GuruPolitico: «Κοντός ψαλμός αλληλούια»!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

«Κοντός ψαλμός αλληλούια»!

Τι εννοεί ο νεαρός βουλευτής όταν κάνει λόγο σε «ατυχής αναφορές»; Ότι του ξέφυγαν; Ότι άλλο ήθελε να πει κι άλλο του βγήκε; Ότι ήταν γλωσσικό ατόπημα; Ότι παρασύρθηκε;

Ας το ψάξουμε λιγάκι. Πρώτα απ´ όλα πολύ θα ήθελα να μάθω ποιος είναι ο βαθμός που αναγράφεται στο απολυτήριο του στο μάθημα των ελληνικών. Γιατί ρωτώ; Διότι η ορθογραφία του και μόνο θυμίζει….ΕΛΑΜ! Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε να κάνουμε με άλλον έναν πολιτικό μηχανικό με έμφαση στην….πολιτική επιστήμη.

Από κει και πέρα, όταν αποκαλεί 50 ασυνόδευτα παιδιά «όχλο» προδίδει τον τρόπο σκέψης του, τη φιλοσοφία, την ιδεολογία, τον «κάλλο» που έχει στον εγκέφαλο του. Αυτό δεν είναι ατυχής αναφορά, αλλά εξόφθαλμη ρατσιστική ρητορική μίσους! Πολύ δε περισσότερο που η ερώτηση που έθεσε στον Υπουργό δεν ήταν αυθόρμητη αντίδραση, αλλά ήταν από γραπτό κείμενο…. Εκτός αυτού, να θυμίσω ότι ναι μεν δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, ωστόσο στήριξε την απαίτηση των κατοίκων της Χλώρακας, οι οποίοι ζητούν να απομακρυνθούν οι αλλοδαποί από το χωριό τους… Άρα, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη διαχρονική πολιτική τοποθέτηση κι όχι με ένα ατόπημα της στιγμής.

Θα μου πείτε ανακάλεσε. Ε και; Δηλαδή μετά το άδειασμα που δέχθηκε από το κόμμα του, είχε άλλη επιλογή; Και τι είδους ανάκληση είναι αυτή τη στιγμή που ούτε μια «συγνώμη» δεν τόλμησε να ψελίσει;…Μπορεί να μην είμαι ειδική, ωστόσο είμαι σε θέση να καταλάβω πότε ένας πολιτικός είναι ειλικρινής και πότε όχι…

Για να μην πολυλογώ. Ο νεαρός βουλευτής δεν έχει πολλές επιλογές: Είτε παραιτείται και παραδίδει την έδρα στο κόμμα του, είτε παραμένει βουλευτής και εντάσσεται στην πολιτική ομάδα που τον εκφράζει. Από την άλλη, το ΑΚΕΛ: Είτε απαιτεί από τον βουλευτή του να παραιτηθεί και να πάει σπιτάκι του, είτε τον αποβάλλει από την κοινοβουλευτική του ομάδα και καθαρίζει.

Οποιεσδήποτε άλλες λύσεις είναι μεσοβέζικες ή απλώς «μιλλοσφοτζίσματα»!

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τορζόκ, Ρωσία: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται το 344ο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικών Πληρωμάτων Στρατιωτικής Αεροπορίας για την εκπαίδευση στη μάχη και την μετάβαση στην περιοχή του Τβερ. Mikhail Metzel/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.

Σήμερα


Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy