη γεννήσει»!

Αυτό μου είπε σήμερα φανερά εκνευρισμένος ο μανάβης της γειτονιάς και προφανώς έχει δίκαιο. Τι το παρατραβάτε ρε παιδιά; Μια στέρεη προεκλογική συνεργασία σημαίνει συγκλίσεις στο κυπριακό (μπα), οικονομία (μπα, μπα), πολιτική φιλοσοφία ( μπα, μπα, μπα), όπως και σε μια σειρά από άλλα σοβαρά ζητήματα.

Νομίζω ότι ακόμα και με γυμνό μάτι φαίνεται ότι τέτοιες συγκλίσεις δεν υπάρχουν, τουλάχιστον για συνεργασία από τον πρώτο γύρο. Με το να επιμένετε, τρεις μήνες τώρα, «να τετραγωνίσετε τον κύκλο», το μόνο που καταφέρνετε είναι να αυτοεξευτελίζεστε.

Βάλτε λοιπόν μια τελεία και προχωρήστε ο κάθε ένας με τις επιλογές του και με τον υποψήφιο που σας εκφράζει περισσότερο. Φαίνεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης - όπως εξάλλου και της κυβερνητικής πτέρυγας - δεν μπορούν να έχουν κοινό υποψήφιο.

Ε και; Στο κάτω - κάτω, καιρός είναι να δοθεί η ευκαιρία στον ψηφοφόρο, για πρώτη ίσως φορά, ν’ αποφασίσει πραγματικά ελεύθερα σε ποιον θ’ αναθέσει την Προεδρία για την επόμενη πενταετία. Θέλει αλλαγή ή θέλει να δώσει μια τρίτη ευκαιρία στους σημερινούς κυβερνώντες. Απλά τα πράγματα!

Ζορό



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σεούλ, Νότια Κορέα: Ορειβάτες ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες ετοιμάζονται για αναρριχητική εκδήλωση στο όρος Bukhansan. Chung Sung-Jun/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το 1740 μία αγελάδα κρίθηκε ένοχη για μαγεία στη Γαλλία και εκτελέστηκε.

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
23
Δεκεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Νήφων

1783
Ο αρχιστράτηγος Τζορτζ Ουάσινγκτον παραιτείται από τον Ηπειρωτικό Στρατό των Η.Π.Α.
1975
Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς, 45 ετών, με τρεις σφαίρες σχεδόν εξ επαφής. Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 έξω από την οικία του Γουέλς στο Ψυχικό, μόλις είχε επιστρέψει με τη σύζυγό του και το παιδί του από τη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη Κιούμπιτς στο Χίλτον. Τυπικά είχε το τίτλο του α΄ γραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας. Ήταν το πρώτο χτύπημα της 17 Ν.
1979
Σοβιετικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.
1990
Η Σλοβενία ψηφίζει την απόσχισή της από την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.