GuruPolitico: «Κοντός ψαλμός αλληλούια»!

 


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

«Κοντός ψαλμός αλληλούια»!

Τι εννοεί ο νεαρός βουλευτής όταν κάνει λόγο σε «ατυχής αναφορές»; Ότι του ξέφυγαν; Ότι άλλο ήθελε να πει κι άλλο του βγήκε; Ότι ήταν γλωσσικό ατόπημα; Ότι παρασύρθηκε;

Ας το ψάξουμε λιγάκι. Πρώτα απ´ όλα πολύ θα ήθελα να μάθω ποιος είναι ο βαθμός που αναγράφεται στο απολυτήριο του στο μάθημα των ελληνικών. Γιατί ρωτώ; Διότι η ορθογραφία του και μόνο θυμίζει….ΕΛΑΜ! Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε να κάνουμε με άλλον έναν πολιτικό μηχανικό με έμφαση στην….πολιτική επιστήμη.

Από κει και πέρα, όταν αποκαλεί 50 ασυνόδευτα παιδιά «όχλο» προδίδει τον τρόπο σκέψης του, τη φιλοσοφία, την ιδεολογία, τον «κάλλο» που έχει στον εγκέφαλο του. Αυτό δεν είναι ατυχής αναφορά, αλλά εξόφθαλμη ρατσιστική ρητορική μίσους! Πολύ δε περισσότερο που η ερώτηση που έθεσε στον Υπουργό δεν ήταν αυθόρμητη αντίδραση, αλλά ήταν από γραπτό κείμενο…. Εκτός αυτού, να θυμίσω ότι ναι μεν δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, ωστόσο στήριξε την απαίτηση των κατοίκων της Χλώρακας, οι οποίοι ζητούν να απομακρυνθούν οι αλλοδαποί από το χωριό τους… Άρα, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη διαχρονική πολιτική τοποθέτηση κι όχι με ένα ατόπημα της στιγμής.

Θα μου πείτε ανακάλεσε. Ε και; Δηλαδή μετά το άδειασμα που δέχθηκε από το κόμμα του, είχε άλλη επιλογή; Και τι είδους ανάκληση είναι αυτή τη στιγμή που ούτε μια «συγνώμη» δεν τόλμησε να ψελίσει;…Μπορεί να μην είμαι ειδική, ωστόσο είμαι σε θέση να καταλάβω πότε ένας πολιτικός είναι ειλικρινής και πότε όχι…

Για να μην πολυλογώ. Ο νεαρός βουλευτής δεν έχει πολλές επιλογές: Είτε παραιτείται και παραδίδει την έδρα στο κόμμα του, είτε παραμένει βουλευτής και εντάσσεται στην πολιτική ομάδα που τον εκφράζει. Από την άλλη, το ΑΚΕΛ: Είτε απαιτεί από τον βουλευτή του να παραιτηθεί και να πάει σπιτάκι του, είτε τον αποβάλλει από την κοινοβουλευτική του ομάδα και καθαρίζει.

Οποιεσδήποτε άλλες λύσεις είναι μεσοβέζικες ή απλώς «μιλλοσφοτζίσματα»!

Μέρκελ





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό: Μια γυναίκα κρατά ψηλά ένα αντίγραφο του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από την έναρξη μιας προσπάθειας για την κατάρριψη του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο «μεξικανικό κύμα» (Mexican wave). Carl de Souza/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το Μεξικό κάποτε είχε για μία μέρα τρεις Προέδρους.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
8
Ιουνίου
2026
Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Γιορτάζουν : Καλλιόπη, Καλλιοπία, Πόπη, Κάλια

452
Οι Ούννοι, με επικεφαλής τον Αττίλα, εισβάλλουν στην Ιταλία.
1869
Ο Ιβ ΜακΓκάφι παίρνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την πρώτη ηλεκτρική σκούπα.
1896
Η πρώτη κλοπή αυτοκινήτου δηλώνεται στο αστυνομικό τμήμα του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.
1932
Κατατίθεται και ψηφίζεται στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο περί κοινωνικών ασφαλίσεων κι έτσι μπαίνουν οι βάσεις για την ίδρυση του ΙΚΑ.
1949
Το FBI εκδίδει λίστα κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες.
2000
Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς στη λεωφόρο Κηφισίας.